Livstecken

Mitt liv senaste tiden:Förra helgen när de stora killarna for till Stockholm så körde jag och mannen värsta renoveringsruset i deras TV-rum. Nytt golv, nya tapeter och färg. Tyvärr har jag missat att fota när allt blev klart..... Men snyggt blev det. Och jädrans vad vi slet för att bli färdiga i tid! Och  så spännande det är att ha ett snart 100 år gammalt hus! 90 graders vinklar och sånt krafs var inte uppfunnet då!

Just nu ligger jag på hotell i Örebro. Är på jobbkonferens. Hjärnan är helt tjocksmock just nu.....för mycket fakta på för kort tid avslutat med rödvin.....

Men har ett kanonfint hotellrum. Stoooort! Så nu ska jag lägga mig alldeles ensammen i en jättesäng och skramla....svårt att sova utan mannen med stort M bakom.....men med tanke på att vi åkte klockan 05:20 hemifrån så borde jag nog slockna alldeles snart.


F

F som i FAILED!!!!

Har just fått reda på tentamensresultat och det bidde F............ Läser ju lite vetenskaplig metod eftersom jag fått för mig att min gamla, gamla arbetsterapeutexamen behöver hottas upp lite och transformeras till en modern kanditatsexamen.....och nej jag får inte mer betalt och inte förlorar jag jobbet om jag låter bli.....jag bara ville göra detta och fick F.

Tror faktiskt aldrig jag kört på någon tenta innan. Tentan var i 3 olika block och jag "failade" i de två första som av de flesta ansågs som de enkla och handlade om kvalitativa och kvantitativa forskningsmetoder. Del tre som var en ren statistikdel som alla förfasade sig över (och många missade) den klarade jag. Man bara undrar ju HUR gick det till.

Usch usch usch! Men det är väl bara att bryta ihop och gå vidare. Man får ju göra om......vilket man ju är JÄTTE sugen på.

Och ovanpå allt detta så pågår det just nu framställande av projektplan inför höstens uppsatsskrivande (ingår i kursen). Tror jag måste sinnesundersöka mig.....

F som i Fruktansvärt Fel men Fantastiskt Fin Female!

SÅ DE' SÅ!

Marathonträning 36

Idag har jag sprungit mitt långpass ensam. Bästa löparkompisen E är fortfarande förkyld o eländig. Och jag hade ingen lust att springa med de andra snabbfotade vännerna idag. Kändes definitivt som en utmaning att springa långt själv. Det har jag inte gjort på evigheter. Jag ställde in målet på minst 1,5 h. Sprang utåt Bråna, mot Lövhult (gick i megabacken förbi ridhuset) sprang ett varv på 5km slingan jämte skidspåret, cykelvägen tillbaka mot MIO (gick även i denna megabacke), förbi Sörängens Folkhögskola, grusvägen mot gamla Move & Walk och tillsist ett halvt varv runt Ingsbergssjön. Det blev totalt 15,5 km och tog 1h och 37 minuter. 6.15 per km trots att jag säkert promenerat nästan 10 minuter! Hade ju kunnat springa med mina snabbfotade vänner! Kände mig som en Duracell-kanin! Benen bara gick och gick eller sprang och sprang kanske ska jag säga. Och detta trots att det hela rundan igenom snöade stora blöta snöflingor! Detta var en härligt positiv löpupplevelse att ta med till nästa runda! Nu ska jag dricka vin, äta M & Ms och se på Melodifestivalen!

Playstation och xbox....

Ibland blir jag lite trött och tycker att mina små söta barn sitter alldeles förmycket framför något som är fyrkantigt. Igår kom dessutom brorsans pojk hit eftersom brodern skulle på firmafest. Med sig i övernattningsväskan hade han sitt xBox. Så nu på morgonen har det spelats och spelats och spelats. Två ungar framför PS2, 2 framför xBox och en framför datorn. De är helt inne i det och det skjuts och körs och LÅTER och de sitter helt uppslukade, helt paralyserade, svarar knappt på tilltal......avbryts ibland av att någon vrålar "f-n vilka skills han har, snacka om att han har ett snabbt finger" (men hallå tänker jag, han är ju tecknad....) Ska det vara så här? Vad gjorde jag när jag var liten? Känner ibland en tacksamhet mot att det bara fanns två tv-kanaler och ingen dator och inget tv-spel. Det tvingade ju en faktiskt att HITTA på något! Jag är säker på att om allt det utbud som finns i dag hade funnits då hade jag också suttit nitat framför. Och mamma och pappa hade tjatat att man skulle hitta på nått. Mina barn ser helt förundrande ut, vaddå hitta på? Vi gör ju nått! Spelar ser du väl......
Suck=( Det är ju så lätt att bli underhållen nu förtiden. Krävs ju ingen direkt ansträngning. Bara slå på en knapp......surfa runt bland kanaler, spela........ Fast allt är ju inte negativt.....de får ju bra finmotorik. Sägs också att de utvecklar sin rumsliga fömåga......vad vet jag. Och jag vet att mina barn lägger av när jag säger ifrån. Men det är just det som är så trist ATT DET ÄR JAG (eller mannen) som står för gränsen. Att det inte finns i dom själva.
Mitt i alla dessa neggiga funderingar om hur det ska gå med dagens ungdom säger plötsligt en av 14-åringarna.
"Nä, nu räcker det! Vem vill med och spela pingis?"

Det finns hopp=))))


Galet!

Helt galet! Klockan är 20 i 12 en fredags natt och vad gör jag! Jag skriver på en inlämningsuppgift, alltså pluggar! Tanken är att jag kortfattat ska beskriva etnografi, fenomenologi (himla svårt att säga o skriva detta ord.....), grounded theory och narrativ analys samt helst beskriva likheter och skillnader. Så om någon har nått listigt att säga om detta PLEASE COME FORWARD! Finessen är att det bara får vara 2 sidor - inte lätt att vara kortfattad ibland. Men nu baske mig ska jag stänga butiken, äta en apelsin och sova. Natt natt


Marathonträning 31-35 och stresshantering

Nu börjar jag känna att löpningen flyter på igen. Det var tungt ett tag. Fortfarande lätt ont i höger skinka och på baksidan av höger lår men jag har det under kontroll=)

Förra helgen blev det långpass på 19 km. Det kändes kanon bra!

Igår var det dags för ett litet så kallat tempopass vilket innebär att man ska kuta på i lite snabbare fart än det man håller på de långa passen. Jag kände mig inte i slag igår. Stressad och uppvarvad mest........hade bara lust att lägga mig i soffan och vila för det kändes som jag verkligen behövde det. Och min löparkompis var sjuk......men så kom det ett litet SMS från löparkompisens man som tyckte att jag inte hade någon bra ursäkt och att det var bara att infinna sig......
Tog två lugna km först och sen 4 km rejält snabbt (enligt mina referensramar). I värsta sega, långa uppförsbacken (från Bråna till Statoil för dem som har lokal kännedom) så höll vi under 5 min tempo. Jag fick HÅLL! Vet i 17 när jag haft det sist. Vi avslutade med ca 1,5 km i lugnare tempo. Men det bästa av allt var att efteråt kände jag mig pigg och utvilad. Och jag har varit full av energi på jobbet idag. Vilken tur att jag inte la mig i soffan!!!! Löpning är en fantastisk stresshantering!

I kväll väntar ett arbetspass i garderoben på stadens hotell. Det är vår simklubb som har hand om den. Det ska bli en spännande (tror jag) erfarenhet.......


Här är jag...

.......och inte mycket bloggskrivande blir det.

Men allt är bra i min värld även om det är väldigt mycket. Och allt är självvalt så jag ska inte klaga. Och allt är dessutom ganska roligt. Men mycket.....

Just nu sitter mannen och jag och diskuterar sommarsemester. Fritids börjar vilja ha in semesterlappar och jobbet vill också veta. Och vi har INGEN aning om vad vi ska göra! Vi är överens om att det ska vara hyfsat billigt. Känns som pengarna bara har runnit ut det sista med köksrenoveringen och skidsemestern. Tror jag vill sola och bada lite.....men inte hela tiden. Tälta kanske? Eller vandrarhem? Österlen? Västkusten? Danmark? Vandra i fjällen?

Nån som har nått roligt tips? Det ska passa en 4 barnsfamilj (6-14år) och inte kosta MASSOR av pengar. Gärna garantera sol=)

RSS 2.0