färdig mat

Jaha nu har vi avnjutit familjen Dafgårds lasagne...... rätt hyfsat faktiskt men lite trist att sitta o äta ur en låda. Dessutom tog det ju ingen tid alls att värma 6 portioner i micron....... Insåg rätt tidigt att vi inte kommer att avnjuta den måltid ihop. Det tar 8 min per portion i micron......6 x 8 = 48 minuter.... och vilket sopberg..... Men oehört smidigt!
Återigen har jag bidragit till den globala uppvärmningen.....suck!

bekännelse

.....jag sopsorterar inte just nu i mitt liv. Så om klimatet är upp och ner så erkänner jag direkt..... det är mitt fel!!! Vi är nu inne på tredje veckan utan kök och tanken på att skölja ur ett filpaket i lilla handfatet på toan känns helt övermäktig. Lika bra att erkänna att vissa måltider äts på papperstallrikar som slängs direkt.....mitt miljö-hjärta värker......

Måste erkänna att det inte känns lika pitoreskt och mysigt att vara utan kök och diska i handfatet längre.... men nu kommer elektrikern idag och ska fixa så vi kan få in spisen i köket. Och sen ska vi bygga skåp och få dit diskbänken. Halleluja!!!!

Har lite dåligt samvete för att jag bloggat så sporadiskt men det känns bara som om det inte hinns med just nu. Men I'll be back! Lovar!

Nu kom elektrikern så nu ryker strömmen!

Fia! Jag vet inte varför det inte går att läsa kommentarer hos mig... määääääklittt.... men jag kan inte godkänna dem från datorn hemma. Kan kanske ha något med det att göra.....

Skaffa er en härlig lördag! Det ska jag utan kök och nu också utan el. Är det det som kallas Back to Basic kanske......

Kramar....

Har fått en liten kommentar om varför inte andra kommentatörer får kramar så:

Naturligtvis är det stooooora kramar till alla som lämnat kommentar 397 och 401 och de andra runt omkring där också!!!! Oehört stelbent av mig att bara dela ut en - jag som har ett oändligt förråd av dessa kramar. Så till alla som läser idag varesig ni kommenterar eller inte så varsågod

image90

(fast om ni skriver en kommentar så kan ni få en kram till:)Bilder från clip-art online!

Påskgodis

Vilken lycka! Familjen förärades med ett JÄTTE BRONTOSAURUS PÅSKÄGG. Påskharen var lite listig i år och hade placerat ut små meddelanden med ledtrådar i hela huset. Det blev ett fasligt letande och klurande men till slut överlistade vi honom....haha! Så nu mumsas det för fulla muggar och 5-åringen funderar just nu på om inte Påskharen till och med är bättre än Jultomten..... vem vet vem vet? Med en familjeekonomisk synvinkel så är jag benägen att hålla med henne....hihi!

400 kommentarer

Idag har jag fått min 400e kommentar. Som jag tyvärr inte kan godkänna från denna lilla datorn, ska se om jag kan lyckas lite senare idag när vi ska till ett par kompisar.

Men hur som helst! Den 400e kommentaren gjordes av Borthy! Hipp hipp Hurra!!
En stor kram till henne!

Rent hus.....

Läste blogg inlägg hos Borthy idag (www.borthy.blogg.se - kan inte få till någon länk från denna stenåldersdator....).....som var såååå rätt. Det handlade om att städa och renovera. Vi är ju mitt uppe i en köksrenovering så egentligen borde jag väl inte skriva detta....

Vi flyttade in i vårt hus för snart 8 årsen och har haft en del "vänner" som uttryckt att det är ju bara att blåsa ut hela skiten och att det är ett renoveringsobjekt.... men vi har lyckats bo i det. Det har väl gått lite överstyr detta med renovering och homestyling. Inte höll man på så förr?! Precis som Borthy så har jag inget minne av att vi ständigt gjorde om hemma utan det byttes gardiner och städades. Vi köpte inte heller massa nya möbler och prylar. Känns lite hemskt att tänka på hur man slösar med resurser när man ständigt köper nytt och river ner det gamla..... Jag ska jobba på att bli bättre på att uppskatta det jag har....tänka till lite innan jag dundrar in på IKEA.... lovar inget men jag ska tänka på det i alla fall=) Och min ursäkt att vi renoverar köket är .....att det behövdes=)

Och det här med att städa... tänk att man ska vara så nojig och tokstäda varje gång det ska komma hem någon. Vi (mannen och jag) brukar skoja och säga att det är det bästa sättet att få städat på. Att bjuda hem någon..... då blir man effektiv som tusan...haha! Men jag får inte panik om det kommer någon spontant och det ser ut som sjutton men tyvärr ursäktar jag mig säkert minst 5 gånger att det ser ut som det gör.... Egentligen borde man sätta upp en skylt i hallen där det står:

"Välkommen till oss här pågår livet i direktsändning"

Två löften får det bli:

Nummer 1 - varje gång en pryl ska handlas ska jag ställa mig frågan "behöver jag verkligen det här?" (Oj, vad jag kommer att förhandla med mig själv...haha=
Nummer 2 - Jag ska inte ursäkta röran när det kommer någon - vi bor ju och lever här! Kolla nu ursäktar jag direkt....får jobba på detta!=))

Påskhare

Härliga tider i en småbarnsfamilj!!! I går skulle vi på påskspel i skolan (minsta sonen skulle sjunga) klockan 18:30. Klockan 18:15 när vi står i hallen och ska ge oss i väg säger han:

" Var är mina påskkläder?"

image88

I hallen stod en pappa och en mamma och såg ut som fågelholkar!!! Va??? Påskkläder??? Sonen hävdar bestämt att han sagt till om detta men tyvärr så har det inte registrerats i någon vuxenhjärna som skulle kunna tänkas ta ansvar för det. Tack o lov löste detta sig smidigt eftersom han i nästa andetag säger att det var frivilligt och man behöver inte och att han nog faktiskt inte vill. PHU!!! Räddad! Påskspelet var trevligt och mysigt. Förstår bara inte att jag ska behöva bli så gråtmild av barnsång......

Väl hemma igen var det dags för nästa utmaning. Lilltjejen skulle vara utklädd idag, om hon ville och det ville hon! Men inte påskakärring!!! På denna punkt var hon mycket bestämd. Kyckling vill jag va så hon........ Detta samtal ägde rum i måndags.....gott om  tid...... not! Men efter lite lock o pock så lyckades jag övertala henne att vara påskhare. En liten söt rosa påskkanin.....japp så fick det bli. Så klockan 22:00 igår skulle jag snabbt och lätt sno ihop en liten söt kaninsvans. Ni vet - man har två runda pappaskivor men hål i och så snurrar man garn runt...... Tips! Gör inte hålet i mitten för stort..... det ta väldigt lååååång tid då. Men men klockan 23:00 var svansf-n klar....nä vad säger jag ...... klockan 23:00 var den lilla söta kaninsvansen klar och så här söt blev påskkaninen idag.

image89

GLAD PÅSK!!!

Kökrenovering

Jaha alla frågar oss hur går det? Är ni färdiga snart? Den sista frågan äääääälskar vi...... nääää vi är inte färdiga snart!!! Men så här ser det ut just nu..... nä så här såg det ut i början av veckan. Läget just nu är faktiskt att taket är reglat (det ska sänkas)

image85

Härliga brädor som tittar fram och en gammal tapet och en härlig och trevlig man in action=)

image86

Inte visste jag att vi hade en u-båt i källaren!!!!!

image87

Ratad och slängd!!! ÄÄÄÄÄÄÄNTLIGEN!

Det som står närmast på schemat är golvslipning och det ska ske i helgen. Och om ni undrar om det är kul att diska efter en 6 personers familj i ett handfat kan jag tala om att det är det inte!!! Och det är lagom kul att laga mat på en minispis i vardagsrummet också..... men men det är ju bara tillfälligt. Och på andra håll i världen hade det ansetts som lyx.

stulna kroppsdelar

Fick detta i ett mail.....=)))

You may have read recently about the person whose kidneys
were stolen from him while he was passed out.
Well, read on.

Something like this happened to me and countless other women. My thighs were stolen from me during the night a few years ago. It was just that quick. I went to sleep in my body and woke up with someone else's thighs. The new ones were the texture of lumpy porridge. Who would have done such a cruel thing to legs that had been mine for years? Whose thighs were these and what had happened to mine? I spent the entire summer looking for my thighs. Finally, hurt and angry I resigned myself to living out my life in jeans and those tights that pull everything in.
Then, just when my guard was down the thieves struck again. My arse was next! I knew it was the same gang, because they took great pains to match my new rear end to the thighs they had lumbered me with earlier. I couldn't believe it, my new arse was attached at least three inches lower than my original. Now, my backside complemented my thighs lump for lump. Frantically I prayed that long skirts would get in fashion.
Last year I realised my arms had been switched. One morning I was brushing my hair when I watched horrified but fascinated as the flesh of my upper arms swung to and fro with the motion of the hairbrush. This was getting really scary. My body was being replaced one section at a time. How clever and fiendish. I was being attacked repeatedly and without warning. In despair I have given up short sleeved t-shirts. Last month my neck disappeared faster than the Christmas turkey, which it now resembled. I can't take on the medical profession by myself. WOMEN OF THE WORLD WAKE UP AND SMELL THE COFFEE! That really isn't plastic those surgeons are using. You KNOW where they are getting those replacement parts, don't you? The next time you suspect someone has had a face 'lifted' look again. Was it 'lifted' from you? I think I finally found my thighs and I hope Cindy Crawford Paid a really good price for them!! THIS IS NOT A HOAX. THIS IS HAPPENING TO WOMEN IN YOUR TOWN EVERY NIGHT. WARN YOUR FRIENDS!

P.S. How paranoid am I? Last night I thought someone had stolen my breasts. I was lying in bed and they were gone! As I jumped out of bed I was relieved to find that they had Just been hiding in my armpits as I slept. Now I am keeping them safely tucked into my waistband .

måndag.....

.....och är hemma med vård av åtminstone halvsjukt barn eller kanske ska man säga halvfriskt när man är en möjlighetssökande optimistfacist som jag=) Hur som helst så är han feberfri men har massor av ont i halsen så han får vara hemma idag med. Mannen och jag delar på dagen så det blir jobb i eftermiddag i stället. Ganska skönt med en liten mjukstart så här=) Funderar på att sträcka ut mig i sängen och läsa lite och kanske slumra till lite grann.....eller så ska jag gå igång i dotterns rum och fixa lite...... Hon har fått en ny säng och har ju blivit särbo från brorsan. Hennes rum skulle absolut behöva lite tender, love and care..... jag ska klura på det lite=)

Vård av sjukt barn

Ibland är det som yttre makter styr.....minsta sonen har feber och jag är hemma med honom idag.....och andas in och andas ut=) Och får lite perspektiv. Fixat lite med det mest akuta på jobbet och ringt lite hit o mailat lite dit och nu känns det plötsligt mycket bättre. Ibland är det bra när man blir tvingad till en paus......man får kliva bak lite och tänka på vad som är viktigtast. När man är mitt uppe i allt stim så ser man inte skogen för alla träden.

Dock är det ett rejält krisläge med gossen....nä han är inte sååå sjuk. Bara lite ont i skallen och feber men i kväll är det jue DISCO!!!! O ve o ve!!! Han kämpar desperat för att bli frisk, jag lovade i ett svagt ögonblick att om han är feberfri i eftermiddag får han gå. Skojade lite med honom och sa att han nog behöver lite c-vitamin och borde äta ett par clementinklyftor. Till saken hör att detta barn äter i princip bara äpple och banan och inga andra frukter eller grönsaker (torkad lök....) - hur det har blivit på detta viset har vi ingen aning om. Uppfostringsfel förmodligen. Men hur som helst i ren desperation klämde han två klyftor, ansiktet förvandlades till ett russin och hele pöjken skälvde av rysningar. Tittade bedjande på sin mor och sa "blir jag frisk nu?". Lille bubben....... stackarn....... Och han som just blivit ihop med en tjej och såg fram mot att dansa med henne. Inte lätt att att vara 7-år..... inte att vara 40 heller förresten...hehe! Fast rätt kul=)

Andas....

"Ingenting är som det ska, likadant från dag till dag.
Allting följer samma mönster ser på stan i från mitt fönster.
Människor på rad i kö äta, jobba, sova, dö.

Jag går och fiskar, och tar en tyst minut åker ut, ut och fiskar
En chans att andas in, andas ut.

När man läser filosofer, letar mellan gamla strofer.
Tror man det var annorlunda 16, 17, 1800.
Icke så, mitt hjärta svider samma sak i alla tider.

Jag går och fiskar, och tar en tyst minut åker ut, ut och fiskar
Min chans att andas in, andas ut.Aaaaandas ut.

Ingenting är som det ska, likadant från dag till dag.
Alla säljer samma tjänster, människor till höger vänster.
Jag kan bara så ett frö ge ett råd. ta ditt spö!

Låt oss gå och fiska. och ta en tyst minut.
Låt oss fiska, fiska fiskar.
En chans att andas ut.
Jag går och fiskar, och tar en tyst minut.
Åker ut, ut och fiskar.
En chans att andas in andas ut.
Jag går och fiskar
Jag går och fiskar
jag går, jag går, jag går och fiskar."


Är väl egentligen inget jätte Gyllene Tider fans men tycker texten är lite bra. Dåligt med andas in och andas ut här just nu! Tämligen dåligt med tysta minuter också...... Just nu känns det rätt maxat på alla fronter. Känns som man vaknar, jobbar, jobbar hemma, lagar mat, förhör läxor, tränar ibland och poff så är klockan 21:30 och man landar i soffan tittar på mannen och konstaterar att ännu en dag är slut! Men men det är ju ingen annan än jag själv som kan ge mig tid att andas in och andas ut och ta en tyst minut...... Ska jobba på det!

bakat

Nu har jag och storkillarna bakat. Deras klass har ansvar för fikat under kommande besöksvecka. Det blev en långpanna kärleksmums alias snoddas alias mösatörva och en långpanna havrekanelkaka. Vi fick emigrera till mamma och baka för hemma ligger gipsdimman tät i köket. Host host!
Nu är det bäst jag skyndar hem för mannen var lite less på att vara ensam....huset är tydligen invaderat av barnungar!
Fast måste säga att det var riktigt skönt att sitta här med mor och dricka kaffe och njuta av tystnaden....det enda som hörs är klockans tickande.... Passar även på att utnyttja mors bredband och visat henne hur man mailar.


Skaffa er en bra lördagskväll!


Bloggstrul

Tack för alla bra tips om vad jag ska göra med gamla skålar..... tyvärr kan jag inte publicera kommentarer från hemdatorn (som är från stenåldern.....snudd på stentavlor att rista i.....). När jag försöker klicka på godkänn..... så händer absolut ingentingen!!!!!
Om någon har någon bra idé om vad det kan bero på så mottages de tacksamt. Jag kan inte heller boka biljetter på SJ..... kan inte välja station. Måste nog göra hembesök hos någon med lite bättre maskin i helgen.

Nu njuter jag av att det är fredag! Sitter med en härlig kopp kaffe och en god chokladbit, och hela helgen ligger framför mig! Härligt! I morgon ska vi riva lite gips i köket och kika vad som finns bakom. Spännande!!!!! Och sen ska vi vara barnvakter åt kompisars barn. Varav en är ett riktigt yrväder. 4 år och full av energi och idéer! Så det gäller att gömma allt vad verktyg heter och säkra inredningen....hihi!

Njut av helgen allihopa!

dilemma.....

Har nu röjt i skåp o lådor i kök och slängt en massa. Men sen så blir det en liten hög med saker som jag inte använt.......på hur länges som helst...... om ens någon gång! Högen består av två skålar som jag fått av min mamma. De är ...... bruna..... med lite stänk av orange och härstammar från 80-talet någonstans. Jag vet att om jag slänger dem så kommer de inte gå många dagar förrän mamma frågar:

"Du de där skålarna du fick av mig i oktober -91 (för hon minns när!!!! Jag lovar!), vad har du gjort av dem?"

Frågan är då hur kul jag kommer tycka att det är om jag säger att jag lämnat dem till loppis eller slängt dem???

Ska ta mig en ordentlig titt i kväll igen och se om jag möjligen kan tycka att de är lite coola..... fast har jag inte tyckt det på alla dessa år så är jag tveksam på att sådan känslor kommer att uppstå.....
Kanske kan jag ställa dem i en låda i källaren...... då kan jag ju åtminstone svara att jag har dem någonstans.....

I-lands problem .......  I know!


Godmorgon

Oj vilket väder! Solen strålar från himlen och det är några grader kallt! Idag får det nog bli en lunchpromenad!

I övrigt var vi segstartade hemma idag och snoozade många gånger, för många gånger........men skönt var det!

Idag ska vi till kakelbutiken och till färgaffären. Vi tror att vi vet vad vi ska ha för kakel men ibland kan man bli så förvirrad när man kommer in i de där affärerna som har sååååå mycket att välja på!  Men vi siktar på en vit, rektangulär med avfasade kanter som ska kaklas som en tegevägg. Funderar på om vi skulle ha något annat bakom fläkten....... Och så var det väggarna, först var vi supersäkra på målad pärlspont men har nu ändrat oss. Det blir nog för mycket randigt med luckan STÅT och så..... Så det ska bli färg eller tapet..... det blir nog en spännande kväll=) Som väl är så känns det som vi är ganska överens om hur vi vill ha det.......eller så är mannen bara väldigt följsam....?

Ska hinna med backträning i kväll också..... det ska bli kul och skönt att göra något kort och lite mer explosivt efter helgens långmalning. Fast graden av explosivitet tål nog att diskuteras haha!

Måst få ordning på datorn hemma...... känner att jag behöver vårpimpa utseendet här.......

Köksrenovering

Här kommer lite "härliga" bilder från vår pågående kökrenovering......

image82

Väggskåpen nere och fläkten förankrad med snöre....

image83

Här samsas köksinnehåll med vardagsrum och nya köket.......suck..... hur ska det sluta???

image84

Kommer INTE sakna den gamla ugnen.......=))))

Även om det är stimmigt och stökigt så känns det oerhört skönt att vara på gång!!!!

söndagskväll

Helgen avklarad.....och fort gick det!

Idag har längsta långpasset hittills klarats av. 1h och 40 minuters löpning.....kändes segt i vader och höfter.... men trots allt skönt.... När man tänker på att tredubbla den tiden..... för att nå målet på maran.... förhoppningsvis ska det väl inte ta sååå lång tid, men nära på. Hur som helst det är RESPEKT att tänka på att springa så länge. Men men det är ju inte 31 maj än! Tack o lov!

På köksfronten har vi nu kommit så långt att i princip hela det gamla köket är utslängt. Ska lägga upp lite bilder i morgon. Vi har ni provisorisk matplats i vardagsrummet.....något rörigt där inne. Känns lite skönt att ha köksrenovering som ursäkt för att hemmet ser ut som kriget=)

Kan tyvärr inte godkänna era kommentarer.....och inte kan jag välja ämne att lägga upp inläggen under heller.....men jag kan ju i alla fall läsa era bloggar! Och kommentera i dem! Ska ta en liten rundtur nu innan det blir lite kvällsfika med mannen.

Dator....

Jag har nu en dator igen! Eller ......nästan i alla fall. Vi har skakat liv i en gammal burk och det lämnar ett och annat att önska om vi säger så.....
Men bättre än inget!

Idag har köksrenoveringsarbetet dragit igång på riktigt! Håller på att "flytta ut" hur köket och har snart fått ner några av köksskåpen. Ska ju sänka taket också...... hu det känns som det är mycket på en gång! Som tur är hade vi besök av vår elektrikervän idag som dessutom är en fena på att snickra och han kom med många bra råd och tips! Vi satt som tända ljus och skrev ner allt han sa=)

Nu ska jag ge mig ut på läsrunda!!!! ÄNTLIGEN!

hmmm rutan där man ska ändra under vilket ämne man vill publicera finns inte..... vart har den tagit vägen? Nån som sett den?

RSS 2.0