Yoga!

Så nu har man varit på sin första yoga-klass. Detta kommer göra susen för mina korta muskler! Dessutom var det en stund med nästan total närvaro. Bara några få gånger så svingade sig tankarna i väg. Efteråt kändes det så gott i kroppen och knoppen. Idag har jag lite lätt träningsvärk i mina armar men i övrigt känns det helt ok!

Läste i Socrates blogg här om dagen om ett fenomen han inte förstod.....att man kan lägga svindlande belopp på en bil.... Jag hamnade i biltema katologen häromdagen. Nu handlar ju inte detta om svindlande belopp men som fenomen tycker jag det är intressant med alla dessa stylingprodukter du kan köpa till din bil. Jag fastnade och studerade dessa.....


                                  

Detta är ändrör, rör man kan sätta längst bak på avgasröret för att styla bilen......har liksom aldrig slagit mig in att man skulle byta det! Fast efter att ha sett ett och annat avsnitt av  "pimp my ride" så förstår jag att bara ha en "vanlig" bil som man förflyttar sig med är lite halvtråkigt. När man kan fylla den med lcd-skärmar och till och med grill och rörpost...... Det är mycket man inte fattar!!!!

Fast det finns nog många som höjer på ögonbrynen åt att man lägger pengar på löpardojjor och funktionströjor=)

Mångfald och olikheter berikar!

Höstbilder

Tog de här bilderna med mobilen när jag vandrade och köpte fika i morse! Det låg fortfarande kvar lite dis och dimma i luften. Men nu är den helt klart och solen strålar. Idag måste det absolut bli promenad på lunchen. Gäller att suga i sig allt man kan få av solen och ladda upp batterierna inför vintern.

Utanför jobbet


Här är vägen precis utanför mitt jobb. En härlig allé med gatsten och lönnar. Tyvärr ser man inte riktigt färgprakten här....faktum är att träden ser ju riktigt gröna ut. Ån
Jättehärligt att ta en lunchpromenad
längs ån - lummigt och fint.Åm på andra hållet


Och så här ser den ut på andra hållet.
Härliga färger Visst är det väl härligt med lönnlöv!!!

Det här är en härlig dag!!!!

Härlig helg!!!

I lördags var jag på öppet hus på studieförbundet vuxenskolan. Inser att något som jag trängt undan väldigt mycket nu är min kreativitet. Jag har prioriterat bort det. Har glömt vad gott det gör för själen att vara kreativ och gå helt upp i något som handlar om att skapa. Det blev en hel del scrapbooking=) Som jag dessutom fortsatte med när jag kom hem. Riktigt gott är det=)

Dessutom provade vi salsa......hmmm.....hmmmm.......underbar musik och härlig dans men mina höfter är stela som en hel Finlandsfärja. Allt sitter liksom stenhårt fast i varandra. Axlar, rygg, armar, höfter - rör sig en del gör de andra det också. Det går liksom inte att få till rumpskak utan att allt skakar. Men även om det inte såg så grannt ut så var det himla roligt.

Har även hunnit med att springa gubbmilen med mannen. Och mina hittills vita hyfsat nya skor blev definitivt av med sin oskuld i lördags. Mellan 3 och 4 km var det såååå blött och geggigt. Försökte parera det bästa jag kunde men till slut så sket det sig. Skurade skorna när jag kom hem men tyvärr så är de inte fullt så vita längre. Löprundan gick bra trots att jag hade lite betongben efter ett hårt gympapass med många utfallssteg. Och gubbmilen i vårt friluftsområde är definitivt ingen barnlek. Det är mååååånga backar. Tror dock inte att mannen upplevde rundan lika tuff som jag.....han fick ju damspringa=)

vojne vojne....

Oj vad längesedan jag varit här! Men här är ett livstecken från mig.

Läget på jobbet har varit mer än maxat! Vad är det för en idiot som kan ha bokat in så mycket i almanackan!!!!
Men jag inbillar mig att toppen är gjord och att närmsta framtiden ska vara lite mer human.
Intressant att iaktta alla stressreaktioner ens kropp gör. Trist när telefonnummer och pinkoder är helt bortblåsta i huvudet. Men härligt när de plötsligt dyker upp igen. En häftig grej med stresshormon är när man är ute och kutar. Man flyyyyger fram! Har verkligen varit duktig med träningen de senaste två veckorna. Har känt att jag får INTE prioritera bort det för då reder jag inte ut allt som ska göras. Det gäller att stålsätta sig och inse att träningen HJÄLPER mig.

Nu ska jag dock hetsa vidare på dagens uppgifter, denna veckan är ju inte slut än=)

ps tack för all tips om hur jag ska få upp värmen i kroppen!!! Fast jag fortsätter nog och krypa in till mannen ett tag till=)

min snälla man

Igår överraskade min man mig.

Men först lite bakgrund.....bak-grund hihi Det handlar verkligen om bak-grund....
Det är så här att när hösten slår till så går min kropp in i ett konstant iskallt tillstånd och då framför allt den delen jag sitter på ......bak-grunden=) Tillbringar ofta tiden med att trava runt med yllefilten runt mig och min man tycker väl det är så där roligt. Jag brukar förklara mig med att kroppen stänger av värmeproduktionen i fettet och koncentrerar sig på de vitala organen..... förbränningen i denna kropp är nada, noll o intet på hösten o vintern.....

fryser bild från clipart online

Mannen grymtar lite när jag kryper ner under täcket och är som en stor isbit, men värmer mig så snällt.
Men igår sa han plötsligt.
"Klä på dig skor och tröja och kom med mig."
 
Klockan var närmare 21......"men barnen då?" undrar jag
"Lugnt" svarade mannen "det tar bara några minuter och jag lämnar dig och går hem direkt". Sen skramlade han med femmor......?????? Lämna mig? Var då?

Vi promenerade ett par hus ner för gatan och sen ledden han in mig på.........drop-in solarium!!!! Jisses jag har nog inte solat på 15 år minst! Tror inte det är så hälsosamt för en med fräknar och rosa hud=)

Sen stoppade han i pengar och så fick jag sola i 10 minuter och blev faktiskt varm! Himla gott var det! Tyvärr sitter effekten inte i idag......och tror inte min hudtyp uppskattar för täta solningar. Men kan absolut tänka mig detta som någon liten engångs insats då och då när kylan är för hemsk. Men nu, nu sitter jag är med filten om baken igen=)

vårt kök!

Tänk nu är det äntligen klart.....nästan! Och här kommer lite bilder!

kök

Här väntar vi på elektrikern som ska installer spottar under väggskåpen och sen så ska vi fixa till vedspisen. Längtar efter att få tända en brasa och mysa! Och så ska vi sätta dit kåpa över fläktröret. Vi ska ABSOLUT slänga vårt blåa diskställ också=) Planerar att få dit ett som är vägghängt så att det blir smidigt att torka under.


kök

Vi klurar på att sätta upp några hyllor på väggen men inte riktigt känt hur vi vill ha det än. Vi ska ha ytterligare en lampa över bordet men hade inte rätt grejor för att fixa det. Våran gamla kökssoffa ska kläs om också. Visst är gardinerna ursnygga!?

kök

Här ska det in lampor i vitrinskåpen och under skåpen och så ska hålet ovanför byggas igen. Dessutom skulle vi behöva nya köksstolar........ Trist att behöva ha micron på bänken men tyvärr fick vi inte in den i något skåp. Tack o lov att den är liten.

Nästa projekt är dotterns rum där vi haft takläckage.....och sen.... nä en sak i taget. Först ska vi ju göra helt färdigt i köket och njuta av det!

Resultat

Så här såg skrivbordet ut efter städ o sortering mm:

skrivbord efter

Näst projekt blir nog anslagstavlan....stimmigt där=)

Igår var min springkompis (hon är betydligt mer än bara springkompis - vi har känt varandra sen vi var 7 år) o jag ute och sprang i ÖSREGN! Vi velade länge hit och dit om vi skulle ge katten i det och fika lite men sen så tog vi tag i oss själv och sprang två varv runt stadens lilla sjö. Vi var ute i en 20 minuter. Sen körde vi styrketräning efteråt. Så SKÖNT det var att vi gjorde det! Hade det inte varit för E så hade det inte blivit nått sprunget i går. Det är så mycket lättare när man är två och kan pusha varandra. Kommer inte bli något Lidingölopp i år. Mannen åker upp själv och springer. Hade varit roligt men vi bestämde att vi får lugna oss lite. Det blir lite bök o stök med barnvakt och så rinner rätt mycket pengar iväg på resa o boende o så köper man ju alltid en massa saker man inte visste man behövde när man besöker den kungliga huvudstaden=)) Ska nog försöka hitta något litet lokalt lopp här under hösten och sen förhoppningsvis så blir det maran igen.......har dock lite bekymmer med ena gluteus maximus som klämmer om ischiasen.....men det jobbar vi på.

Nu ska jag producera lite aaaaaaabete=)

Struktur rapport

Ska bara meddela att strukturen började så smått infinna sig men hann tyvärr inte fotas eftersom det blev språngmarsch till bussen istället. På onsdag kan det nog bli foto-chans igen. I månn ska jag jobba i residensstaden.

Socrate undrade om stadloppet så här följer en liten rapport:
Först (inte först i loppet men av oss som liksom tävlade lite mot varandra....) kom herr Åberg (vi tror han måste ha fuskat, för plötsligt var han bara på målraken FÖRE oss......åtminstone tjuvtränat.......)
Sen kom vår käre fd personalchef, 20 sek därefter jag och efter oss alla kom den högste!!!!! Så på det stora hela kändes det rätt ok. Den sista km var tung och sprangs med ett halvsovande ben.....men faktum är att ryggen känns bättre än på länge så en riktig genomkörare var nog vad som behövdes.
Dessutom träffade jag ju hur många gamla, goa arbetskamrater som helst! Jättekul! Saknar er allt lite!

På jakt efter struktur

Nu är det mycket alltså.....fram för allt på jobbet. Och jag har noll, för att inte säga, minus-struktur!!!!Problemet (ett av dem) är att jag just nu använder på tok för många block och skriver upp en massa viktiga kom ihåg saker i allihopa och då uppstår noll-koll. Längst till vänster i bild finns en mapphållare.....där ska allt samlas bakom flikar i en snygg STRUKTUR - och sen, sen ska jag ha järn-koll. Dags att genomföra 5s på skrivbordet:

1. Sortera bort - slänga
2. Strukturera (mappen - ordning på blocken)
3. Städa....hmm varför det....
4. Standardisera - rutiner för punkt 1, 2 o 3
5. Skapa vana/självdisciplin

och så min egen nr 6
6. Skoj - ha skoj!!!

Lätt som en plätt! Återkommer med resultatrapportering om inte idag så i månn eller en annan dag=)

RSS 2.0