megaträningspass

Nu är jag nyss hemkommen och nyduschad från ett mega träningspass. Jag och löparkompisen E samt ytterligare en kompis B får ut till M-bäck och körde ett riktigt mixpass. De körde ett blandpass med alla sina gruppträningspass. Vi fick prova på cirkelträning (mycket styrka), aerobic puls och kick'n box i 1 h och 45 minuter! Gissa om jag känner mig nöjd nu! Och gissa hur mycket jag kan äta efter all denna träning???=))))
Hur som helst så var det riktigt skönt med ett rejält styrkepass. I morgon kommer rygg, mage och armar kännas det lovar jag! Gäddhänget jagades bort rejält=) Och roligt är det också att träna tillsammans till bra musik. Känner mig totalt förnyad! Och full av energi.....fastän man fullkomligt kört "sk*t*n" ur sig....... Att träna ger verkligen energi!

I dag blev det ingen marathonträning i form av löpning.....får se hur det känns i månn.......

Inspiration

Läste Borthys inlägg om mat och motion och fick en ny kick i min strävan. Jag har väl egentligen ingen katastrofal övervikt....men BMI är strax över 25...... När jag började med marathonprogrammet bestämde jag mig för att nu ska maran ske med en något lättare kroppsvikt än sist. Och nej det räcker INTE att träna......om man har en kropp som är oehört ekonomisk med kalorierna och inte släpper ifrån sig något som den kommit över MÅSTE man även ser över intaget av energi. Så i början av december anmälde jag mig på viktklubb.se och har duktigt fyllt i vad jag ätit och vad jag motionerat. Ska ärligt erkänna att jag inte fyllt i en enda grej under julhelgen och tänker nog inte göra det över nyår heller.  Även solen har sina fläckar=) Om ni har vägarna förbi där så finns jag under namnet MaraformpåG=) Jag bloggar inte eller så där utan fyller bara i vad jag äter och hur mycket jag rör på mig. 

Hur har det gått då? Minus 2,9 

Julhelgen

Snabb resumé av julhelgen:

Svärmor och svärfar har varit nere och firat jul med oss. Mycket trevligt.

Julafton var härlig. Vaknade och det var kallt och härligt ute, dessutom kom det ett och annat litet snökorn! Alla var nöjda med julafton, inte minst barnen. De stora gossarna var mer än lyckliga - en fick en driver och en sandklubb (golfentusiasten) och den andra en ny elgitarr (gitarrentusiasten). Yngsta sonen var lycklig över en stereo och dottern fullkomligt salig över Bratz. Själv var jag oehört nöjd med en sadelmuff och gosiga tofflor! Vi vuxna avslutade med julklappsspel på kvällen och det gick hett till med tärningar och paket....hehe. Och så åt vi och åt och åt och åt.....och för att döva samvetet så trycker man i sig en clementin eller en apelsin lite då och då mellan alla chokladbitar och knäck och så.....

Annandag - firades yngsta sonens födelsdag. Han blev mycket nöjd över Sagan om ringen triologin. Mamman undrar dock hur man kan ORKA titta på sagan om ringen SÅ många gånger. Visst är de bra och så men det blir lite mycket skrik och krig i dem.....men vad vet väl jag..... Eftermiddagen avnjöts hos mor med vanlig mat! Gott!
På annandagenskvällen hade vi också vår årligen återkommande rappakalja kväll - som vi missade förra året. Vi spelar ihop med två andra familjer. Och gissa vem som vann????? YES! Äntligen var det min tur!" Gissa om det skrattedes mycket. Förlängde livet mycket den kvällen.

Socrate! Du undrade om det var en gammal bild när vi letar gran. Näpp! Högst aktuell! Vi fick massa snö luciahelgen! Så då passade vi på! Dock blev det inte någon av de granar som syns på just den bilden!


marathonträning 10, 11 och 12

Pass 10 - dan före julafton. 6 raska km på asfaltsspåret i Lövhult. Dessutom nu med lite så kallade koordinationslopp efteråt = 3 snabba 60m rusher.

Pass 11 - juldagen, ytterligare 6 raska km.

Jisses tänk att man varit ute och sprungit både dan före julafton och juldagen!

Pass 12 - i går söndag, första långpasset. 10 km. Det var som att springa i en saga igår! 5 minusgrader och rimfrost överallt. Tog några snabba bilder med mobilen. Lite skakigt att fota mitt i löpsteget=)Mina löparkompisar - två av dem - mannen plus ytterligare en kompis låg hemma i sjuksängen. Gissa om de var avundsjuka på oss!
Vilket fantastiskt vackert land vi lever i!

fototriss - tre bilder på ett tema

Här kommer mitt bidrag till fototriss mina små juldetaljer. Eftersom jag inte får datorn att sköta sig hemma, utnyttjar jag jobb datorn och då blir det lite si och så med fotomöjligheter.....så allt kanske inte är detaljer men jag ska försöka motivera mina val=) Dessutom är det mobilkamera som gäller.....Idag har vi ätit julgodis!

Så här ser ett av julkorten ut som jag fått till jobbet.

Och här kommer en bild på julgranssök. Kanske inte en detalj men om man ser till hela skogen så är ju granen en detalj.....eller hur? Man tager vad man haver......och visst var det härligt med snö!!!!


Mer om fototriss hittar du här

marathonträning 8 och 9

I torsdags sprang vi en 5a längs asfaltsspåret i vårt friluftsområde. Medelhårt stod det på träningsschemat. Och vad vi sprang! Det var skönt när det  var över=) Det var nog lite mer än medlehårt för vår del.....och ändå sprang våra män ifrån oss lätt som en plätt.....

I går blev det 8 km i, hör och häpna, solsken!!!! Vi tog en gammal grusväg utanför stan och det var helt gudomligt gott att få solen i ansiktet. Som man saknat den!!!! Och ändå mer hör och häpna är att vi höll samma genomsnittstempo som i torsdags......kändes inte alls så mördande jobbigt som det var i torsdags....kan man bli sååå vältränad på 3 dagar......???

När jag satte ner mina små rosentassar på golvet i morse så hade jag dock lite smärta i ena foten.....ska nog försöka att inte ha så högt tempo nästa pass. För hur den än är så blir belastningen lite större med ökat tempo. Det gäller att inte pressa på för mycket även om det går lätt.Foto-triss

Nu gör jag ett nytt försök att vara med i foto-triss - tre bilder på ett tema. Gick ju inte hela vägen förra veckan. Denna veckas tema är naturligt runda former. Jag har grävt lite i arkivet......Härliga kanstanjer fotade med mobilen i höstas.Detta är när de sågade ner en jätte tårpil (tror jag det var) i stadsparken. Snittytan var en bra bit över 1 m. Mäktigt.Och detta är en härligt rund häst-rumpa. Det är dottern som provrider.

Mer bidrag till foto-triss hittar du här

Ljusare!

Soldansen måste ha funkat för idag kan man faktiskt ana en och annan liten bit av en blå himmel där mellan molnen! Det finns hopp!

Mörkt

Är det någon mer än jag som tycker att det är väldigt mörkt just nu? Ja, just nu är det ju kväller och så men även på dagarna är det otroligt mörkt. Det blir ju inte bättre av att det är tjocka, tjocka moln som täcker himlen. Känns lite som man vandrar runt med en mössa nerdragen för ögonen. Det tar på krafterna att vandra runt i detta ständiga mörker. Men snart, snart så vänder det!!! Min kropp längtar efter ljuset nu! En dag med lite solsken skulle göra susen i väntan på vintersolståndet. Man får nog brista ut i en soldans! Någon som hakar på?

marathonträning nr 7

I måndags sprang vi tillsammans med männen.....vilket innebar att tempot trissades upp en hel del och att vi mot slutet var "tvugna" att spurta.....tänk att man dras med så lätt i alla deras små hyss=)
Det uppdrivna tempot, spurten och utfallssteg efteråt skapade ömma lår! Igår var det segt att resa och sätta sig och för att inte tala om att gå i trappor. Men själv göra själv ha=) Och dessutom mår man ju så otroligt bra i knoppen av att röra på sig!!! Skönt!!!!

Marathonträning nr 6 och spring i benen.

Idag var jag så trött att springa kändes totalt omöjligt. Beklagade mig lite för min minsta son, när vi satt i bilen påväg till min löparkompis. Som förövrigt är bästa-kompis på alla plan. Möjligen inte när det gäller att dricka vin eftersom hon är oehört måttfull när det gäller alkohol=) Men rolig ändå=)))

Hur som helst, när jag suckat och gäspat lite, tittade sonen på mig och sa:

"Du mamma, det handlar om inställning, och med den inställningen är det ju inte lönt du försöker. Du har ju redan bestämt dig för att vara trött."

Hmmm vad kan han fått en sådan fras ifrån.......fattar inget=?

Det är ytterligare en medlem i vår damsektion och hon hade SPRING I BENEN idag. Hon fullkomligt studsa fram och utbrast: " Åh vad skönt! Vad jag längtat efter detta idag." Och hon smittade, för plötsligt bara kände jag hur jag "lättade" och sprang med glada och spänstiga steg. Det är gott med flyt! Jag är säker på att man liksom får glädje av varandras energi när man springer tillsammans. Idag riktigt kändes Ls energi och hon drog med oss andra.

7,4 km knåpade vi ihop idag. Vad bra det är med en värstingklocka som talar om snudd på allt. Hur gjorde vi innan E hade en sådan?

Och i månn är det dags igen.

fototrissmiss o lite helgrapport

Igår när jag och lagt upp allt klart och färdigt med min fototriss och bara skulle in på fototriss-sidan och lägga in min länk så vägrade min dator att samarbeta. Hur jag än bar mig åt kopplade den bara ner internet....och gör så idag också. Men bara när jag besöker fototriss-sidan eller facebook. Suck!!! Vi behöver verkligen en ny dator. Denna är inte kul alls. Och sönerna har fått något virus i sin bärbara. Jag vill bara att dessa apparater ska funka!!!! Stänga på knappen och sedan surfa och göra det jag ska! Egentligen kanske jag borde försöka lära mig lite mer så att man är rustad när det strular......
 Ja, ja det ordnar väl sig med det också.

Just nu sitter jag med hårfärgningsmedel i håret och väntar på att få tillbaka min ursprungliga snygga färg. Inte den invaderande grå-hårs-styrkan som har intagit mitt hår. Kan inte fatta vad de kommer i från dessa läskiga gråhårs-soldater. Och de är inte få heller! Undrar hur länge man ska stå emot? Känner mig långt ifrån redo för att se mig besegrad av dessa små grå! Det kommer att bli ett långt och segt krig för dem.....hehe!

För övrigt har det varit en mycket trevlig helg som har gått i kalasandets tema. I fredags hade jag försenat födelsedagskalas med tjejkompisar och fick Elizabeth Arden Green Tea parfym. Luktar så gott nu så!

bild från Elizabeth Arden hemsida

Och en snygg topp fick jag också och en himla trevlig kväll med mycket fniss och prat. Vi har bestämt oss för att försöka få till en spahelg någon gång nästa höst. Vi funderar på Polen eller något sådant. Kanske någon har något tips?

I går kväll hade vi bjudit hem lite folk för att tacka för deras hjälp med vårt kök. Många drinkar blev det=) Måste rekommendera Leilas glögg-martini. Sååååå gott!

bild från TV4.se

Recept hittar du här.

Vi har dessutom klätt granen i helgen. Det var härligt att pulsa i snö i skogen och leta och leta. Fast med snö på var ALLA granar snygga! Men till slut hittade vi en som vi blev riktigt nöjda med. Dock var den liiiiite för lång. Och ändå har vi högt till tak! Men efter lite sågande, står han där nu i alla sin prakt. Dekorerad av de minsta med stort allvar och stor entusiasm. Det är härligt med jul!

marathonträning nr 5

I torsdags klarade vi av träning nummer fem. 6 km i härligt friskt vinterväder! Vilken lycka att kunna springa! Just nu går det oförskämt lätt=)

foto-triss

Hittade en rolig grej hos neverkeso! Fototriss! Temat är siffror. Övervägde ett tag att gå ut och fota bensinpriserna som är helt galna här just nu! 9.49 när kostade bensinen det sist? Men jag ides inte ge mig ut utan grävde fram mina bilder ur "arkivet" istället. Hittade lite siffror som snurrar en del i mitt huvud.....Just nu är detta siffror som sakta måla upp som en målbild igen.....=)action bild från förra året!Mellantider och slutreslutat......tänk om vi kan springa lite fortare nästa gång.....
 

Fler bidrag, samt hur man kan vara med hittar ni här.

ROT avdrag

Usch ibland blir jag lite trött! Nu inför skattemyndigheten ROT avdrag för större renoveringar och tillbyggnader. (Man kan få skattlättnad genom att dra av halva kostnaden för själva arbetskostnaden, inte material) Gissa vilka som bytte världens dyraste tak förra hösten???? Och gissa vilka som bytte kök i år? Vi lyckades pricka mittemellan två ROT avdrag. Förra var 2004-2005. Men varför inte väntat då kan man ju undra? Jaaaa varför gjorde vi inte det? Vi kunde ju haft hinkar utställda ett år till.....eller? Nu pratar man dessutom om att permanenta ROT avdraget för att stimulera till att inte anlita "svart" arbetskraft.
Tror ni man kan ringa till skattemyndigheten och snyfta lite och lyckas få igenom vårt 300 000 kronors tak......troligen inte!Ja ja det är väl bara att gilla läget.....och inse att man har det rätt bra ÄNDÅ!!!! Allt beror ju på vad man jämför med.

Marathonträning nr 4

Ja ha mina vänner.....enformigt att läsa om min träning....sorry men det kommer bli en hel del av den varan fram över=)
Idag blev det 5 km i stan och det var damsektionen i vårt lilla sällskap som var ute på en runda. (Männen var hemma och lagade middag..) Stimmigt att springa i stan klockan halv fem. Man kan ju tro att man bor i en storstad med tanke på all trafik! Fast det är alltid kul att bli igenkänd och skapa lite dåligt samvete åt vänner som puttrar runt i bilar. Visst är det väl en oerhört bra drivkraft att "gå igång" på andras dåliga samvete....hehe=)

Efter löppasset blev det lite kort styrketräning med bland annat utfallsteg. Gissa vem som kommer ha träningsvärk i benen  i morgon....

Marathonträning nr 3

Idag blev det löprunda i Lövhult! Skönt att vara i skogen. Vi var fem stycken som gav oss i väg i dag. Kul att vara ett gäng. Idag var det 6 km på schemat. Det låg en del snö därute så det blev lite blött om tårna och lite slirigt här och där. Vi hade så mycket att prata om, och vi var dessutom lite halvt uppretade på ett och annat, så vi märkte inte att vi plötsligt sprang i 5.20 tempo (5.20 per km). Ena kompisen har ju en sådan där värsting klockan som mäter det mesta mellan himmel och jord. Jo, vi märkte det på att vi pratade väldigt stötvis på utandningarna. Hur som helst så är det lite över vår förmåga så vi fick lugna ner oss lite. Totalt tog det 36 minuter. Tänk om man kunde klara hela maran i det tempot=) Känns lite avlägset när man såg vårt status efter dagens tur. Fast man hämtar ju sig fort och efter en stund så känns det inte så farligt.
Efteråt passade jag på att göra lite yogaövningar för att stretcha ut. Skönt!
I månn är det dags för nästa träningspass igen. 5 km plus styrketräning. Så himla gott det är att vara igång!!!


Julbord

Nu har jag ätit säsongens första julbord, igår gick det av stapeln i Vrigstad. Mums var det=) Jag var jätteduktig och åt inte alls såååå mycket utan bara mycket. Dessutom övar jag på att äta sill och åt två st bitar. En currysill och en saffrans sill. Visst är jag duktig! Jättemycket god lax fanns det. Och så avslutades alltihop med en rejäl bit ostkaka......ja inte var man då hungrig efteråt.
Ihop med detta julbord hade simklubben vinterkonferens. Jättetrevligt och helt klart över förväntan. Ibland tenderar det att bli lite tjafsigt.....men igår tyckte jag att till med de mest envisa lyssnade och tog in lite nya intryck.....och själv är man ju perfekt och fördomsfri......haha.

Idag har jag ägnat mig åt att vrålstäda hall och ena halvan av vardagsrummet. Så mycket damm det finns!! Men så fint det blir när det är klart. Och vad fräscht det känns. Dessutom la jag lite tid på att sortera bland cd-skivor som har legat huller om buller överallt i bokhyllan. Jag har inte satt dem i bokstavsordning....men jag ska ärligt erkänna att jag funderade på det ett tag. Men jag insåg snart att ingen skulle idas hålla det systemet vid liv. Städade och rev ur i skåpen också och hittade gamla diabilder. Så coolt! Var tvungen att kika lite, har en sådan där liten mackapär som man kan stoppa dem i och sedan hålla upp dem mot lampan. Det var massor från Australien-resan 93-94 och så hittade jag bilder från kompisars bröllop. Jättekul! Vi såg ut som kärringar allihop! Modet i början av 90-talet var inte så himla snyggt.....hmmmm. Vi ska ha tjejfest här på fredagskväll. Det vore ju så kul att få tag i en diabildsprojektor. Ska forska lite efter en sådan.

Marathonträning nr 2

Så där ja! Nu är andra officiella träningspasset avklarat. På schemat stod det 5 km på tid 33-35 minuter. Eftersom jag sprang själv igår så tog det "bara" 31 minuter. Går lite fortare när man inte pratar så mycket kanske....=))) Fast det är roligare att vara två.
I går var det väldigt slirigt! Det blev en del tippe tippe tipp tapp spring vilket i sin tur genererar väldigt många spända muskler. Allt för att man ska vara beredd om man faller, så att man faller mer som en fura än mjukt och ledigt.......hmm  
Med andra ord så tränades extra många muskler i går.
Avslutade kvällen med ett yoga pass. Har missat yogan två gånger och det var gudabednådat att vara med igår. Detta måste jag hålla i! Det gör så gott för kroppen och själen!

Marathonträning

Nu är marathonträningen officiellt startad! Den inleddes med 4km löpning i lungt tempo i går kväll. Regnet piskade iskallt men vi stod emot! Nu är vi på G!

vuxenpoäng

Något har absolut hänt sedan jag fyllt 41!

1. Vrålstädat vår sovrum. Detta innebär att jag faktiskt dammade väggarna, putsade fönster, skakade gardiner, torkade alla lister och duschat alla (2) krukväxter. För en del kanske detta tillhör vardagsbestyren men för mig var detta STORT!

2. Planterat om en blomma. Också kanske vardagsbestyr för många men jag fullkomligt avskyr att plantera blommor. Jag slabbar och har mig och det blir jord överallt..... Detta var en porslinsblomma som är enorm. Hur den blivit enorm är en gåta för den får inte mycket uppmärksamhet. Inte mer än att den med jämna mellanrum rivs ner eftersom den står i fönstret i trappan och lätt blir utsatt när vilda barn springer upp och ner. Detta var just vad som hände denna gången också. Dock gick krukan sönder nu. Annars brukar vi bara stoppa tillbaka den och sedan ställa upp den. Nu blev den omplanterad, duschad och fick en ny placering. Samma fönster fast nu upphängd och inte stående på fönsterbrädan.

3. Planterat amaryllislökar. Var på en tur i källaren och sökte något helt annat som jag inte minns var det var. Och på en hylla hittade jag tre amaryllis lökar som börjat spira lite. Nu har de fått ny jord och krukor och fått flytta in i huset. Ska bli spännande och ser hur det går.

4. Duschat ytterligare en blomma!

5. Planerar att vrålstäda vardagsrummet enligt punkt 1 ovan.......

Hjälp vad är det som händer!?=)))))

Borthy undrade hur jag orkade vara så engagerad....hmmm det undrar jag också ibland. Fast så engagerad är jag inte.....det är nog nått i generna min pappa var likadan.  Men det ger energi också! Tänk bara på allt jag åt på Ullinge=)) Fast jag jobbar inte heltid och sen ser ni ju på punkterna ovan att vissa saker gör jag inte speciellt ofta=)

Men roligt har jag för det mesta!

RSS 2.0