Back home

Men oj vad skönt det var att sova i sin egen säng! Vi kom hem klockan halv två i natt.

Vi tillbringade större delen av gårdagen på Grönan. Det var runt 30 grader och hyfsat med folk. Det var inte katastroflånga köer men det var tillräckligt att stå 15 minuter i vrålsol och vänta. Favorritåket för min del var nog vilda musen. Åkte ingen utav "vuxen-åken" denna gången.....börjar nog bli gammal....hihi! Känner faktiskt inte riktigt samma sug efter berg- o dalbanor som jag gjort förr. Tror jag överdoserade lite förra sommaren i Finland. Vi var i Tammerfors och det var i princip inga köer alls vilket gjorde att man kunde springa från ett åk till nästa utan väntetid. Tror att min knopp behöver några minuters väntetid emellanåt för att åter hitta balansen. Kände plötsligt att jag blev supersnurrig och intog grönfärg. Vi bestämde oss för att lugna ner oss med att gå och titta på exotiska fiskar i stora akvarium, men inte ens det klarade jag. Blev yr av att se fiskarna simma runt. Efter det har liksom jag kommit av mig lite.....
Barnen var i allafall överlyckliga och supernöjda! Minsta tjejen mäkta stolt att hon vågade åka Kvasten. Och sonen var väldigt nöjd över lottvinst. Vi vann till slut en stor kexchoklad. Förmodligen världens dyraste choklad......hmm. Men sonen var nöjd


Och vi vuxna var också supernöjda. Vi var alla väldigt trötta.....att köra 35 mil stod inte överst på önskelistan. Men när vi väl kom igång så faller man in i motorvägstransen och milen tickar på. Jag körde ner till Herrbeta (som är roligt att säga när man är från småland....Häääääbeta.....hihi) Jag försöker ha som sport att undvika att titta på avståndsskyltarna, det är så trist att veta att det är 28 mil kvar......bättre att inte veta och bara köra och småfundera lite på livet i allmänhet och synnerhet. Barnen somnade långt innan Södertälje och mannen strax därefter. Ska dock ärligt erkänna att det var skönt att byta till passagerarsätet sen.

Nu har vi ägnat förmiddagen åt postgenomgång och ikappläsning av lokalblaskan. Det är roligt när man kommer på sig själv att kika på vädret och tv-tablåerna i en 10 dagar gammal tidning..... Mannen har just gett sig i kast med vår något vildvuxna gräsmatta...... nån som vill köpa hö?

Semesterrapport 2

Nu är vi på finishen på vår resa. Vi har haft många sköna och roliga dagar med den norrländska släkten. Det var ett bra drag att stanna två veckor. Det blir lite lugnare då. Annars blir det lätt lite hetsigt med alla man ska fika hos och hinna träffa. Nu har vi fikat i två veckor i stället......... Känner på byxorna att det inte är roligt......om det inte är så att de krympt i väskan.....=) När vi kommer hem ska jag sätta mig själv på avsockringskur! Varför ska man vara så förtjust i bullar och kakor?!

Vi kom till Stockholm igår och ska stanna över dagen idag. De stora gossarna är överlämnade till sin far och ska vara med honom en vecka och jag och mannen ska ta de minsta till Gröna Lund. Kanske hinna springa in i någon liten affär innan Grönan??? Står just nu på hotellet och väntar på att vi ska äta frukost. Tur att inte avsockringskuren börjar än=)

Semesterrapport

Sverige är fantastiskt låååååååångt! Men till slut kom vi fram till Luleå. Sverige är dessutom fantastiskt vackert! Höga kusten går inte av för hackor!

Vi gav oss iväg i lördagskväll efter ett snabbt beslut att vi sticker - vi är ju trots allt färdigpackade. Dessutom var jag "packad" med en rejäl whiskey som våra postintagare hade bjudit mig på=)))) Så det fick bli mannen som höll i ratten. Han körde till strax norr om Stockholm där jag kände mig redo för lite bilkörning. Härligt att köra under morgontimmarna. Lugnt och stilla på vägarna och oehört vackert att se solen gå upp och Sverige vakna till liv. Strax norr om Gävle eller om det var innan..... såg jag snö i diket. Kändes ju fint......

Kvart över åtta anlände vi till Sundsvall och mannens kusin. Måste ju vara härligt att bli väckt av 6 smålänningar till frukost! Vi välde som Egyptens gräshopper ur bilen=) Dagen fylldes med höhoppning, bad, lek med hund, fyrhjulsåkning och god mat och trevligt sällskap. Ett smått paradis för barnen och oss! På söndagen bar det vidare norr ut. Landskapet är annorlunda och vackert för oss sörlänningar. Men vägen är lite dryg. 90-70-90 hela tiden. Vid ett tillfälle blev vi helt stillastående en bra stund. Och när vi såg varför hägnde hakorna på oss alla. Ett helt hus kom rullande! Och jag menar ett helt hus! Verkar vara smidigare att skaffa husvagn......=)

Nu har vi ta'tt ett lugnt ett par dagar. Man får ju nästan jet-lag av allt bilåkande. Vi har badat och slappat och läst. Nu har jag läst ut Åsa Linderborgs "mig äger ingen" - bra tycker jag.

Idag bär det av ytterligare norrut. Till Niemisel där svärföräldrarna har sommarstuga. Det är bedövande vackert där. Jag hoppas nu på lite blåst......så att myggorna försvinner=)

Imorgon har v bröllopsdag! 7 år har det blivit. Mamma sa att det är de första 7 åren som är svårast - det var något uttryck hon hört. Om detta har varit svårt hur lätt ska det bli sen då!!!!!?????

Semesterdax!

Nu är det dax för resa till myggornas rike. Imorgon, tidigt, tidigt, bär det av norröver. Vi packar bilen i kväll och satsar på en tidig start med frukost längs vägen. Troligen vid Brahehus som är ett favoritställe för barnen, men det beror lite på vädret.

Borthy: Det blev inget tält denna gång.....mannen tittade med sträng blick och sa nej vänligt men bestämt.....Problemet när vi är alla sex och ska åka bil och ha med tält (och vad det innebär) är att vi måste ha takbox och det ville han (vi) inte. Så det kommer bli inkvartering hos kusiner i Sundsvall och sedan direkt till Luleå. Men kanske, kanske blir det en tältning någonstans på västkusten eller i Skåne under sista semesterveckan.

Vi planerar att stanna 14 dagar i Luleå och kanske någon dag i den kungliga huvudstaden på hemvägen. Ett absolut stopp på hemvägen är dock Ö-viks äventyrsbad. De har värsta häftiga jätte-vatten-rutschbanan där. En bred sak man kan åka flera på en gång i.

Nu ska jag packa färdigt och försöka att inte ta med allt för mycket=) Fast det blir väl som vanligt......hihi! Minns när man tågluffade 3-4 veckor och hade ett par jeans, ett par shorts och två t-shirts typ.......det var så där kul. Kom ihåg att det gick utmärkt att tvätta i finess hårschampoo. Blev både rent och luktade gott. Känns ok att överpacka lite. Om i fall att......man behöver något.


1a semesterdagen....

......upplevdes igår. Och det var en härlig dag! Inget speciellt inplanerat utan ägnade dagen åt lite småplock och tvätt först. Känns så himla skönt att jobba ikapp sig hemma ibland! Avskyr när drivorna av saker växer överallt. Men jag avskyr det inte tillräckligt mycket för att ägna alla dagar åt att plocka. Eller rättare sagt älskar andra saker förmycket så det blir ständigt bortprioriterat men när det går över gränsen blir jag lätt tokig och inte så trevlig.......

Gjorde ett besök till biblan igår. Trevligt ställe! Lånade lite mattidningar och några om frilufts- och uteliv. Barnen lånade en hel hög med diverse spännande böcker. Igår fick jag njuta av högläsning av lilla tösen. Hon läste "skatan Beata" - rafflande historia=)

På eftermiddagen cyklade jag upp till min mors koloni för att hämta lite potatis o sallad o rabarber. Jag hade turen att komma mitt i fikastunden. Fick njuta av en halvtimmas fika tillsammans med mor och 3 andra kvinnor från 70 år och uppåt.......=)))) Vad de pratade om? Vilka som dött, vilka som var sjuka och vem som hade mest ont och varför......haha! Inte hela tiden......de pratade också om olika personer som de inte kom på namnet på. "Du vet han som bodde i det vita huset och var gift med den där kvinnan som alltid stod bakom gardinerna och glodde" eller "Hon som alltid cyklade och hade hunden i cykelkorgen....vad hette hon nu" eller "De som bodde i lägenheten före oss (som de flyttade in i 1961...), vad hette deras son, ni vet han som gifte sig med dottern till dem som hade elaffären, hon som stack med sotaren sen....." Så höll det på och så skrattade de gott emellan..... Jag fick inte en syl i vädret utan fick snällt sitta och lyssna......kände mig som 10 år igen.....och var på fikakalas med mamma och fick sitta tyst på stolen och dingla med benen typ. Att jag inte fick en syl i vädret vill inte säga lite! För jag tillhör de som spelar i elitserien när det gäller att surra. Fast man får inse när man möter sina övermän=)

Nu ska vi fika och sedan åka till simhallen och bada lite.

Sista dagisdagen

Idag var det yngsta dotterns sista dagisdag och tillika familjens sista dagisdag. Kändes konstigt att svänga in på dagisparkeringen och veta att detta var sista rundan till detta fantastiska ställe. Inga mer barn på dagis......inte utan att man drabbas av lite darr i underläppen och klump i halsen. Och plötsligt sugs man in i en våg av nostalgi, vemod och vad-tiden-går-fort känslor......och så gråter man en skvätt.......*suck o snyft*. Tror att till och med dottern kände av stämningen fast hon kunde inte riktigt förklara det. Hennes tankar lät så här:

"Mamma det känns så konstigt i magen........jag är nog lite nervös för att jag ska börja skolan" och sen skuttade hon iväg mot bilen, glad ihågen som vanligt.

Detta dagis som vi nu åkt till regelbundet sen januari 2004 är helt FANTASTISKT! Personalen som jobbar där har fått våra barn att känna sig så trygga och de har haft så roligt. Aldrig att man fått en känsla av de (personalen) upplevt dagen eller barnen som jobbiga eller besvärliga (vilket de ju faktiskt måste känna ibland i den branschen!) - utan de är alltid så glada, varma och trygga. Vilket gäng! Skulle vilja ge dem Nobelpris i alla kategorier!

Det blev många kramar och lite snyft.....

Nu har jag precis varit på mors kolonilott och plockat fläderblommor (i sista minuten, de var snudd på överblommade). Planen är att det ska bli fläderblomssaft - så redig jag är=D

Sen får det nog bli lite After Work också.......måste ju ut och lufta mina nya skor=)))))

2 semesterdagar

Nu har jag haft två semesterdagar - och haft det sååååå gott!

I tisdags hade jag en riktigt go bara vara dag! Småplockade lite hemma och bara myste! Läste Camilla Läckbergs Isprinsessan och det var en postiv överraskning. Har på någotvis inbillat mig att jag inte skulle gilla hennes böcker.  Är ingen stor fan av deckare. Men i tisdags var jag så oehört lässugen och så hittade jag den i bokhyllan - tror den följt med någon tidning jag köpt. En annan anledning att den fått vänta har varit att texten i den är mega, mega, pytteliten. Slukade den under dagen och halva natten=) Så nu vill jag ju givetvis läsa de andra hon skrivit också! Har dessutom Flyga drake på gång..... stackars min familj...... =)

Igår bar det av till Ullared och Gekås. Vi startade lugnt och gav oss inte av hemifrån förrän framåt lunch. Vi körde till Orsjön (2-3 mil innan Ullared) och tog en lunchpaus. Vi hade med oss stormkök och fixade korv med bröd och lite tillbehör. Barnen badade och det var hur gott som helst.Vi var på plats i Ullared klockan 15:00 och då bar det av in på skoaffären! Jag har i regel så svårt att köpa skor. Tycker alla andra har snygga skor men hittar aldrig något själv. Nu hittade jag i allafall ett par - bra-att-ha-skor-till-jobbet-typ. Lovade mig själv att jag ska gå tillbaka till skoaffären........Sen bar det av in på Gekås=))) Och det var hur glest med folk som helst! Har nog aldrig parkerat så nära varuhuset! Köpte en massa smått o gott=) Det finns så mycket kul som man inte visste att man behövde innan man åkte dit.....hihi! Nu höll vi oss dock rätt sansade denna dag, åtminstone om jag jämför med tidigare turer till Gekås. De små fick köpa varsin leksak och det blev Star Wars lego och en Barbie med vingar och detta generarade två helt saliga barn! De stora killarna handlade för egna pengar och köpte lite filmer, radiostyrd bil, lukta gott och något att hänga på väggen - en cool tavla som man kan tända lyset i. Hur nöjda som helst. Mannen köpte biltvättargrejor och andra nyttoprylar och jag......ja vad köpte jag........=))) En del nyttosaker, en hel del halvonödiga-men-ändå-kul-att-ha-saker och så en och annan helt onödig-men-väldigt-kul-att-ha-saker! Klockan 18:30 hade vi betalat och var klara. Skoaffären var fortfarande öppen.......
Och nu slog jag till! Jag behövde tydligen värma upp med lite allmän shopping först! På en kvart hittade jag följande skor!Dessa hade en yttepytteliten repa på sig så de kostade under 100-lappen, sånt gillar jag - dessutom var det ju väldigt olikt mig att köpa så här "häftiga" skor. Jag som är gympasko-expert=) Hmm nu känner jag att jag måste hitta något tillfälle när jag ska ha dessa skor.....det får nog lite after-work på fredag....i-lands problem att behöva fundera över när man ska ha skorna....

Så nu när jag ändå var varm i kläderna så slog jag till och köpte ytterligare ett par! Dessa var liksom lite en blandning av mina vanligtvis praktiska sko-inköp och och ändå lite kul.Fyra par skor varav två par med klack! Min stackars man har nog inte hämtat sig än=)

Foto: amonym via mobil

RSS 2.0