Stockholm Marathon

Fäääääääädig!!!!!

Så gott det är att komma i mål och sluta att springa!!! Det tog lite längre tid i år 5 timmar o 11 minuter. Det var lite motigt mot slutet och det blev en hjärnans kamp över krampande ben. Och bitvis var det mycket  VARMT! Men det gick! Vi tog oss i mål! Gôtt!!!!Här är vi nöjda o glad med våra medlaljer!Hela mara-gänget.

Får se om jag får in lite fler bilder från själva springandet också. De befinner sig i andra kameran påväg hem mot småland. Jag ska vara kvar tills imorgon och gå på konferens.

Super grattis till Jennie som brukar kika in här ibland. Kanonbra jobbat!!!!

Nu ska jag ut och se om jag kan få till lite shopping här i huvudstaden=) Det går inte fort framåt och lite stappligt är det men det känns KANON!!!

Stockholm Marathon!!!

Nu är det mindre än 5h kvar till start! Frukosten är intagen, lunch ska pressas ner om 2 h och sen bär det av mot stadion!
Vi är redo!!!

snart snart snart=)

2 DAGAR KVAR! Nu känner jag mig som en galopphäst som står i startfållan och skrapar med hovarna och VILL I VÄG!!! Känner mig redo! Vill få det gjort!

Denna veckan är det lugnt med löpandet. Vi gjorde ett kort litet tempopass i söndags. Skulle ha sprungit en liten sväng i tisdags men kände mig sliten i benen så det fick vara. Ska ta en liten underhållsjogg idag för att hålla igång benen lite.

Har dock förberett mig med att måla tånaglarna=)Kan ju verka väldigt onödigt eftersom man har dom (tårna) i skorna hela tiden. Men det är mer av praktisk karaktär än av fåfängan. Om tånaglarna är röda så slipper jag se direkt hur många som blir blå efter maran....fiffigt va!? Har redan tendens på tre tånaglar......löpning är kanon för fötterna=)

Kan tillägga att det inte är så lätt att ha fokus på jobbet idag o i månn........

down-siza o lite löpning

I söndags i Expressen var det tips om hur man kan down-siza sitt liv. Tre tips fastnade i mitt huvud.....

1. Låt bli att skaffa ny bil
2. Låt bli att åka på två utlandssemestrar per år.
3. Låt bli att gå med vänner på restaurang, fixa knytkalas i stället.

Hmmmm för vem var dessa tips? Jag bara undrar hur många utav "medel-svenssons" som gör ovanstående? Personligen har jag aldrig ägt en ny bil. Sist vi var utomlands var 2007 hos släktingar i Finland....räknas väl knappt eller? Och vad det gäller restaurang besök så är det då ingen stor utgiftspost i vår familj. Åh åh ja jaaa! Man får nog hitta lite annat att down-siza med. Har ni några tips?

Och nu till löpning. Nu närmar det sig! 9 dagar kvar!!!! Nu börjar pirret komma! Fokus på G! Längtar! Vill få det gjort!

Jennie K: Kul att jag kan inspirera lite med löpningen! Ska du springa Stockholm Marathon i år igen?

Förra torsdagen blev det en lätt jogg på knappt 7 km. Var lite sliten av intervallerna. I lördags sprang jag och C. Mannen var i Göteborg och sprang Varvet och bästa löparkompisen E var på simtävling i Kalmar så C och jag fick hålla till godo. Hans sakta lufs blev SNABBT för mig. Vi snittade under 6 min per km. Lite häftigt för mig, fast kul o se att man fixar det. Det blev 16,8 km - sen blev det så attans tråkigt och gnagigt i benen så vi la ner.
Igår körde vi intervaller på Skogsvallen igen. Känns attans seriöst att springa intervaller! Vi var jätteduktiga o körde styrka efteråt också. Lagom träningspass på en timma. Sådana ska jag ha fler av sen - post Marathon!

Saltgurka och träningspass 61 och lite till....

Saltgurka är fantastiskt gott när man sprungit långt! Tro mig!  Christel undrade lite över min kosthållning. Men det är så att det serveras på maran i Stockholm och ska vara bra för saltbalansen. Och eftersom vi är slavar under vår träningsguru Anders Szalkai så följer vi hans råd och han säger att vi ska öva på att äta det som serveras under loppet så att våra magar är vana vid det. Så saltgurka och bananer blir det! Och jag kan lova att man nog i princip äter vad som helst. Man blir hungrig av att kuta så länge!

I dag är ordningen återställd i min kropp och ytterligare ett träningspass har klarats av. Det stod intervaller på programmet så intervaller blev det. Vi var på Skogsvallen och kutade 200:ingar. 10 st klarade vi av. Helt fantastiskt att min kropp och mina ben ville ställa upp på detta över huvud taget. I går hade jag inte provat för allt smör i Småland!

Har även klarat av ett litet fikabesök på min gamla arbetsplats och fick träffa både Socrate och Vonnaponna - det är två härliga själar med stoooora hjärtan! Och en massa andra trevliga arbetskamrater träffade jag också.

Nu ska jag bänka mig framför Melodifestivalen.

Löpningens baksida - pass nr 60


Fy 17! Igår sprang vi ett tre timmars pass.

Så här snygga var vi efter 13 km.


Här gick vi in för depåstopp efter 19 km.....inte lika kul nu. Jag älskar dessutom att ha keps........får ju värsta Harpo-frisyren med en massa fluff under kepskanten. Här stod mannen med banan och saltgurka - gott.

Vi förflyttade oss 26,7 km (vad bra att kompisen har en värsting klocka som kan allt). Var duktigt less på att springa efter det kan jag lova. Det handlar väldigt lite om fysisk kapacitet på slutet "it's all in the head".......tur vi är två. För annars hade jag nog slängt skorna i sjön på slutet och skitit i alltihopa. Men början av rundan var fantastisk. Vi sprang på en liten härligt skogsväg i en underbar trollskog. Ljuvligt! Lite för mycket backar runt om här. Och med facit i hand skulle vi nog promenerat någon av de brantaste. Det sliter att dra på sig mjölksyra när man ska hålla på ett tag. Det som hände efter gårdagens mastodont pass var att magen la av. Eller ska vi säga att den blev hyperaktiv.....det beskriver nog mer det faktum som försiggått här i natt......hua! Helt sketslut idag. Att gå till jobbet fanns inte på kartan. Gud vad bra det är att motionera! Man blir så pigg o stark.....haha!
Jaha detta var pass nr 60 - känns ju fint att veta att den 30 maj ska vi klämma ytterligare nästan 2 timmars löpning.....men sen sen ska jag bli en normal-motionär igen.


blogg-torka....

.....lååååååg aktivitet här just nu. Men på övriga områden är det megaaktivitet=) Har inte prioriterat bloggandet speciellt mycket. Men livet flyter på bra. Mycket på jobbet och full speta när jag kommer hem. Så jag förmodar att det är som det ska=)

Marathonträningen löper på bra. Vi var i Växjö och sprang halvmara i fredags. Det tog 2h och 37 sekunder......hmmm skulle vara kul att komma under 2 h nån gång. Men vi gjorde verkligen vårt bästa och jag var duktigt trött efteråt.
Just idag blir det nog inget springande. Har kill i halsen och känner mig allmänt frusen och rosslig. Men hur som helst känner jag mig redo för maran. Skulle kunna springa i morgon om det var dags. Hoppas dock att jag inte anmäler mig igen till nästa år......det sliter på att springa alla långpass.....vill bli en mer "normal"-joggare.

Ska nog fundera till lite runt bloggandet......to blogg or not to blogg........

RSS 2.0