Höstlov!

Nu är de rackans små liven lediga en hel vecka..... eller nja.... några av dem måste ju släpas till dagis o fritids eftersom de inte uppnått den grad av självständighet ännu att de klarar en heldag själv hemma. Fast ibland undrar jag om de skulle märka att man var borta. De blir ju helt uppslukade av alla fyrkantiga maskiner (TV, PS och PC). Man kanske ska testa någon gång..... eller inte=)
De stora boysen ska häcka hos sin farmor hela veckan (deras far kommer att dyka upp där också). Men en och en halvdag har jag tänkt vara ledig. Halva torsdagen och hela fredagen.

OCH DÅ MINA VÄNNER......... (trumvirvel, oliiiiiiiidliiiiiiig spänning) ......... BÄR DET AV TILL:

image9


Vad mer kan man önska av en ledig dag?!

Skaffa er nu en fantastisk vecka!!!

30-årsåldern

Tänk att jag nu tillbringar min allra sista månad i 30-årsåldern! Sen ska jag vara i kvinna i 40-årsåldern. Faktum är att det känns helt ok! Hade nog mer panik när jag gick från 29 till 30. Så här i efterklokhetens kranka blekhet så hade jag en mega-30-års-kris....... men kris är bra det betyder utveckling! 30-årskrisen innebar ju blandannat att jag genomförde en svensk klassiker och det är jag SÅÅÅÅ NÖJD MED! Även om det nu börjar kännas som en gammal merit.... å katten vet om det blir någon ny runda. Att cykla runt Vättern och åka Vasan var ju inte någon barnlek precis. Lite annat smått o gott förde 30-årskrisen också med sig..... en fantastisk, världsbäst, megaunderbar helt enastående man bara för att nämna en detalj....

Men nu sitter jag här med hårtoningen och njuter av 30-årsålderns sista skälvande dagar. Har inte förlikat mig med alla detaljer i denna ålder än.... som till exempel att hårfärgen inte är vad den borde vara. Men tack o lov för hårtoning!

måndagsmorgon

Å så va' de' måndag igen! Veckorna går milt sagt fort.

I går var det simhallen för hela slanten. Var ledare på ett dagläger för de minsta barnen. Mycket trevligt och roligt och många glada härliga barn! (Och en och annan som frestade lite också......)

Håller på att avsluta ett jobb. Har bara några små dagar kvar här. Har jobbat på denna eminenta lilla ort i 8 år nu! Visst är det med ett visst vemod man slutar här! Man har lärt känna många härliga människor, några kommer jag förhoppningsvis fortsätta att hålla kontakten med. Men det är inte utan att jag tycker att det ska bli skönt att ha bara en arbetsgivare! Under de sista åren har det varit två tre olika hela tiden. Visserligen med hyfsat samma arbetsuppgifter men inom olika organisationer. Men det känns ändå som att det ska bli skönt att ha ett kontor att åka till. Under senaste tiden har det ibland känts som man ständigt är på felställe. Och när man kör med två halvtidsjobb blir det mer än heltid! Nu blir det 80 % hos en arbetsgivare. Så skönt det ska bli! Min förhoppning är att ägna de 20 % jag får över till kvalitetstid med barnen. Baka bullar och mysa! Hihi! Får väl se hur länge bullbakandet håller i.

Städning!

Idag var det dax! För en mega-röj-städning! Vi har hafs-städat ett bra tag nu och tillslut känns allt så sunkigt! Så idag när barnen och mannen var på strövare och lufsare så okade jag städutrustningen och körde järnet. Först får man ju ägna en avsevärd tid till att röja. Inte klokt vad saker (=skit?) man har!!!! Känns om jag gjort tusen knäböj och plockat saker. Och sedan damma, dammsuga och torka golv. Bytt lakan har jag också gjort. Känner mig såååå nöjd nu. Känns som man gjort värsta träningspasset.
Nu ska jag njuta av en kopp kaffe och sedan en promenad i solen.

Efter det är det kalas-dax. Mannen fyller år så det är inte så betungande. Inga godispåsar eller så ....hihi!

Racercykling

Jisses vilken racercykling jag fick göra i morse. Bilen skulle till verkstaden som är placerad en liten biten utan för stan. På med cykeln på cykelstället, skjutsa de små liven till dagis och fritids och sedan genom halvstan (i och för sig en rätt liten stad men ändå...) till bilverkstaden. Nu är klockan 07.33 och bussen till jobbet går 07:40. Jag vet att jag har ytterligare nästan 10 minuter innan bussen är på den hållplats jag tänkt kliva på. (Och ja, jag vet att jag kunde åkt i mer god tid, men si det är inte riktigt min grej.....) Försöker desperat att få cykeln från cykelstället - sitter jädrans benhårt fast!!!!! F-n!!! Var finns alla starka män när man behöver dem??!! Har dagen till ära kjol och tunna strumpor så man vill ju  inte precis krypa in till och dra sönder strumporna. Får till slut loss cykeln och kastar mig på och trampar som besatt! Tänker närmast på Hedvig i barnprogrammet från A till Ö......
 


Genar förbi kyrkogård, villaområde och industriområde. Mitt i industriområdet går en järnväg.... och naturligtvis kom Vetlanda-rälsbussen.... NU. Vänta, vänta, vänta....... Nu är klockan 07:47 och nu brinner det i knutarna! Trampar nu i värlsrekord tempo - hade lätt spurtat om de flesta i Tour de France. Fram till hållplatsen, låser cykeln.... och ingen buss. Sk*t har nog missad den tänker jag. Står kvar och pustar en stund och si där kommer bussen! Vilken tur!!!! Den var försenad! Nu var det bara att kliva på och eftersvettas. Insåg också att det var totalt bortkastad tid att platta och fixa håret på morgonen. Luften var minst sagt fuktig idag....... såg ut som trollet Rulle när jag kom fram. Men det är ju defintivt ett i-landsproblem.

Skolmys!

Idag har jag och lilltjejen varit och hälsat på killarna i skolan. Vad mysigt det är! Men vilken utmaning att vara lärare! Det är många barn med myror i brallan och spring i benen, till och med när de är 12 år! Men hur som helst så är barn fantastiska att vara med. I dag har jag varit med och lärt mig göra snygga femmor och leka "Hur mycket är klockan herr Lejon" med lillkillen och med de stora killarna blev det räkna med bråk och friskvård som ägnades och "Rymmare och fasttagare". Kul att vara med leka! Barnen ser först mäkta förvånade ut när man rusar med i leken och de är lite snälla mot en, men sen är det inga silkesvantar längre utan ger man sig in i leken får man leken tåla. Tror alla vi som sitter stilla på kontor skulle må bra av lite mer rörelse under dagen - så att man sparkar igång hjärnan igen. Dessutom tror jag att leka lite är utomordentligt nyttigt för för både kropp och knopp. Att våga tänka i annorlunda banor. Fast en del kan ju verkligen inte leka utan tycker att det är lafsigt - sorgligt tycker jag!

Har dessutom ett inlägg till Lassie-klubben (kommer ni ihåg den? Typ jag mötte en som känner en som är släkt med en som bor granne med Carolina Klüft eller någon annan kändis)

Specialpedagogen på barnens skola har gått gymnasiet ihop med Allan Svensson (Svensson, Svensson). Kom på ett till inlägg i den klubben. Jag har jobbat ihop med en tjej som varit au-pair i en familj som bodde granne med Bruce Springsteen. (Visst var det väl så) Det är respekt! 

Scrapbooking!

Nu har jag varit på mitt livs första scrapbooking-inspirations-prova-på-dag! Och det var hur skoj som helst! Här kan ni se mitt allra första alster!

image7

Men vilken tid det tar! Och vad mycket skoj det finns att köpa och göra! Och vad dyrt det blev....
Men som jag brukar säga:

"Det kostar att ligga på topp"

Men det var värt varenda öre och gav definitivt mersmak! Ja inte drycken MER då utan lust att göra mer.....hihi vad himla kul jag är!


Okända besökare....

.... har listat ut en nu.... och det är jag själv....haha! Himla skoj! Och så har ju Socrate avslöjat en...... en återstår.... snälla säg ett litet hej eller kanske ett hejsan eller så! Trodde det var min man men han lovade dyrt o heligt att han var oskyldig.
"Va!?" sa jag då.
"Läser du inte din hustrus blogg!!!! Skäms på dig!"
Han har lovat att bättra sig. Fast han kanske tycker att det räcker att ha mig IRL....... hihi!

Statistiken

Har nu kommit upp i 5 unika besökare..... vet ju att Socrate är en och Borthy är en men man blir ju väldigt, väldigt nyfiken på vilka de andra 3 är..... ni kan väl skriva någon liten rad eller två?!

Reklamen

Noterade mina små reklamlänkar idag. Sexiga kläder och bröllop......hmmmm. Nu när jag kollade igen var det födelsedag och barnkalas. Tvära kast! På bara ett par minuter går man från sexiga kläder till bröllop och vips så blir det barnkalas. Livet i turbofart!

Men hörrni! Idag är det fredag och det är såååå härligt! Undertecknad jobbar dessutom bara halvdagen och knappt det! Det ska va' gott å leva!

SKAFFA ER EN KANON FREDAG ALLIHOPA!

Visa ord av Tage Danielsson

Passar kanske inte riktigt in under "floskler" men det är ju här jag samlar lite kloka ord så så får det bli!Om jag tänkte som fan
kanske tänkte hela dan
på mitt liv och fann
en slags mening som var sann,
ja, då får jag inte glömma en
förbannat viktig grej,
att då gäller denna sanning bara mig.
"Tage Danielsson"

image6
Tage Danielsson tillsammans med Hasse Alfredsson som Ruskprick och Knorrhane i Saltkråkan.


Tage Danielsson var en fantastisk ordtrollare. En humoristisk humanist eller en humanistisk humorist. Hittade ovanstående rader på en anslagstavla på jobbet och tycker att de är tänkvärda! Min sanning är ju inte alltid den sanna sanningen..... eller? Surfade runt lite och hittade en bra sida om Tage Danielsson http://surf.to/tage. Rekommenderas för den som är intresserad. Såg dessutom att om en vecka så är det 22 årsen han gick bort, endast 57 år gammal.


Tekniskt under!!!!

Wow!!!! Jag är ett teknikgeni! Jag är sååå imponerad av mig själv!!!!!

För hur många månader som helst sen så förlängde vi vårt bredbandsavtal och fick Telia digital-TV på köpet. Och av tusen olika anledningar så har det inte blivit inkopplat - inte tillräckligt med tv-apparater (vi har faktiskt bara två), inte tillräckligt lång sladd, obeslutsamhet var tv:n ska stå osv. Man vill ju bara att saker ska funka med en gång utan en massa meck!
Men idag hade vi inget val. Vi håller på att byta tak på vårt gamla hus och idag byggde de byggställning framför parabolen så plötsligt var vi TV-lösa...... och så häftiga vågar vi faktiskt inte vara!!!!
Fram med Telia digital-tv lådan och så bar vi ner en liten tv (ungarna fick offra sin spel-tv) som placerades jämte datorn (sladden var ju så kort) och sen kopplade jag och så kom vi till det stora ögonblicket när allt skulle slås igång. Då hittade jag inte det där himla kortet som ska fjölas in i den lilla silvriga lådan som är själv digital-tv boxen (tror jag). Letade och letade och letade och tillslut letade jag på ett sånt omöjligt ställe som pärmen med viktiga papper, avtal, garantier, försäkringar mm och se där var det! Vad konstigt! Nån (jag?) hade lagt det där det skulle vara!!!!!!
I med kortet och allt fungerade med en gång! Jag är så nöjd!!!!

Nu är det ju bara det problemet att vi bara har pinnstolar framför datorn. Så där mysigt.... fixade fram ett litet bord och ställde det precis innanför sovrumsdörren och tv:n når precis dit...... fast vi ser inte direkt vad som är på tv:n eftersom den är så liten. Men det rer sig nog med det också! Nu ska jag bara njuta av att allt fungerade på första försöket!


Blomlådor!!!

Min kloke man gjorde en bra reflektion i helgen. Vi körde på en gata där de boende ställt ut blomlådor så att man ska sakta in. Dessa blomlådor står oehört tajt och till och med när man kör lus-sakta är det lite knixigt. Han morrade lite och sa:

"Meningen är väl att man ska köra sakta och vara uppmärksam på eventuella ungar som kutar ut, det har man ju inte en chans till! Man har ju fullt upp med att titta så att man inte kör på de ***** blomlådorna!"

Så sant så sant! Nu tänker jag på det varje gång jag kör där och faktiskt så får man hålla full koncentration på lådorna.... men tanken är ju rätt.... men det blir lite som att syftet blir uppfyllt men man missar målet. Sakta kör vi men ungarna hinner vi inte lägga märka till.

Framtiden

I går var det en rätt hektisk förmiddag i detta hus. Alltså inget värre än vanligt men när sex pers bor under samma tak så blir det lätt mycket aktiviteter och mycket folk. I går var det barnkalas för minsta tjejen så huset fylldes ett par timmar av 10 stycken glada, mysiga, goa men högljudda 5-6-åringar. Fullt ös medvetslös! Lekar, korv, fika, glass, ballonger och godispåsar stökades undan i högt tempo. Sen försvann alla dem. Lill-tjejen följde med en av kalaskompisarna hem, lill-killen gick på bio med en kompis och de stora for på fotbolls turnering. Och vips så var det bara mannen och jag! Vi landade på varsin köksstol med lite kaffe och bulle.......... och njöt av lugnet!
Såååå tyyyyyyst! Sen kom vi på att om inte allt för många år så kommer det att vara så här jämt! Vad märkligt! Och vad ska vi göra då????? Första tanken är GUD VA' SKÖNT! Men sen när man tänker på att det kommer vara så sju dagar i  veckan känns det ju faktiskt lite trist..... Det är ju liksom livet lite, detta med allt liv, all rörelse, alla frågor, alla konflikter alla "kan vi inte......", "får jag köpa......." osv.......
Alltså det gäller nog att, som Sickan, ha en PLAN! Så att man inte blir helt överumplad av den framtida tystnaden. Vi började genast spåna på alla promenader vi ska gå, alla resor vi ska göra, gå på bio, laga "vuxen-mat" (INTE falukorv, köttbullar eller köttfärssås!)...... men det kommer nog kännas enormt märkligt i början. Tur att barnen är i lite olika åldrar så att inte alla försvinner på en gång utan att man gradvis får  vänja sig. Fast tänk om de aldrig flyttar!!!??? Så'na finns ju också! Nä då hyr vi en lägenhet åt dem=) 

Avtackning

I går var jag på avtackningsfika på min gamla arbetsplats. Min före detta chef slutade och fick massor av blommor, presenter och fina tal. Inte ett öga torrt!
Men egentligen vore det väl roligare att få lite mer uppmärksamhet när man börjar på en arbetsplats? Tänk om alla samlades i fika rummet, kom med blommor och någon liten present och höll fina tal om hur roligt det ska bli att man börjar här!!! Om jag blir chef någon gång ska jag införa detta! Lovar

Rätta svaret!

Det rätta svaret är...................*trumvirvel*


KORK I FLASKA!!!!!!


Tyvärr har det då inte inkommit några rätta gissningar men eftersom min käre Socrate (www.socrate.blogg.se) har gissat så flitigt kommer ett tröstpris att ges till honom imorgon. Jag tror att vi kommer att befinna oss i samma lokal runt halv tio tiden.

Dessutom har jag nu glädjen att meddela att ytterligare en läsare har dykt upp på min sida åtminstone vid ett tillfälle=) Denne eminenta gäst var www.borthy.blogg.se tackar och bockar för besöket!

Ni har väl uppmärksammat att det är kanelbullens dag i dag! Jag är en lycklig kvinna, för när jag kom hem efter en lååååång dag idag hade mannen bakat bullar! Man har det så himla bra alltså!

Testar just nu att blogga via mobilen man är ju ett under av teknikkunsk

Testar just nu att blogga via mobilen man är ju ett under av teknikkunskap!

Besöksrekord!

WOW!!! I går hade jag 4 (fyra) unika besökare och idag 3 (tre)!!! Vad är det som håller på att hända!!!! Publikanstormning! Upp med kravallstaketen!

Tack så mycket allihopa!

Gissningarna....

........ haglar in! Min enda läsare gissar som en tok men än har han inte knäckt denna superseriösa och supersvåra gåta!!!! I morgon levereras svaret..... spänningen är ooooooliiiiiiidliiiiiiig! Eller hur!

Just nu sitter jag som bäst och funderar på om jag ska baka bullar till imorgon (kanelbullens dag) eller om jag ska gynna en lokal proffsbagare...... tänka tänka......... Har ju inte direkt något annat för mig i kväll. Vi får se! Vi får se!
Vore ju helt rätt att baka med tanke på att det vankas barnkalas på lördag!
Appropå barnkalas här ser ni hur superduperdundermegasnygga påsar (att lägga godis i) jag och min nu 5-åriga dotter tillverkade igår! Seriöst tycker jag!

image5

rätt svar....

....... har tyvärr inte inkommit ännu! Vinnare kommer att koras på torsdag! Så ge inte upp!

En annan liten gåta att klura på: Vad har bloggskrivaren och Magnus Uggla gemensamt just nu!!??

Svar på denna gåta levereras imorgon - inga priser denna gång!

Skaffa er en bra dag!

6 gånger

...... så många gånger ska man skriva i sin blogg varje dag! Detta enligt Magnus Uggla som hört det av Alex Schulman. Men sex gånger..... när ska man hinna jobba, tvätta, laga mat, motionera, vika tvätt, städa, förhöra läxor, handla, skjutsa hit o dit, umgås med vänner, vara simtränare, läsa sagor, lösa konflikter, umgås med sin man och allt annat som gör livet värt att leva?!

Dessutom tipsade herr Uggla om att man kunde ha små tävlingar på sin sida..... kul idé..... men om man bara har en läsare blir det ju liksom ingen sport eller?

Jag testar! Här kommer en gåta - första rätta gissningen får ett litet pris av mig. Promise!

Vad är det som börjar på K och slutar på K och som man kan stoppa i något som börjar på F och slutar på A?


Jag väntar med spänning!

Och kolla jag har skrivit 2 gånger idag!!! Men så har jag ju varit sjuk också............ Natti natti!


Over and out!

snorig...

Helgen har straffat sig! Feber, ont i halsen och snorig. Kan konstatera, så här i efterhand, att det kanske inte var ill-listigt att stå ute i ösregn 5 timmar i lördags. Åtminstone inte när man redan hade ont i halsen, snorig näsa och småfeber. Men vad gör man inte för kärleken!
I lördags var det Lidingöloppet och jag och de minsta barnungarna gjorde vårt bästa för att heja fram mannen i familjen. Den första milen avverkade han in totalt ösregn. Gissa hur lerigt och geggigt det blir när flera tusen par fötter springer på en stig!? Mega geggigt! De som sprang var leriga långt upp på låren!
Till slut avtog regnet och vi kunde se honom springa i mål efter 2h och 47 minuter. Nöjd och glad! Konstigt nog, när man stor där på upploppet och ser alla slitna löpare (alla är inte slitna) som får kramp och grimaserar illa, så blir man SUGEN på att springa!!!! Det är ju en sådan otroligt häftigt känsla att se målet när man har kämpat på i flera timmar! Undertecknad kämpade i 3h och 20 minuter för väääääldigt många årsen........
De största hjältarna är ju egentligen inte de som springer i mål först (även om de ju är fantastiska) utan det är ju faktiskt dem som kommer mot slutet! Som har sprungit i 3½ h och mer! Det är RESPEKT! Så vad är väl lite ont i halsen........

RSS 2.0