Lastbilar!

Här kommer sonens lastbildsbildspel. Musikvalet är .........country...... Vad månne det bliva av denne pöjk=)
...och yes det är jag som syns i lastbilssläpet i förra inlägget.....lite lustigahuset effekt i det runda blanka=)

I månn bär det av på en tvådagars utvecklingsresa med jobbet. Söderöver ska vi! Spännande! Undras hur utvecklad man blir sen eller så blir man kanske invecklad=))) Eller o hemska tanke avvecklad.......

Vad tiden går!!!

Men oj vad tiden går. Måste säga att slutet av förra veckan var minst sagt hektiskt. Det var som om en orkan drabbad jobbet och allt skulle hända på en gång. Detta tillsammans med en rygg som inte vill sitta var så där måste jag säga.
Statusen på ryggen var, bra sen blev det lite sämre igen och nu tycker jag nog att det har masat sig upp ett par pinnhål igen.

I lördagseftermiddag gjorde jag något, för mig, väldigt annorlunda. Jag var på ELMIA lastbilsmässa....... en av mina stora killar ville gå och bjöd sin mamma för att slippa gå själv. Och då säger man ju inte nej. Måste nu bara säga att alla mina fördomar om lastbilschaufförer är BEKRÄFTADE! 80 % var runda män i t-shirts, jeans, keps och träskor hållandes en ölburk i näven och lite lagom runda under fötterna. Jag tror absolut inte de kör berusade! De avgudar sina lastbilar! Och många snygga såg vi! Rätt som det är så startar de dem och varvar motorerna. Håller med om att det låter maffigt. Men det som jag inte  förstod var att runt varje startat lastbils avgasrör (gärna något mega-avgasrör i krom) så samlades 8-10 män och flåsade! Stönade! Och sa: wow hör ni! Det fick mig osökt att tänka på Ronny och Ragge som ju blev "te sig i brallan" när de gasade FÅRDEN. Jag skojar inte med er - de fick nått vått i blicken när lastbilsmotorn mullrade! Hur som helst så såg vi många snygga lastbilar med grymma motivlackeringar! Och sonen var nöjd! Tror han håller på att tillverka bildspel som han lägger på Youtube - återkommer med länk!

Så här ser en koncentrerad son ut som fotar ännu en lastbil...


C fotar

Och så här såg min favorit ut:När mässan var slut promenerade jag och sonen från Elmia till stan längs Vätterstranden. Mysigt att vara på tumanhand och småprata lite. Vättern var vågig och kall. Kändes avlägset att man badat i den för några veckors sedan.

Nu tar jag sats för ännu en "orkan-vecka" på jobbet, men sen.......sen blir det nog bättre=)

Status

Wow - idag är jag riktigt rörlig! Och inte alls så ont! Himla bra med Voltaren=)) Har varit jätteduktig med mina McKenzie övningar också. Eller kan det vara Beroccan..... Hur som helst skönt att det ger med sig. Otroligt vad smärta suger energi! Nyttigt att få den erfarenheten ibland, speciellt i min bransch. Nu finns det hopp för stadsloppet i Socrates hembygd! Var lite orolig att jag skulle få promenera banan runt.
Nu är jag på G!

Ryggskott

Det är nog bara att inse att det är ett litet ryggskott som har slagit till här. Glädjs dock åt att jag står och går himla bra! Sitta är det värre med. Vilket gör det lite halvkomplicerat att jobba men det får bli lite stå o läsa o sånt. Nu har jag dessutom varit på apotektet och införskaffat medikamente. Köpte ett par Berocca rör samtidigt. Kan inte skada med lite vitaminer. Står dessutom på förpackningen att  "ett tillräckligt intag av dessa ämnen (vitamin C & B, folsyra, kalcium, mangnesium och zink) kan hjälpa kroppen att på ett naturligt sätt klara av perioder av fysisk eller psykisk ansträngning". Min man skakar lite på huvudet åt mina Berocca....... skaka bäst som skakar sist säger jag!

Gammal?

Usch jag är inte överens med min kropp alls just nu. Började få ordning på mitt "bakben" och så pang i fredags så bara "högg" det till i ryggen....... Så tröttsamt! Har konsulterat "min" sjukgymnast och fått övningar. McKenzie kör vi om någon är intresserad. Hjälper.....men det är ändå trist. Klarar inte att ligga i sängen - aj och ont efter ett tag. Sitta är värdelöst. Möjligen en liten stund bak o fram på stolen (stolen bak och fram alltså). Stå fungerar bra och gå fungerar bra. Ligga platt på mage på golvet går också bra. Får väl vara glad att jag kan stå och gå! Inte alla som kan det! Har gjort måååånga små korta promenader idag. Man blir trött och less av att ha ont helt klart. Sen blir jag dessutom så rastlös av att inte träna. Men nu får det väl bli löpstopp ett tag....igen. Blä!!! Herregud snart är det bara boule kvar. Fast det skulle nog inte heller funka, man måste ju böja sig framåt då.......suck=/ Stavgång skulle nog funka. Har anmält mig till yoga - det blir nog bra till den här stela kroppen. Såg på OS gymnastik idag.....inte mycket stelt där. Fast så böjlig är nog inte heller bra att vara på sikt. Kan det vara åldern som slagit till oss mig? Såg att en av os-simmarna var 41 år! coolt!

Till nått helt annat! Jennie, du undrade om vattennivån på gubbmilen. Nu när det har regnat hela dagen så är det nog en del vatten mellan 3 o 4 km passeringen men det brukar rinna unnan rätt snabbt om det bara få vara uppehåll någon dag. Kan vara lite blött strax för 2 km passeringen också. Berätta gärna för mig.....springer väl inte där på ett tag nu. Har dock planer på att springa Höglandsloppet eller vad det heter, det brukar gå nu på hösten någon gång.

Här kommer en rolig länk! Tänka att man till och med kan göra detta on line! TIDSFÖRDRIV

intervallträning

Igår lyckades jag hitta en glipa mellan regnmolnen och fick till lite intervallträning. Sprang 5 x 500 m på en liten grusväg som går runt en av sjöarna här. Jag hade mätt ut en sträcka och sprang fram och tillbaka och trodde att jag skulle få vara rätt ensam......fel. Ett av gruppboende i närheten var ute och promenerade och de gick inte så fort. Jag var höjdpunkten tror jag för varje gång jag sprang förbi så hejade de friskt. Härligt med egen hejarklack på träningpasset! Detta gjorde ju även att jag fick hålla skenet uppe och försöka se ut som jag var en vinthund......attans var trött jag var sen. Sen var jag duktig och stretchade länge och väl allt efter sjukgymnastens instruktioner. Kan inte säga om det hjälper men det blir i alla fall inte sämre.......måste kanske ha lite tålamod. Suck! Varför finns det inga quickfix? Ett piller o tjoff poff så är man bra........

modääään=)

Känner mig så high-tech! Jag har lyckats sälja lite Tupperware prylar på Tradera! Jag har nämligen en och annan bytta i skåpen som inte används eller har använts på väääääldigt lång tid......och nu när köket är nytt o skinande så kändes det bra att gå igenom och sortera bort sånt som inte används. Kändes ju helt galet att slänga fina Tupperware grejor och en kompis tipsade om Tradera. Så smidigt! Nu ska jag rota och se om jag har mer säljbara saker=) Mannen kanske.....nä aldrig i livet han ju bäst! Bara skojar!

Springer och ont....

Har klartat av 9 km idag och det går jättebra trots att höger hamstringsmuskel (den på baksidan av låret) gör ont och är smidig som en atlantångare..... Det regnade hela löppasset rakt igenom, totalt dyngsura när vi kom hem. Men det är himla skönt efteråt.
Och när det gäller benet så är det under "behandling". Har varit på hembesök hos min alldeles egna sjukgymnast. Jag var lite orolig att det skulle vara någon inflammation eller så......för då är det ju vila som gäller och det var jag inte sugen på. Hon masserade, tryckte (hittade tokömma ställen......hua!) och stretchade.....och sa till mig att sluta gnälla=)) Men det gjorde faktiskt JÄTTEONT! Lafs svarade hon bara. Hård men bra=)
Det var en syn för ögat ett tag. Eftersom mitt ben var helt inoljat så slet hon av sig tröjan för att inte få olja på den. Haha! Tänk om nån klivit in, hon i BH och jag i trosor. Vi kunde nog skapat lite rykten......haha!
Hur som helst är hon jättebra och vet vad hon gör och jag litar på henne. Så nu är jag satt under hård streching. Inte några små 30 sekunders strechningar här, utan nu gäller det att ligga med benet i sträck i flera minuter. Bäst görs det på golvet med benet uppmot väggen...... Funkar även att sitta i en låg soffa med benet på bordet.....kan man ju stå ut med i dessa OS-tider.

Imorgon är det fritidsdax för de små minsta. Ska bli intressant att väcka dem klockan 6:30.......

Tävling hos junitjej.blogg.se

Kolla in detta!


Och här skulle jag klistra in en kod från junitjejsblogg och få upp en snygg bild.....men det vill sig inte. Men den kanske dyker upp.....eller inte.....

Hur som helst så klicka här så kommer ni dit: tävling


Ps Man tävlar om presentkort på 500:-

life goes on....

......trots att taket läcker. En tröst i det hela var att vinden vände och då slutade det droppa. Nu väntar vi på byggställning. Snickare är kontaktad och redo.....suck! I mina mörka stunder så ifrågasätter jag starkt mitt och mannens förstånd när vi köpte detta huset. Men det var ju SÅ annnorlunda och SÅ mysigt.....ha! Men sen går det över.....=) Och huset är ju verkligen annorlunda och mysigt och vi tycker hemskt mycket om det. Och vi vill verkligen få det att funka. Så det är bara att mala på, en sak i taget och Rom byggdes ju inte på en dag ha jag hört.

Igår hade vi hur som helst en "produktiv" dag på hemmafronten. Eftermiddagen och kvällen gick i klippningens tecken. Gräsmattan klipptes och klipptes och klipptes. Ofattbart hur kraftigt och långt gräs vi har! Vi fick klippa i två omgångar och räfsa och räfsa och räfsa. Men snyggt blev det. Sen kan man ju konstatera att man inte tål kroppsarbete.....en blåsa i varje hand......man är för mesig....hihi. Fast det är väldigt skönt att jobba med kroppen efter att man suttit på bakdelen hela dagen och möjligen ansträngt huvudet en del. Sen åt vi hemgjorda hamburgare i vår nyklippta trädgård och njöt av den härligt kvällen.  Sen blev det barnklippning! Tre av fyra barn klipptes även detta skedde utomhus. Mysigt att stå och småprata med dem, en i taget, och klippa deras hår. Och om jag får säga det själv så blev det riktigt bra! De 13-åriga sönerna var riktigt nöjda. I kväll blir det dags för det 4e barnet. Sen får man konstatera att man nog sparat en dryg tusing......som kan användas till eget frissabesök......listigt eller hur?!

Taket läcker!!!!

Usch och fy!!! När jag kom hem igår sa mannen:
- Nu ska jag berätta något som du alls inte vill höra........ taket i L:s rum läcker.....igen!!!

Men vad i hela friden är det för förbannat hus vi bor i!!!!??? Reagerade med många känslor igår......arg, trött, uppgiven, sur, ledsen, dyster....... Det tog ett tag innan vi orkade se speciellt konstruktivt på situationen. Vad är detta? Taket är ju nyfixat och totalt omlagt till en hissnande summa pengar! Det KAN bara inte läcka!!!
Vi ringde takfirman som är himla trevliga snubbar som genast kom. Vi diskuterade och vandrade runt i huset och upp och ner och in och ut........och nä det kan nog inte vara taket. Mer troligt ett fönster på våningen över, eventuellt några panelbrädor högt upp på vårt hus gavel och/eller kanske i skarven mellan tak och vägg...... vi har en tämligen märklig form på vårat hus. Det är ju liksom inte solklart att det rinner in på ett ställe och droppar precis under det......har jag fått lära mig. Mer troligt är att det rinner in på ett ställe och droppar någon helt annanstans.....helst skulle jag vilja att det droppade hos grannen (nä, det menar jag inte, jag gillar våra grannar). Varför finns det inget företag som man kan ringa och som kommer med diverse mätinstrument som de fäster på huset och sedan kan spåra exakt var vattnet rinner in och vilken väg det tar? Och sedan printa ut allt på ett tjusigt papper som man kan lämna till en snickare och som sedan fixar det? Klappat och klart!! Så vill jag att det ska vara! Till saken hör att det regnade ju inte lite igår.......dessutom från ett öst vilket händer ytterst sällan....typ aldrig! Ytterligare en anledning att tro att det har något med den sidan av huset att göra snarare än taket.
Eftersom varken mannen eller jag har någon större förkärlek till att älta och gruva oss så började vi så småning om planera för vad som ska göras.
Numero 1 - tömma tösens rum och bryta upp lite av taket och "kika in" (rummet är tömt - gjordes på två röda igår)
Numero 2 - fixa byggställning
Numero 3 - anlita snickare
Numero 4 - scanna av väggen/fönstret med microskåp!
Och allt detta är förmodligen helt gratis också! Och vilken tur att köket är helt klart så att vi kan ägna oss till 100 % åt detta......NOT!

Fan - fan - fan!

Men vi är ju friska och bor i Sverige och har många goda vänner och bra jobb att gå till och mat på bordet och kläder på kroppen och ett hyfsat hus (jag menar det är ju fler rum som det inte läcker in i än som det läcker in i) och massa andra saker att vara tacksam över......MEN ÄNDÅ........

Back in business

Jaha så var då 4 veckor slut. Bara så där! Plopp! Man har för roligt......eftersom tiden går så fort. Idag är himlen kompakt grå och regnet strilar å strilar å strilar.

Men lite bra känns det att vara tillbaka i rutinerna igen......tror jag......fast kliva upp klockan 6:00 är verkligen en rutin jag skulle kunna tänka mig att för evigt vara utan. Positivt idag var dock att jag fick smyga upp helt själv och bara ta hand om mig själv. Mannen har ju ytterligare en veckas semester och sköter marktjänsten=)))

Dags att ta tag i livet lite.....framförallt livet runt magen.....vad hände??!!! Varför kan inte jag äta allt hela tiden och skölja ner det med en massa gott??? Jag måste .....nej.....jag vill få ordning på löpandet igen. Det löser mycket av ovanstående problem runt magen=) Var duktigt igår och sprang i nästan 1h. Fick gå i värstingbackarna men annars kändes det bra. Dock har jag jädrans ont bak i höger lår......suck! Det har hållt i ett tag nu...... jag avvaktar ......det försvinner nog om jag inte låtsas om det.


Vättern-bad

I går var vi i Brunnstorp och badade. Härligt ställe med 50 m pool, barnpooler och rutschkana. Jag var superredig och simmade 1000m. Attans vad jobbigt det är att simma i en 50 m bassäng. Kändes bitvis som man aldrig kom fram till kanten. Dessutom så kan man gå ner till Vättern och bada där. Detta brukar ju sällan vara så aktuellt eftersom denna sjö oftast har temperaturer runt 15 grader. Men igår var Vättern på gott humör och uppvisade en temperatur på 21 grader! Så härligt! Vattnet är kristallklart och man har flera meters siktdjup. Barnen blev så förvånade när dom kastade sig i och trodde att de kunde stå på stenarna de såg på botten. Få ställen jag badat på som slår Vättern. Det gäller att passa på när tillfälle bjuds. Efter detta hanns det med ett besök på IKEA också....mer saker till köket.....det tar aldrig slu=)

Nu är den sista skälvande semesterveckan avklarad. Mycket bad, grillning, läsning, allmänt slappande men även en del duktigheter som till exempel en tur till stadens soptipp. Med ett berg av skräp som samlats i garaget. Härligt att slänga skräp i 30 graders värme.....värsta träningspasset! Svetten spruttade! Det var mycket byggskräp från det rivna köket men även utrensade saker som till exempel de äldsta barnens första vinterskor som även använts av de minsta barnen. Det var svårt att slänga dessa må ni tro. Men de var utslitna. Jag ställde dem under släpkärran ett tag först för att liksom suga det gottaste ur dem medan vi gick med det andra skräpet.....men sen tillsist så bet jag ihop och slängde dem. Suck........
Nu är garaget riktigt luftigt igen! Härligt!

Idag har vi lite funderingar på att ta oss till Sävsjö och spana in Mora Träsk. Vi ska spana in vädret lite först.

RSS 2.0