Finland

Så är man då i mormors gamla stuga igen. Konstigt....kommer alltid vara mormors stuga även om den nu ägs av en kusin till mig och har ändrats en del. Men egentligen är det mesta sig likt. Härlig, underbar, riktig vedeldad bastu! Inte mycket som slår det! Och efter det grillar man korv på längden och tvären och sväljer ner det med öl. Så med andra ord har jag det gott!

Idag ska vi till glasbruket i Humpilla som har det mesta av det bästa när det gäller shopping. Iittala, Marimekko och allt annat trevligt!


pausrapport

Livet rullar på även om det är bloggpaus. Så vad händer här då? Är inne på sista semesterveckan som ska avnjutas tillsammans med mor och dotter i Finland. Vi åker med kvällsfärjan idag. Hemresa på fredag. Ska bli kul och lite mysigt med en minisemester. Mini=bara dottern och jag. Tänk vad mycket plats vi kommer att ha i bilen!!!!
Yngsta sonen är på gympa läger i Hällevik i Blekinge. Detta är något han längtat efter hela sommaren. Dock blev det lite tuff start.....det var lite läskigt att vara helt själv .....utan mamma och pappa och syskon. Så telefonen gick varm igår från den lille vännen som var lite orolig. Men efter sju igår fick vi inga samtal och har inte hört ett pip sen dess. Sååååå förmodligen så har allt lugnat sig och han har funnit sig till rätta. Hittat några kompisar och lärt känna lite ledare. Eller så har telefonen stendött av överansträngning......

Får väl rapportera lite från träningsstatus också. Har varit duktig och varit på Friskis o svettis utegympa i Jönköping! Och badat i Vättern efteråt. Härligt med bad i 17 grader=) Har hållt igång och sprungit minst 2 ggr per vecka och fått till ett litet lagom långpass på 13 km också. Denna vecka tar jag nog träningsuppehåll och ägnar mig åt promenader på finska landsbygden varvat med bastubad och något gott att dricka.

bloggtorka....

.....supermegamaxitotalextrembloggtorka.....I'll be back;o) Om inte förr så senare!

En sak till bara.....vi har nog bestämt oss för att det blir Stockholm Marathon nästa år....igen.....märkligt.....jag som var så säker på att det inte skulle bli nån mer gång.......men ingen är ju sämre än att man kan ändra sig!

Hemma igen

Nu är vi åter på småländska Höglandet. Vi stannade i Båstad tills i ondags. Insåg att vi inte skulle få plats i bilen hem. Ska vi resa alla 6 med packning så krävs takbox och det hade vi ju inte. Vi var ju bara fyra från början. Så mannen och de minsta barnen tog tåget från Halmstad. Och vi andra tog bilen. Vi satt som packade sillar från Båstad till Halmstad. När vi lämnat dem vi tåget fortsatte vi till Falkenberg där vi åt lunch på Peggens glasskafé! Funkar alldeles utmärkt att äta en mega-glass till lunch! Sen for vi till Gekås i Ullared=) Tänk vad mycket det finns som man inte visste att man behövde!
Dessutom träffade jag Ullareds vd Boris Lennerhov i varuhuset. Han strosade runt bland cd-skivorna. Han var trevlig och småpratade en stund. Köpte inga skor denna gång. Och ingen väska heller! Stort tycker jag!

Idag har svärföräldrarna anlänt! Kul att få ro om dem lite grann. Tyvärr blev  det en tuff start på deras semester. Direkt när de kommit fram fick de samtal att "farfar" dött (mannens farfar, svärfars pappa) - han var gammal, över 90 och varit rättså krasslig det sista så det var inte helt oväntat. Men ändå......tufft och tråkigt.

Utlandsvistelse

Veckan har bestått av idel sol och bad och en liten utlandsresa till Helsingör. Men först om en liten incident som hände under en promenad häromkvällen. Klockan var nog över 23 och det var riktigt mörkt. Plötsligt skuttade en hyfsat stor groda rakt framför mina fötter. Jag skrek till och gjorde ett duktigt skutt. Det roliga är vad min prins, min hjälte och tillika min man gjorde. Han skrek också och hoppade minst två meter åt ANDRA hållet! Va!? Meningen är väl att han skulle rusa fram och undsätta sin "jungfru" i nöd. Eller?

Lite bilder från Helsingörs-trippen!Där de söta gullungarna åt upp all maten. Vilket vi inte är bortskämda med. De äter som myror men är friska och starka ändå. Vi provade solglasögon.

    

och så köpte vi whiskey och en randig "spagetti-klänning".

När vi kom "hem" till Båstad igen så var det bad som gällde.Ibland är ungarna bara fööööör jobbiga alltså!

Men ibland är de lyckliga krabbfiskare!Vi kommer att stanna i Båstad ytterligare ett par dagar. Nu har vädret blivit lite sämre men förhoppningsvis så får vi lite chans till sol och bad i månn. De stora killarna kom ned med tåget till Halmstad idag där vi hämtade dem. Vi passade även på att ta ett dopp i Tylösand - härligt!

RSS 2.0