Karlstad och marathonträning nr 53

Och så var jag i Karlstad igen. Och idag har solen skinit också! Har provat att skicka bilder via mms från mobilen.....glömde sladden till datorn och datorn är inte utrustad med bluetooth. Får väl se om de dyker upp här.....

Förra gången jag var här så bodde jag i ett yttepytte litet rum denna gång är rummet som en hel sal! Och ena väggen pryds av gigantiska porträtt av tidigare ägare. Strama farbröder som blicka ner på mig där jag ligger ensam och skramlar i en gigantisk säng.....hoppas de inte spökar!

Fick till en härlig löprunda i solen längs vattnet! Det är så vacker här! Och platt=) Och vindstilla var det också idag!

marathonträning 52

Lååååååångpass. Vi sprang från Nässjö till Malmbäck över Lunnestorp o Kansjön. Backigt backigt backigt!!!! Men vi landande i Lycke i Malmbäck tillslut. På vägen såg vi rådjur, blåsippor, vitsippor, tussilago och stor spoven hoade, eller vad han gör för oss. Och väl framme blev vi bjudna på nybakat bröd och kaffe och banankaka. Livet är gott!Här har vi fått lite sällskap av lilltösen som tillsammans med mannen kom och hejade på oss på vägen.Och så här ser vi ut från andra hållet=)

marathon träning 49, 50 & 51

Nu jädrans är det högsta växeln på träningen. Snart är det bara en månad kvar till maran! Nu känner vi att hela kroppen och knoppen förbereder sig. Man tänker på maran titt som tätt, hur kommer det att kännas iår? Hur varmt blir det? Vad ska jag ha på mig? Tänk känslan att svänga in mot Stadion!!! Vad ska vi äta innan? Vi måste bli snabbar på vattenkontrollerna i år! Tusen tankar som rullar runt. Men det är väl en del av förberedelserna. Man måste ladda mentalt också inte bara mil i benen.

Denna vecka har jag fått till hela tre pass! Och ett återstår i månn. Och benen håller ihop......hyfsat.

Nr 49
I tisdags sprang jag en kortis runda och ökade tempot lite. Drygt 5 km blev det.
Nr 50
I torsdag sprang vi på friidrottsbanan, intervaller 2x5x200. Känns makalöst seriöst att springa på bana. Man får ju dessutom en vääääldig respekt för dem som springer 200 m på under 20 sekunder. Våra intervaller tog drygt 50 sek......och jag tror då inte vi hade kapat så många sekunder om vi maxat och bara sprungit en. 
Nr 51
Igår sprang mannen och jag ut mot Lövhult och lite runt där. Trodde mina ben skulle packa ihop fullständigt. Intervallerna tog nog mer än jag trodde....men efter 40 minuters löpning släppte det något och det kändes som jag sprang lite lättare.

Dessutom har jag tagit mig i kragen och beställt en tid till en naprapat. Min närmaste säger att det inte är normalt att ha ont i lår och skinka hela tiden......va påstår dom att jag inte är normal?!!!

marathon träning 48

I söndags bar det av på långpass i Lövhultsskogarna. Vi, mannen och jag, sprang tillsammans med kompisarna C & E. Vi fnissade lite när vi sprang genom villakvarteret där de bor och styrde kosan mot Lövhult. Andra träffas och grillar och spelar kubb ihop i trädgårdarna.......vi snör på löpardojorna och ger oss ut och kutar i 2,5 timmar. Måste finnas en diagnos på oss!

Vi samlade ihop 22 km. Måste säga att det är ingen barnlek att springa i Lövhult. Det är så kuperat! Men vad härligt det är med vår. Vi såg både tussilago och vitsippor. Och fåglarna kvittrade frenetiskt. Vi sprang faktiskt i kortärmat och korta tights. Det är ett sant vårtecken det! Måste väl dock erkänna att framåt halvåtta när vi var klara så var det KALLT!!!! Brr!

Vi avslutade dock lite mer normalt och åt en god middag tillsammans och badade bastu. Sen somnade vi ovaggade!

After påsk

Och så var en fantastisk helg avklarad! Mycket sol och värme och härlig ledighet. Men vi har jobbad också! Hela trädgården är räfsad. Känns lite som man kliar gräsmattan på ryggen. Och alla vet ju hur skönt det är. Och snyggt blir det! På gräsmattan alltså! Dock är räfserskans händer inte gjorda för att hålla i räfsskaftet......ajaj. Man är för klen helt enkelt....mer gjorda för att hålla i plastkortet....haha!

Idag mjukstartar jag med lite jobb hemifrån innan det bär av till residensstaden. Lurar lite på om jag ska få till ett löppass.....kvällen är tämligen inbokad med tandläkarbesök och ett möte......jag klurar vidare på det en stund så får vi se.


Plötsligt i Vinslöv

Har ni sett den dokumentären? Helt underbar! Handlar egentligen inte om nått men ändå så skön! Rekommenderas! Uppföljning är på gång nu i vår har jag hört. Dessutom finns det en förening man kan gå med i som heter Plötsligt en förening som består av "plötsligt i Vinslöv-fans". Föreningen hittar ni här.foto: Helen Nordgren lånat från SVTs hemsida

Läs mer om Plötsligt i Vinslöv här


Marathonträning 37-47

Nu har det börjat bli lite flyt, struktur och disciplin på löpandet. Har känts som det har hackat en del denna våren. Ursäkterna för att inte träna har haglat....men nu är vi back on the track!

nr 37 - 7 km 12 mars
nr 38 - 7,5 km 14 mars
nr 39 - 4,2 km 17 mars
nr 40 - 6,1 km 19 mars backträning pust pust
nr 41 - 7,5 km 25 mars
nr 42 - 21,5 km 29 mars
nr 43 - 4,2 km 31 mars i Örebro
nr 44 - 8,5 km 2 april backträning
nr 45 - 21,3 km 4 april - benen tvärdog.....intressant upplevelse. Konstigt när huvudet vill men benen bara tvärvägrade....
nr 46 - 4,8 km 7 april
nr 47 - 8,6 km 9 april backträning

Häftigt att se alla passen så här i rad. Känner mig riktigt duktig=) I helgen ska vi klara 22 km!  

Mantra

Man kan dricka kaffe utan kaka......
Man kan dricka kaffe utan kaka......
Man kan dricka kaffe utan kaka.......
Man kan dricka kaffe utan kaka.......

.........men en liten, liten, liten chokladbit då???


Kunskap....

......är inte tungt att bära heter det......men jag vet i 17......Den där högen är material till uppsats.....och den väger bly! Och egentligen är det ju bara material till PMskrivande - en liten förvarning inför uppsatsen. Just idag ska analysmetod beskrivas och ute är det snart 15 grader varmt och illsol.....men jag har det så bra här bakom rullgardinen..... Egentligen är det intressant och kul men det känns lite övermäktigt så här på en lördag kan jag tycka. Sen är det ju omtenta på gång och förmodar att jag borde ägna lite tid till att läsa in mig till den. Men det är ju en hel påskhelg innan dess=) Nått kul ska man ju göra då också=)

renoveringsresultat

Så här blev resultatet av vårt hårda arbete för två veckor sedan.Fy sjutton var svårt det var att få upp den där tapetbilden på väggen!Hittade båda poängfåtöljerna på fyndhörnan på IKEA. Fick köpa till en röd dyna till fullpris eftersom en av dem var utrustade med en orangedyna. Totalpris för två fåtöljer och tre dynor blev 1100:-. Det känns gott för en smålänning!
Nu ska det bara upp lite tavlor och en stereo sen är det klart!

RSS 2.0