Triiiiiiist!

Vad less jag blir på att inte ha någon dator...... måste ta tag i detta i helgen......hur svårt ska det vara!!!!

Hur som helst så på jobbet är det fullt ös och mycket spännande just nu:) Lär mig massor och knyter många spännande internationella kontakter........tänk om man skulle fly away lite med jobbet framöver. Vore spännande!

Ännu har inte läskigt inträffat med tanke på min nya status som tonårsförälder.......allt lugnt i lägret .......än så länge=)

Saknar så att inte kunna läsa mina medbloggares inlägg!!! Men står just nu vid en dator på jobbet som är hyfsat offentlig och har världens minsta fönster öppet så att ingen ska se vad jag gör.....hihi top secret. men det ser ut som jag jobbar mycket flitigt och ordentligt!


Men håll ut mina vänner.....I'll be back!


kram kram


Fortfarande ingen dator

Suck suck! Har ännu inte tagit tag i detta med datorn. Har asat fram en gammal burk hemma som vi ska se om vi kan skaka liv i. Just nu är det bara sååååå himla mycket! Köket kom igår. Vilket i klarspråk innebär att det kom sjuttioelva platta kartonger som nu står i vardagsrummet. Nummer ett att ta tag i i det projektet är att riva ur det gamla, sänka taket, slipa golvet (kanske lägga om), köpa kakel......oj jag kom ända till nummer fyra..... men men det är bara att ta en sak i taget och inse att det inte kommer vara färdigt på söndag och inte nästa söndag heller=)

Just nu på jobbet är det också rätt stimmigt och många olika trådar som flyger hit och dit....... dax att plocka fram strukturfascisten som finns i mig...... tur det är rätt roliga och intressanta saker på gång.

Och så vill man ju träna också! Höll på att skriva måste träna men det är ju faktiskt så att jag VILL träna! Idag står det backträning på schemat och löpskolning. Hm man känner sig lite "fåning" om man är ute själv och skuttar runt med höga knän och rusar upp o ner i backar. Konstigt......varför gör man det?

Saknar att läsa era bloggar! Alla mina kompisar! Får se om jag hinner en liten lässväng innan jag sticker hem idag!
Kram till er!


Datorhaveri

Helt död är den alltså...... suck!
image80
 
I förrgår så gick det inte att starta datorn, inte i något läge.... Trist! Dubbel-trist! Vi har väl funderat hit o dit på att skaffa en ny dator eller "hotta" upp den vi har men just nu känns det inte som vi har det ekonomiska svängrummet för en dator. Bil, kök, fjällen har liksom satt sina spår om vi säger så=) Det känns som vi måste ha lite investerings-stopp här ett tag.
Åh jag vill bara att maskinerna ska fungera! Slå på start-knappen och använda dem! Inget strul!!!!!!
image81

Såååå det blir väl lite begränsningar i bloggeriet i helgen=(

morgonjogg

......är mycket överskattat! Jag önskar att jag var en sådan person som njuter av att träna på morgonen men har ännu inte nått dit..... Kroppen känns stel, seg och trög. Men nu är det gjort! Flexade en timme på jobbet på morgonen och sprang knappt 40 minuter. Duktigt av mig!

Fast först på morgonen började vi ju med skönsång och frukost på sängen! Idag har jag blivit tonårsförälder till två härliga killar!

Vardagen.....

....oj så fort det gick att landa i vardagen! Tempot och aktiviteterna är redan i full gång. Max max max! Känns det som.... suck..... och det värsta är att det ju är hyfsat självförvållat. Ja, kanske inte allt som sker och ska ske på jobbet men det andra...... Typiskt är dock att högtrycket på jobbet sammanfaller med högtryck hemma. Sammanfaller.....kul ord...... faller..... hoppas jag inte att det gör.
- Nu kommer snart vårt kök....och vi måste, nä väljer nytt ord..... vi vill FÖRBEREDA!
- Klassföräldrarträff - varför lider jag av höger-hands-syndromet? (Höger-hands-syndrom är att när någon frågar om det finns några frivilliga så liksom bara åker den upp, höger handen och sen säger någon röst som kommer från mig "det kan jag göra"......)
- Födelsdagskalas (imorgon) - ska bli tonårsförälder - hur är det möjligt?! MOI??!!! Tonårsförälder.....??? Nääää.... nån måste ha räknat fel!
- Löpträningen som dog under sportlovet måste återupplivas och det är snarast!!!! Ska prova med ett återupplivningsförsök imorgon innan jobbet (men efter morgonsången till födelsedagsbarnen.)
- Simläger i helgen..... återigen höger-hands-syndromet..... dubbel suck! Ska nog försöka jobba på att inte vara med hela tiden....

Men optimist-fascist som man är så gäller det att leta ljusglimtar, guldkorn och halleluja-moments.
- Kalas är kul! God mat ska det bli (tacos beställt av sönerna), och smarrig kladdkaka till efterrätt!
- Löpning i dagsljus imorgon  - LYX!
- Ledig på fredag eftermiddag!
- Och nu ska jag se på House!
- Har jobb
- Är frisk
- Har en underbar familj
- Fantastisk man (som nog just nu tycker jag att borde vara mer hemma......)
- Vår på G

Så där ja känns genast bättre. I morgon ska jag tassa runt och läsa lite bloggar! Längtar!


Tillbaka!

Så var den härliga veckan slut! Ser att bara ett av mina mms inlägg kommit in.....undras vart de andra tog vägen...... ? Och vart tog de snygga bilderna vägen som också skickades med mms...... määääklitt!

Kändes lite tufft idag att dra på sig vanliga kläder och fixa hår och ansikte...... man har ju liksom bara klivit ur sängen och hoppat i understället käkat gröt och gett sig ut. Härlig tillvaro! Sen har vi lunchat i backen eller värmestugan och på kvällen har vi käkat middag sittande i våra snygga underställ. Såååå smidigt! Och alla har vi varit sams och så. Vi har ju faktiskt varit 14 pers hela veckan. 6 vuxna och resten barnungar.

Och tänk att jag har provat på snowboard! Mina knän var helt blåa efter en eftermiddag och kväll på bräda. Men jag är inneligt tacksam att det är knäna jag ramlade på mest. Föll bakåt på rumpen en gång och DET VAR INTE KUL! Fick faktist till det på slutet men de som såg och hörde mig undrade nog var jag rymt ifrån. Jag var liksom tvungen att prata mig runt i backen. Tå, tå, tå, tyngden fram, fram, fram, häl, häl, häl, tå, tå   osv. Mot slutet räckte det att jag läste min ramsa tyst. Här kommer lite smakprov på hur härligt vi haft det!
 
skidor 1

Dotterna på väg ner! Visst är det väl bara för härligt!!!!!

skidor 2

Sonen och mannen på väg upp!

skylt

Denna skylt såg vi i Klövsjö...... lite taskigt att erbjuda Happy priser efter stängning eller?


Bilderna: Amonym on the mobile


ps nu måste jag nog vår-pimpa min blogg.....nu är den glada vintern slut, slut, slut!Fjällen dag 1

Dag ett avklarad. Helt fantastiskt! Sol o underbara backar! Lite tungt att bli frånåkt av sin 5 åriga dotter... Men men jag överlever det oxå! Ska läsa alla era bloggar när jag kommer hem! Nu väntar ännu en solig dag i backarna. Tufft liv!

Oj vad fel det kan bli...

I dag på eftermiddagen strax efter vi kommit hem knackade det hårt på våran dörr. In kom en arg, ledsen och förtvivlad kvinna som berättar för mig att mina stora killar plus fyra kompisar kastat sten på en pojk hennes familj är stödfamilj åt........ Killen går i fyra och mina killar i sexan. Hon var så ARG! Jag kallade ner mina killar plus en av kompisarna som var med hemma. De försökte berätta sin historia men det var stört omöjligt att nå fram till kvinnan. Och rektorn och lärarna skulle höra av sig sa hon...... och hade inte vi läst om barn i Stockholm som blivit ihjälslagna på gatan och så vidare.....
Någonstans i allt detta inferno kändes jag mig så LUGN! Den utsatta pojken satt i bilen utanför och hon krävde en ursäkt av mina killar.  Kände också att det var ingen som helst idé att försöka höra killarnas upplevelse, eftersom hon var så upprörd. Fast någonstans i min mage kände jag att detta kan inte vara hela sanningen. Men man är rädd för att vara en sån morsa som håller sina barn bakom ryggen och tror de är guds änglar.... så jag höll med och sa att det är det enda de kan göra be om ursäkt och att vi får prata sen. De började gråta och allt var absolut kaos ett tag. Men tillslut gick de med henne ut och bad om ursäkt. Hon berömde dem för att de var så modiga och nu trodde jag att allt var frid och fröjd.
Dax för ett snack med killarna och då berättar dem att de, på vägen hem från skolan, hade gått och skrikit en massa filmrepliker på engelska som innehöll en massa svordomar mm till varandra. De var sex killar som hållt på. Allmänt jönseri alltså. Pojken hade cyklat förbi och tvärnitat och undrat varför de skrek svordomar efter honom. Killarna hade försökt förklara att det inte var efter honom utan att de höll på med varandra (förmodligen kanske inte på det mest sansade sättet). Han hade då skrikit könsord och kallat en av killarna glasögonorm och neger (fotnot killen är från Småland hela han). Då hade de andra i gänget försvarat honom och som de sa själva varit lite kaxiga. Killen hade då frågat om glasögonormen ville ha stryk och då hade det hettat till lite och en sten hade kastats. Dock (tack o lov) inte träffat honom. Mina killar och deras kompis är nu jätteledsna och skärrade. Nu ringer först rektorn och jag pratar lite med honom, mycket sansat och lugn man. Han lovar att de ska ringa runt till alla killar som var med i detta och höra. Efter en halvtimma ringer en av lärarna och meddelar att den storyn som mina killar berättat stämmer med vad de andra sagt. Rektorn ringer också tycker synd om killarna, och meddelar att han pratat med killen och hans stödfamilj. Och nu fick jag verkligen ont i magen. Varför stod jag inte på mig!? Varför lyssnade jag inte på dem först och stöttade dem? Men min enda ursäkt är att just då kändes det inte som en möjlig väg. Hon var så ledsen och arg. Funderade ett tag på att ringa upp henne. Men sen kände jag .....nä de har nog tillräckligt med bekymmer utan att jag behöver lägga mer på axlarna. Om man har en stödfamilj så innebär det väl att det finns en del strul på banan. Det blev nybakade bullar och mjölk och stor kram och tröst till tre härliga killar!

Nu packas det för fullt och i morgon bitti bär det av mot sol och snö och skidor! Såååå det kanske blir lite begränsat med bloggandet kommande vecka.......

Guldkorn

I morse fick jag uppleva ett riktigt litet guldkorn! Min 5-årig dotter berättade, i bilen på väg till dagis, sagan om Guldlock och det tre kaninerna. Hon sa:
- Ja mamma, egentligen var det ju björnar men de är lite farliga så jag har bytt ut dom mot kaniner.

Och så berättade hon sagan utifrån kaniner och i stället för gröt fick det bli morötter.

För som hon sa:
- Det är lättare med morötter mamma, för då ser man ju mycket bättre om någon ätit på dom än med gröt för det blir ju inget hål i gröten.

Så sant så sant!

- Och vet vad som är bäst mamma! När hon hon blir väckt i lilla kanins säng behöver hon ju inte bli rädd för det är ju bara kaniner!

Åh vilken lycka det är att få prata med barn!

Nu ska jag jobba som 17 för nästa vecka är det .......... SPORTLOV!!!!!!!

långpass

Det blir till att slänga in långpasset idag. För i helgen bär det ju av mot fjällen och det blir väl lite si och så med löpandet. Så nu står snart mina löparkompisar och frustar i hallen. Laddade och taggade! 12,3 km står på schemat idag och det är jag som är bankonstruktör. Det blir lite stad och lite el-ljusspår i skogen också.
Japp då bär det av då!


Fartlek....

Igår var det träningsdag igen. Nu introducerade herr Szalkai Fartlek:

"Fartlekspass. Värm upp med lätt jogg 10-11 minuter, stretcha lite lätt och kör sedan koordinationsloppen (4x100m som tidigare ej max, utan lagom fartökning).
Starta sedan fartleken; som namnet antyder en lek med farten. Spring ca 4km (27-29min) och under löpningen växlar du mellan hård och lätt fart. Antingen kör du på klocka, håll fartbitarna på mellan 1-3 minuter, tex spring 3 minuter "fort" följt av 1 min lugnt, 2 minuter "fort" följt av 1 minut lugnt, 1 minut "fort" och sedan 1 minut lugnt innan du upprepar detta igen (tills du kört knappa halvtimmen).
Om du har en bra runda kanske det finns naturliga sträckor som passar för hårdare resp lättare fart.
Tänk på att det inte är något maxpass; det ska kännas bra, du ska bli lagom trött. Får du mjölksyra eller obehag, kör du för fort!
Varva ner med lätt jogg i 10-11 minuter och avsluta med att stretcha ut löpmusklerna."

Det här lät ju kul tyckte jag! Äntligen något annat än ett evigt malande! Så jag gav mig iväg med stor lust och med ett leende över hela ansiktet. Sen inträffade något märkligt..... min mentala bild av vad som var hård fart för mig stämde inte ett dugg överens med verkligheten! När jag drog igång de första 3 forta minuterna så blev de inte alls så forta som jag tänkt mig.....dessutom så är 3 minuter läääääänge! Sneglade på klockan och tänkte men nu har det väl gått 3 minuter.....icke så nicke......1 och 20! Det pep i lungorna och hjärtat slog som en stånghimage73ammare! Tänker tankar som att "den där f-bannade Szalkai, tur han inte är i närheten nu!".Det blev till att sänka fort-farten för att över huvudtaget ta sig igenom det. Så fort förvandlades till någon form av medioker halvfart..... Men sen så händer något när jag joggar hemåt och varvar ner......då kommer den där härliga känsla i kroppen av att man springer lätt, ett riktigt lyckorus........ och den där Szalkai vet nog vad han pratar om i alla fall=)

image74

Gårdagens sämsta.....

Junitjej hade igår ett fotouppdrag på sin blogg. Man skulle fota dagens sämsta. Detta var inte lätt! Ursvårt att leta efter saker som inte var bra när man oftast har de andra glasögonen på - de med möjlighetslinserna. Men det sämsta blev nog att jag inte ens lyckades få in bilden. Men det sämsta var nog att när jag hämtade på dagis så satt där en lapp om att nya fall av huvudlöss hade hittats så det var bara att plocka fram kammen igen.....och sen var det sämst också att diskbänken såg ut som ett mindre världskrig när det enda man ville göra var att sjunka ner i soffan och softa. Men men inga löss hittades, diskbänken röjdes och soffan hanns med den också=)

image70

Poesiutmaning!

Förra veckan var jag på en föreläsning.......som en liten rolig övning fick vi skriva dikter på ett språk som inte finns. Det gällde alltså att skriva ihop några rader med ord som inte finns. Först lät det bara hur märkligt som helst. Men, ok, positiv som man är så försökte man. Det roliga kom sen! För då skulle man byta dikter med varandra och översätta dem! Och de blev jätterfina, underfundiga och roliga! Så det blir min utmaning till er mina 4-5 stadiga läsare - översätt min dikt. Skriv sedan egna på era bloggar och be era kompisar översätta dem. image69
Här kommer min dikt!

Liupp gnapa cosi tosi
Miskava rosca hosi
Tam tam riki
Tam tam riki
Nosika nosika scalosi


Hjälp mig nu att översätt dessa rader! Väntar med spänning!

långpasset lov...

I går var så dags för vårt lilla löparsällskap att spring långpass. 12 km blev det. Det var tämligen halt igår vilket gör att det blir så där roligt..... man springer på helspänn hela tiden. Men det kändes gott att ha det gjort och nöjdhetsfaktorn efteråt är snudd på obeskrivbar!

Idag är det vilodag och det tackar min "stackars" kropp för. Den var mer än lovligt segstartad idag och musklerna kändes korta och ömma trots stretching. I morgon är det på:ett igen! Då ska det bli fartlek! Efter sportlovet ska jag lägga till lite simträning, ska bli kul att göra något annat än att springa. Även om springa går väldigt bra och känns kul så längtar jag efter lite omväxling.

Nu ska jag snart i väg till simhallen och vara simfröken! En gåva att få vara med dessa glada små barn! ......fast en del är en utmaning ska gudarna veta=)

Morgonpasset

Det gick ju faktiskt riktigt hyfsat att springa på morgonen till och med en lördagsmorgon. Det första 2 km var lite tröga men sen liksom fattade kroppen. Solen tittade fram lite mellan molnen och lyste på oss. En liten glad talgoxe (tror vi det var.....) kvittrade glatt. Och plötsligt gick benen av sig själva. Det var så tyst runt oss...... knappt inga bilar ute. Härligt! Samtalet idag kretsade runt den stundande fjällenresan. Nu längtar vi!!!!
Nu ska jag fortsätta att jobba på min lista...

image68
.........ska bara hälsa på er där ute i bloggvärlden lite först=)

Galen!

Goodmorning världen! Nu har det slått runt precis här på Småländska Höglandet. Nu, om 10 minuter, ska jag och min kompis ut och kuta! Vi har bestämt oss för att prova en morgon runda......på en lördag.......insane!!!

Största anledningen är nog att både hennes och min dag är rätt späckade idag. Att göra listan är lika lång som ett Ullaredskvitto. Här är ett utdrag ur den:
- 5-åringen ska på kalas i simhallen (vuxen måste vara med) och vi har inte handlad present.
- Laga mat till fjällen (åker nästa helg) (lasagne och skinksås är på våran lott) samt steka lunchhamburgare och lunchkyckling
- Baka - 7-åringen har sitt föresenade 7-årskalas imorgon
- Måla det sista i 7-åringens nya rum.....herregud vi måste ju bli klara någon gång!
- Åka en tur i nya bilen=)
- Handla
- Tvätta
och såååå vidare!

Men nu blir det kuuuuuuta! Men bara en liten pytterunda=)

Snart hemma!

Tänk att både dit- o hemresan skett i tid. Haft en bra dag idag. T o m fått sol på näsan. Sitter nu på tåget o är hemma om en halvtimma. X2000 är lite gungigt just nu. Får äta lite mer m & m: s ;) . Får blogga lite mer redit i månn. Mobilen har sina begränsningar.

Godmorgon

Godmorgon! Idag vaknade man till en snöig värld. Härligt! Fick lite småpanik på att hinna skotta (behövs för att få ut bilen) och köra barn till fritids o dagis och hinna med tåget. Men det visar sig att den undebara mannen var ute och skottade för fullt! Man har det bra!
Har kollat tågtrafiken och so far verkar allt gå som det ska. Så det blir en liten tågtrip i dag. Ska på "jobb-resa" över dagen.

RSS 2.0