mjuk mage....?

Min minsta son är för go. Följande utspelades nyligt.

Sonen kommer fram och sticker fingret i min mage efter att vi ätit. Sen säger han:

- Den är ju mjuk, det byter att du forfarande är hungrig och måste äta mer......

Så måste det ju vara! Undras hur mycket man ska äta innan det mjuka han kände försvinner?


Hu, hörni, tänk att jag anmält mig till maran igen....måste finnas någon diagnos för såna som mig.....

Anmäld!

Så där ja! Nu är det gjort! Nu är jag anmäld till Stockholm Marathon 2009! Phu! Träningsprogrammet på marathon.se börjar från och med december. Har varit inne och tjuvkikat och det ser helt uthärdigt ut. Just nu har löpningen legat lite nere på grund av halsont och UVI. Men nu känner jag mig i form och redo att ge mig ut. Fast just idag känns det lite trögt. Det vräker ner blöt (JÄTTEBLÖT) snö....så det får nog bli någon alternativ träning. Kanske simma lite.... eller så softar jag i soffan med kladdkaka=)

ledig....nästan!

Åh vad skönt det är med sovmorgon! Vaknade inte förrän halv nio och då av barnen som fixat frukost (jo, jag hade halvt sömndrucken sagt till dem att göra frukost vid 8). Lyxigt!

Igår hade jag lite tjejkompisar här och en annan kompis som visade och sålde hudvårdsprodukter. Så idag har jag varit jätteduktig och tvättat ansiktet efter konstens alla regler, lagt fuktkräm och sedan foundation.....phu! Och sedan lite sminkning också. Så nu är jag dubbelt så snygg som igår.....haha! Nä men det känns lite lyxigt att fixa med sig själv lite. Det är utan tvekan bra prylar hon säljer men det är inte lätt att lära gamla hundar sitta. Är man van att liksom använda hårschampot, som rinner ner när man duschar, som rengöring och IKEA hudlotion som fukt kräm, så är det ett låååååångt steg med alla dessa små lyxiga burkar och flaskor. Men ibland blixtrar jag till=)

Nu ska jag snart iväg o jobba ett par timmar och i kväll är det yoga! Ser fram mot det!

maskeradrapport

Oj vilken kul fest det blev i går! Får genast erkänna att jag inte lyckades få till någon bild på oss! Som vanligt hamnade mannen och jag i tidsnöd och fick cykla i il-fart för att komma i tid.
Tack för alla tips om utklädningsobjekt! Dock slutade vi som ett svart hål i rymden (jag) och mannen klädde ut sig till löpare. Vilket många tyckte var hemskt roligt. "Du ser ju ut som du brukar" var en av många kommentarer. En stor skillnad var dock innehållet i sportdrycksflaskorna.....tror inte vi tänker anamma dessa drycker vid våra långlöpningar.....haha.
Många roliga gäster var det kizz och hippies och en och annan dracula. Var roligt att se att så många hade gått inför det så mycket! God mat fick vi och sedan dansade vi. MYCKET!!! Åh vad roligt det är att dansa!!! Det blev båda disco o bugg o foxtrot o lite salsa. Dansade ihop 9000 steg!!!! I pumps!!! Fötterna fullkomligt "skrek" åt mig att de skulle få komma ur dessa tortyrkammare men jag svarade lungt "blir inget med! Så sällan som ni utsätts för detta så BIT ihop". Man skulle dansa mer!!!

Vid midnatt cyklade vi hemåt igen och sen var det ju hur gott som helst att man fick skruva tillbaka klockan! Detta innebar att vi la oss 20 över 11. Kändes ju helt ok. Var på plats i simhallen 08:30 idag pigg och alert och mådde som en prinsessa ......ja inte mina fötter då kanske. Men de har haft en behaglig tillvara i gympaskor hela dagen så nu är de så gott som återställda!

Bot o bättring...

Jo då det blev bot o bättring i onsdags. Simmade och promenerade........och pang.......vaknade på natten med UVI (urinvägsinf) känningar. Fy vad jag INTE gillar att ha det!!!!

bild från picsearch.se

Duktig som man är så bestämde jag mig för att inte ringa vårdcentralen med en gång utan försöka att självmedicinera med sur dryck och tranbärstabletter......i går morse gav jag upp. Hängde på låset på vårdcentralen......och fick antibiotika.....och nu har det hyfsat vänt.  PHU!

Och i kväll ska vi på maskerad. Och vi har bestämt vad vi ska klä ut oss till. Bildbevis kommer så småningom. Kan inte med bästa vilja i värden säga att jag LÄNGTAR till festen, men det blir nog bra när man väl är där. Blev smått euforisk när jag insåg att klockan ska vridas tillbaka i natt. Jippi! Får sova en timme till=) För trots att det är fest så är man ju simfröken i morgon klockan 9:00 och då gäller det att se pigg och fräsch ut (risk för att man bara blir "och"....).

Nu ska jag och dottern fixa lite kalaspresenter. Hon ska på kalas både idag och i morgon - hårt liv=)

stegräkning

Just nu är antalet steg jag presterar per dag så ebarmerligt lite. Och jag märker det på hela mig också. Usch o Fy! Har legat runt 4000 steg per dag ett tag. Känner mig inte alls i form. Känns som jag är ett steg efter allt jag ska göra just nu..... Spända axlar, spänd nacke, spända käkar med huvudvärk som följd och ovanpå alltihopa ett härligt spänt humör också. (ja, kära make om du nu läser detta - det är för mycket just nu=) Men jag jobbar på det!) Usch jag är riktig ledsam att ha att göra med just nu. Nä nu måste det bli bot och bättring. Måste röra på mig mer!

Dagens aktionsplan:

Yoga - fixat! På morgonen! Good on me!!!!
Simma 30 minuter!
Promenera till och från simhallen! (Vilket ju inte innebär någon mastodontpromenad......mer typ 2000 steg men i alla fall....)

Detta ska det bli idag och det ska jag vara jättenöjd med!

pyssel

Idag har jag och dottern varit på pyssel. Vi har pysslat kort och här är lite exempel på våra alster (mobilfotade):



Lisa gjorde lite små kalasinbjudningar. Hon ska ha en minitjejfest med två gamla dagiskompisar och en simkompis.

Och jag fick till ett julkort!



Oj vilken suddig bild! Men det får duga nu! Det är lite bråttom bråttom....mannen stor i hallen och "stampar"=) Ska iväg till kompisar.



Så här ser kortet ut inuti. Nu gäller det bara att klura ut vem som ska få detta fina......

Dags att sticka!

Maskeradhjälp!

Hörni ni alla mina 3 (4?) trogna läsare (fast det står ofta att det varit 8-15 stycken på sidan....undras vilka ni är?) jag skulle behöva lite tips och idéer. Är bjuden på maskerad nästa helg (25/10) och det är inget tema utan det är helt fritt vad man får klä ut sig till. Och mannen och jag känner oss rätt idélösa.....

Detta har vi funderat på:

Mannen - skaffa nackkrage, gula glasögon och morgonrock och erbjuda alla en "stänkare" (från Beckfilmerna....tror jag....?)

Jag - helt i svart - ett svart hål i rymden......

Oj oj oj vad roliga vi känner oss! Snälla kom med någon/några lysande idéer!!! Det får dock inte kräva för komplicerad utrustning. Jag lovar att publicera bilder på oss om någon kommer med ett "vinnande" förslag! Naturligtvis korar vi en vinnare som kommer att få ett litet pris! Sprid till bloggvänner detta rop på hjääääälp!

Bokutmaning

Vilken bok läste du senast?


Underbar bok! Läs den!








Håller just nu på med "the carful use of compliments" av Alexander McCall Smith. Han som också har skrivit Damernas detektivbyrå. Det är inte så mycket action i hans böcker men en härlig stämning.....gillar dem!


Är det övervägande kvinnliga eller manliga författare i din bokhylla?
Oj, har egentligen ingen aning.....har nog aldrig funderat så mycket på könet hos författarna utan jag bara läser.

När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar eller tänker du "nu har jag en fjärdedel kvar", "en tredjedel", "hurra bara hälften kvar"?
Nej jag brukar inte räkna hur många sidor som är kvar, mer ur en sorglig synvinkel i så fall - bara en fjärdedel kvar....trist!

Hur väljer du böcker du vill läsa?
Oftast via tips från vänner.

När blir en bok för lång?
Kan de bli för långa??? Möjligen om de är så tjocka att det är svårt att ligga ner och läsa dem.....

Läser du lika gärna på engelska som på svenska?
Försöker läsa böcker på engelska så mycket som möjligt för att behålla språket. Alexander McCall Smiths böcker har blivit mycket bättre på engelska. Det är som om berättelserna han skriver blir mer fylliga på engelska.

Vilken bok blev du senast berörd av?


Kan bara citera Borthy här:
"Lyckan, kärleken och meningen med livet. Elisabeth Gilbert. Känns som hon skrivit ur mitt huvud"



Den sjunde dagen av Stefan Einhorn. Fantastisk bok! Läs den! En bok om människans villkor och livets mening. En bok om etik. En bok om ansvar, visdom, ödmjukhet och kärlek!


Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig?
Jajamen!

Vilken bok lämnade du senast?


Anna, min älskade av Magnus Utvik......jag fick ge upp......eller så har jag bara tagit en paus.... den ligger kvar på sängbordet. Vet inte varför jag inte kan läsa den men den är sorglig och jag blir obehaglig till mods när jag läser den...

Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla/lånar du ofta?
Oj, det blir mycket böcker om berättelser från livet, om visdom....... har dock precis börjat att läsa lite deckare....och det var rätt ok faktiskt!

Rekommendera fem författare!
Alexander McCall Smith - mysiga berättelser.
Khaled Hosseini - Läs hans flyga drake och 1000 strålande solar!!!!
Camilla Läckberg - härliga från-pärm-till-pärm-på-en-eftermiddag läsningar
Mitch Album - Tisdagarna med Morrie - en kanonbok!
Viveca Lärn - härlig västkust stämning i hennes böcker


Nappa gärna på utmaningen!

Halsont=(

Klarade inte två dagar i den kungliga huvudstaden.....tydligen=) Idag har jag supermegaont i halsen och feber=( Har hållt mig hemma och försökt kurera mig på alla tänkbara sätt. Men det går så där hittills...... trist! Men om man nu ska se det från den ljusa sidan vilket ju alltid brukar vara lite bäst......
Skönt med en stilla dag hemma helt ENSAM!
Lagade en supergod grönsakssoppa - mums!
Potatis, purjolök, blomkål, buljong, vitlök, persilja och en klick creme fraiche (och lite salt o peppar) - lätt som en plätt!
Milkshake till efterrätt=) Bra med kallt när man har ont i halsen eller hur!?
Det enda jag gjort idag är latat mig antingen framför tv:n eller i sängen med en bok.....så skönt! Det är nog inte helt fel med en pausdag emellanåt......

Trött!

Gudars vad seg jag är idag......post simhallen trötthet. Och gissa vad? Jag ska till simhallen två timmar idag också! Men det blir nog bra när jag väl är där=)

I morgon bär det av till huvudstaden med jobbet. Ska vara där två dagar. Åker med det härliga X2000 klockan 06:42. *gääääääääääsp*.

Nu ska jag laga lasagne. Det ska bli gott=)

shoppingutmaning

Hittade en shoppingutmaning på Borthys sida som jag kände mig hågad att anta=)

1. Hur mycket slösar du ungefär i månaden på kläder, smink och skor?
För det mesta inte nått men så blixtrar jag till. Ibland blixtrar jag massor=) Men oftast lite småblixtrar=) Men det blir inga 1000 lappar i månaden precis.

2. Dyraste plagget/skorna du köpt?
Oj, *tänka, tänka* köper sällan dyra saker. Känns aldrig som jag riktigt kan rättfärdiga det för mig själv.....eftersom det i regel är 5 stycken till hemma som också vill ha och behöver grejor. Men nått måste jag väl köpt.....köpte en gång för aslängesedan en Axén o co kjol, svart. Måste vara snudd på 10 årsen. Den kostade 700:- på 70 % rea minns jag. Men jisses vad jag använt den. Den finns fortfarande kvar i garderoben och funkar! Annars är det nog löpardojjor....de tenderar ju att kosta lite... och så slalompjäxor.

3. Bästa fynd i år?
Skor i Ullared!

4. Ett köp som fortfarande finns i garderoben med prislappen kvar?
Inget

5. Hur många par skor har du hittills köpt under 2008?
Oj köpte ju typ 4 par i Ullared och så löpardojjorna och ett par slalompjäxor...
Ett par sandaler.
Ett par ballerinaskor - svarta
8 par ....det var ju inte så farligt=) Men året är ju inte slut än!

6. Om jag gav dig 1000 kronor, vad skulle du köpa för dem?
Skulle nog lägga dem på skidjacka.

7. Hur mycket pengar är du villig att spendera på en vinterjacka?
Ogärna över 1000:- - se svar 2.

8. Brukar du dölja dina påsar när du kommer hem efter en shoppingrunda, för att slippa höra klagomål över ditt sätt att spendera pengar?
Nä, han skulle aldrig klaga. Vi handlar båda med ansvar och skulle ju liksom inte bränna iväg de sista slantarna på kläder eller något onödigt om det kärvar.

9. Spara eller slösa?
Usch ja, det lutar nog mer åt slösa en spara, men jag är inte bara slösa.......men absolut inte spara.....

10. Dina fem senaste köp?
Slalompjäxor.....fast jag har inte riktigt bestämt mig en. Ska gå i dem lite här hemma och testa. Men det var ett par Nordica som faktiskt var BILLIGA! 1000:- provade lite dyrare men de satt sämre.....men som sagt var är inte 100 på dem än.
En långärmad (brun) och en kortärmad hederlig topp (blå) - detta är mitt basplagg ihop med jeans. Ibland känner man sig så tråkig att hälften vore nog=)
En svart långärmad polotröja
En kjol - en riktigt hit! Kort och med knäppning fram. Ser nästan ut som man har byxor framifrån. Lite mörk bild men så här ser den ut:



Anta gärna utmaningen! Skulle vara kul att höra till exempel Socrate och Tierras shoppingvanor=)

Viljeseger!

Nu har vi tillbringat 15 timmar i simhallen i helgen. Det har varit simtävling. Både jag och mannen har fungerat som tränare - vilket i detta fallet inneburit ganska mycket att hålla ordning på många söta barn från 7-11 (de äldre håller hyfsat god ordning på sig själva). Att hålla ordning på innebär att man måste se till att de är i tid till sina starter. Efter dessa två dagar känns det som man har sett begränsat med just simningen men desto mer jagande efter de söta barnen och få dem bakom rätt startpall och i rätt ordning. Men inga missade starter blev det! Och lika många barn som flugit i vattnet har också tagit sig upp lyckliga och glada (de flesta) över sina bedrifter. Ovanligt få diskningar dessutom. Brukar alltid vara någon liten vän som tjuvstartar och väldigt många som inte fixar bentagen i bröstsim på godkänt vis.
Minsta sonen har lyckats få hem två medaljer ett brons och en fjärdeplats tror jag det blev till slut, på tre starter - han är mycket nöjd. Ni kan ju fundera på hur mångar frågor man svarat på under dessa två dagar..... när startar jag? Detta frågar varje 7-11 åring i snitt 12 gånger var per halvtimma. Var det ryggsim? Frågar alla i snitt 10 gånger var. Hur många längder? Frågas i snitt 5 gånger per barn. Men söta är dem! Och kämpar gör dem! Det är inte utan ett en och annan tår kryper fram i ögonvrån då och då. Man är nog för "soft" för detta=)

Men nu till rubriken. Viljesegern består i att mannen och jag, efter en heldag i simhallen (det är väldigt varmt i en simhall mina vänner!), satt mosiga och sega vid köksbordet och undrade om vi skulle ta oss ut och springa, eller kanske gå eller skulle vi rent av bara skita i alltihop och rasa ihop i soffan. Men till slut efter mycket förhandlande med våra latmaskar så fick vi till en halvtimmas löpning. Och gissa om det var vad kroppen behövde? Såååå skönt med en rejäl dos friskluft! Nu känns kroppen i balans igen.

Skogskalaset

Fick en liten undran om hur vi organiserade skogskalaset. Så här kommer en liten kort beskrivning:

Vi var där i god tid innan och startade i gång en välkomnande brasa (som jag stolt klarade utan tändvätska!!!). Dessutom hade vi packat med en stor kasse med extra regnkläder, vantar, fleecar och mössor i. Eftersom det var så blött kunde vi lätt haft med dubbelt så många vantar.

Sen samlade vi alla barnen och jag och mannen övade lite på deras namn. Det var ju minsta tjejens kalas, som precis börjat förskoleklass, så det var många nya ansikten.

Sen fick de uppdrag:
Hämta en:
- tallkotte
- grankotte
- 10 löv
- 5 stenar
- pinnar
- en gul sak
- osv......

Vi lekte en lek som egentligen heter fruktsallad med som fick bli skogssallad här. Barnen fick bli antingen tallkotte, grankotte eller sten. Sen ropar man till exempel tallkotte och då ska alla tallkottar byta plats. När man ropar skogssallad ska alla barnen byta plats.

Nu hade vi förmånen att vara vid friluftsfrämjandets läger i vårt friluftsområde Lövhult. Där finns en skogslekplats som de gjort med lite av varje. Där lekte barnen sedan vilt...jag menar fritt en stund tills korven blev klar.

I väntan på korven så improviserade vi en lek på skogslekplatsen. Jag ropade alla fötter ska nudda sten.....alla ska krama ett träd.......alla händer på mossa.........alla fötter i luften osv. Det var bra med lite rus och spring så att vi fick upp värmen.

Sen var det korv och paketöppning.

Och så avslutade vi med vilt bus i skogen=)

Vi höll på två timmar och det var ganska lagom med tanke på busvädret vi hade. Och inte en enda unga tappade vi bort=)

Närvarohetsövning

....eller lite inre yoga=)

Här kommer min yoga-läxa:

"Sätt dig bekvämt med rak rygg och slutna ögon på en plats där du vet att du kan få sitta ostörd en stund. Rikta uppmärksamheten på din andning. När andningen, efter en stund, känns djup och lugn - föreställ dig vad som gör dig allra lyckligast och rikta hela din uppmärksamhet på det. Om det finns någon mer person med i din upplevelse försök att uppleva hur ni delar det här underbara tillfället tillsammans. Gör bilden så tydlig som möjligt. Försök att behålla uppmärksamheten på den här upplevelsen av lycka. Ge dig tid att hitta känslan som upplevelsen för med sig. Vad känner du? Glädje? Frid? Ljusare i sinnet? Försök att behålla den känslan en stund innan du öppnar ögonen. Genom att koncentrera dig på vad som gör dig lycklig går du in i ett tillstånd av meditation, där du kan hitta lyckan inom dig själv. Där i ligger meditationens kraft - dess förmåga att frigöra oanade källor av lycka och glädje i individens inre - det sista stället vi vanligen letar på."

Visst är det väl härligt att hitta lyckan i sig själv istället för att jaga runt efter den?! Att inte vänta på att man ska bli underhållen. Vi får väl se om det blir en bra dag idag.......näää.....det funkar inte. Man måste skaffa sig bra dagar!

Så skaffa er nu en bra tisdag!

Dator

NU har vi dator hemma igen!!! Har dessutom lyckats installera virusskydd, brandvägg och föräldralås av något slag. Nu är datorn så jädrans säker så jag själv knappt kommer ut på internet...... kanske därför det heter föräldralås.....borde kanske ha hetat barn- och tonårslås.....

Idag har vi haft barnkalas ute i skogen. I ösregn och blåst.....hade några återbud i morse men de nästan alla barnen kom. Och trots det skruttiga vädret så hade vi en härlig stund.... glömde dock att fota så vi får minnas på det gamla viset utan bilder. Vi grillade korv och marshmallows (mååååånga marshmallows), åt varma bananer med choklad i, åt bullar, drack saft och lekte i skogen. Härligt att vara ute! Dessutom kan man ju äta hur mycket som helst bara för att man är ute! Klok mamma som jag är så hade jag packat många extra vantar och extra tröjor - för blöta blev vi. Och skitiga!

Nu ska jag ladda för lite vattengympa i kväll. Ska bli gott. Men en lååååååång bastu efter.

snart har vi dator.....

Vår dator har varit död länge och vi har använt en gammal häck hemma som i princip inte dög till nått. Den fick oss dessutom att bli mer än hälsosamt frustrerade över dess låååååångsamhet. Men tillslut tog vi oss i kragen och fick ur tummen......nu är datorn fixad. Vår riktiga dator är på plats igen. Dock utan virus-skydd som föroppningsvis ska fixas idag. Så skönt! Insåg också hur tyst vår dator är i jämförelse med monstret som vi kört med ett tag. Hur gott som helst att sätta sig vid datorn! Så nu finns det lite bättre möjligheter att hålla blogga något lite oftare......kanske....

I kväll är det yoga kväll igen. Längtar faktiskt! Har varit sååå duktigt och gjort min läxa. Jo vi fick läxa. Lite smidighetsövningar för att stretcha våra allt för korta muskler. Och så fick vi en liten närvarohetsövning också. Som ska göras i lugn och ro. I går stängde jag in mig i vårt minsta rum som används till tvätt-tork, strykning, symaskin o lite annat krafts. Men tror att dörren slets upp minst två gånger av barn som undrade: Vaaaad gör du mamma? Sen satte jag en lapp på dörren med vad god stör ej på. Då var en tvungen att öppna och fråga varför vi inte skulle störa......suck! Men sen, SEN blev det lugn. Skönt att vara närvarande! Även om det bara blir en liten stund.

Igår fick sonen och jag till en liten löprunda. Mysigt att vara ute och springa tillsammans även om sonen orkar prata MYCKET hela tiden. Jag är ju lite mer tyst av mig.....hehe. Eller hur Socrate? Efteråt var vi duktiga och körde styrketräning. Detta vad precis vad kroppen behövde igår efter en hel dags sittande och rätt mycket stress och press. Luften är så härlig under hösten. Näpp nu är det dags att ta tag i arbetet och njuta av dagen!

Skaffa er en bra torsdag!

RSS 2.0