veckan som gått

Återigen har dagarna rusat på. Men nu är min sista "hästvecka" på jobbet gjord och framöver så finns det betydligt mer luckor i almanackan! Skönt!

Av scrapbookeriet i tisdags blev det intet. Ledaren satt på ett försenat flyg......buhu! Hade verkligen laddad för detta. Nu fick det bli en raskpromenad i stället. Förhoppningsvis blir kursen veckan efter nästa. Den som väntar på nått gott........

I onsdags var jag på en av bygdens bättre restauranger. Ullinge! Mycke trevligt!!!! Var där med en styrelse jag sitter i för att planera kommande år. Och så åt vi också! Vi åt en 6 rätters middag. Och ALLT var så gott! Övriga restauranggäster undrade nog skarp vad vi pysslade med vid vårt bord för det suckades och stönades en hel del=)
Vi började med toast med rom, sen gick vi över till kräftstjärtssoppa där kräftstjärtarna var marinerade i konjak (aaaaahhhh), därefter serverades en liten syrlig sorbet kula som följdes av varmrätten.Jag hade valt röding som var stekt med nötter och serverades med spenat och en fantastisk sås! Sen gick vi över till efterrätter. Nummer 1 var friterad camembert med hjortron och friterad bladpersilja! Denna rätt åtnöjts med många suck och stön och himlande ögon!!! Wow!!!! Och till sista fick vi njuta av ett "litet" dessertfat med diverse olika små desserter på.

Det fanns hallonsorbet, pepparkaksglass, ostkaka, cheescake, någon ingefärs grej och allt var helt fantastiskt! Och otroligt trevlig hade vi också. Skrattade så tårarna rann emellanåt! Vilken härligt kväll!

I torsdag gjorde jag debut som vattengympaledare. Detta eftersom mannen, som är ordinarie på den posten, var på jobbkonferens i Stockholm, den andra ledaren jobbade, och tjejen som brukar hoppa in (min löparkompis) var på HV - Frölunda......och då fick det bli jag. Det var VARMT OCH SVETTIGT! Men kul. Fast jag fick rackans ont bak i vänster knä. Och det har inte riktigt gett sig än......

Igår jobbad jag hemifrån mestadelen av dagen. Lyxade till det med en riktigt långpromenad ut till Lövhult, vilket inte baksidan av vänster knä riktigt tyckte var vad det tänkt sig..... ska vila idag. De minsta barnen och jag var själv på kvällen så vi lyxade till det och gick på thailändsk restaurang. Där de söta barnen åt.....pommes frites och grillkorv......fast de smakade på kycklinggrillspett!

Idag funderar jag på om det inte ska bli lite lussebullebak......och så ska stakarna upp i fönstret och julgardinerna på plats.....

Längtar till i kväll....

....för då ska jag vara kreativ i flera timmar! Ska på en Scrapbooking kväll och göra minialbum. Har tänkt att få till något kul runt vårat marathon lopp.
Men gudars vad gott det ska bli att skapa något och vara lite kreativ! Bara vara! Lääääängtar!

ovanlig dag=)

Idag är ingen vanlig dag för idag är det faktiskt min födelsedag! Hurra Hurra Hurra!

Jag blev rejält uppvaktad med frukost på sängen och skönsång och hurra-rop klockan 6:30 idag. Sen har det, dagen till ära, jobbats hela dagen. Brukar normalt bara jobba halvdag på måndagar men kände att, eftersom det är födelsdag, så ville jag liksom ta i lite extra...... Direkt från jobbet till simhallen - där det var sista gången inför jul. Nu får både vi ledare och barnen ett välförtjänt jullov. Oj vilka stora kliv vi har tagit! Många vågar nu till och med hoppa från trampolinen och vi ledare har utvecklat våra tålamodsnerver ytterligare=)))
När jag kom hem blev det mer firande med mysigt kvällsfika och goda kladdmuffins=)

En liten kommentar till Socrate - jo vi var faktiskt på ett riktigt studiebesök på GeKås! (syfte - prata hur de jobbar med rehabilitering av sina sjukskrivna) och hur solen sprider härligt ljus eller inte måste upplevas genom ett live besök i simhallen med just exakt det förhållande som rådde i söndags och i exakt den baddräkt jag hade samt att man har parkerat sina kläder i skåp 320 på damavdelningen. Du är välkommen=))))

tupplur!

Åh vilken härlig söndag! Började med ett par timmar i simhallen som simfröken. Solen lyste inte genom de stora fönsterna och spred ett härligt ljus! Barnen var rara.......om än lite busiga....=)
Sen bar det av hemåt för en snabbfika och sedan på med termobyxor och ut till vårt motionsområde utanför stan. Där gick mannen och jag tipspromenad i den härliga solen. Oj vad härligt det är att promenera i sol, några minusgrader och lite snö!!!!
Jag knåpade ihop 12 av 13 rätt! Mannen fick 10....kanske 11...... Dock färre än mig=) hehe! Sen tog vi en repa i mataffären. Väl hemma landade vi i sängen med söndagstidningen och vips så sov vi!!! Man blir trött av frisk luft! Såååå skönt! Det blev en 20 min tupplur, jag hade lätt kunnat sova mer men tror inte det är så listigt. Nu hör jag hur mannen stökar med maten där nere....ska nog masa mig nedåt och vara lite delaktig.

I kväll är det motionsdags! Ska springa en liten kortisrunda och sedan vattengympa. Den 1a december drar marathontränignen i gång på "allvar". Vi ska träna i 4,5 h gruppen i år. Allt om denna träning finns att läsa på marathon.se om det är någon som är sugen på att haka på!


Livstecken

Ska bara meddela att jag är vid liv. Just nu måste jag säga att min arbetsgivare får väääääldigt mycket av mig! Bara tanken på att starta igång datorn på min fritid känns överväldigande.
Jag var på studiebesök på GeKås i tisdags (mycket trevligt!) och där berättade deras personalavdelning att personalen får ca en måndadslön extra i bonus varje år. Nu funkar ju inte det i den firman jag jobbar MEN om vi hade haft bonus så skulle jag definitivt vara berättigad till den nu.
Nu är det en vecka till med plattan i botten......men SEN sen ska jag ta det lugnare.

webkonst

Hittade en skojig länk oss Neverkeso man fick svara på lite frågor och sedan kreerades en konstverk som visar vem man är. Så här är jag:Click here to create your own painting.

Och så här blev mannenClick here to create your own painting.

Undras om vi kan sluta jobba och leva på konsten kanske......

ingen lust....

Har inte haft lust att sitta vid datorn på sista tiden.....men nu ryckte det till lite i datortarmen=)

Angående Linda Rosing ärendet:

Min mans kommentar till det hela var att det förmodligen var så att männen fått alternativ att välja på, typ Marit Paulsen och Kristina Lugn och så då Linda Rosing..... tog upp denna teori vid ett fikabesök på gamla jobbet med bl a Socrate och då ansåg han att svaret var enklare att förstå...... fast usch nu känner jag mig elak mot Marit och Lugn..... Nä nu lämnar jag detta ämne.

Måste få ta upp julen! Köpte Amelia jul häromdagen. Mysig tidning. MEN på var och varannan sida står det att börja redan i november så blir du inte så stressad till jul. Just DEN kommentaren, att jag ska BÖRJA nu, gör mig stressad. Exakt VAD är det jag måste börja med nu för att julen ska bli lugn och fridfull???? Blir illstressad av att tänka på att jag måste sätta igång julstöket nu. Jag vill inte det! Jag vill inte göra nått än utan vänta till december och riktigt suga ut det gottaste ur allt. Pepparkakor o lussebullar o julgodis o julkort o julpyssel o julpynt..... Inte nu i november! Men förmodar att det är med detta som med allting annat att vi är olika.......

Förresten så är pusslet färdigt nu! Det gick snabbt denna gång. Hela familjen var engagerad och satt och pusslade. Jättemysigt! Nu ligger det färdigt och fint på bordet. Ska njuta av det några dagar till. Det är en härlig känsla att stryka med handen över det. Sen ska vi nog ge oss på det andra, det svåra ,där man inte pusslar bilden på kartongen utan det som de på kartongen ser.

Passion!

Nu ska jag avslöja en passion för er.....
Älskar att pussla!!!! Speciellt Jan Van Haasterens pussel med mängder av små figurer. Nu pusslar vi ett helt vanligt där man kan titta på bilden på kartongen och pussla efter den.


Men det finns även pussel av honom där man pusslar det personerna på kartongen ser. Super kul!

Och tiden bara rusar iväg när man sätter sig. Vi plockade upp det igår och jag fick tvinga mig i säng halv 11. Vaknade vid 6 idag och satte mig och pusslade en liten stund igen innan jag väckte barnen. Ska jobba eftermiddag idag så jag hinner ju pussla några timmar till=) Det är lite som när man är kreativ, man kan inte tänka och grubbla på så mycket annat. Man är väldigt Mindful - här och nu! Skönt! Så nu sticker jag ner och har lite mental hälsoträning alltså pussla en stund till=)

löpning o träning

Med tanke på att jag anmält mig till maran börjar det bli hög tid att ta tag i träningslivet. Oktober månad har varit futtig på den fronten. Halsont och UVI har satt stopp för vilda rusningar i löparspåren. Men jag har skött min yoga och varit och simmat ett par gånger samt vattengympat. Men har liksom haft tusen och en ursäkt för varför jag inte kan springa. För sent.....för kallt......för mörkt.......för halt.......nyss ätit......osv! När jag tittar på dessa ursäkter kan jag bara konstatera att förra året sprang jag trots alla ovanstående så kallade hinder. Det gäller bara att komma över TRÖSKELN! Som ibland ter sig gigantisk. I tisdags var jag på firmans gym och sprang lite på löparbandet (för det var ju så mörkt och halt ute.....).Jag konstaterade direkt att löparband är så makalöst själsdödande! Dessutom gick strömmen två gånger. Kan säga att det tar jäkligt tvärstopp. Klarade att pressa ihop 24 minuter men sen gick det bara inte mer.


Mannen berättar stolt att han sprungit 1h och 40 min på löparbandet.
- Men, människa! svarar jag, hur klarar du det!?
Jag tittar ju på displayen ideligen och konstaterar att nu har det bara gått 20 sek sen sist. Mannen svarar enkelt:
- Jag tänker på ingenting och hänger en handduk över displayen.
För mig känns det totalt omöjligt. Gymet är beläget i en källare, med lågt till tak och inga fönster. Allt du kan titta på är rätt in i en vägg, i och för sig med en vit spalje i rutsystem på...... Nä jag har helt enkelt inte mental kapacitet att springa på löparband. Det är bara för mig att övervinna alla ursäkter och ge sig ut. Och idag lyckades jag! Det blev nästan 6 km tillsammans med mannen med lite inbyggda backrusningar. Och sen avslutade jag med lite styrka och stretch. Så skönt! Att det ska vara så svårt att ta sig i kragen?! När man vet vilken belöning det är efteråt!!
Nu gäller det att lyckas igen. En gång är ingen gång......två gånger en gång-gång och tre en vana.....=)

fundering

Ni eventuella 2-3 män som läser denna blogg, förklara en sak för mig......

Det stod i vår tidning idag att var 3e man (alltså en av er) drömde om en kärleksrelation (förmodligen ingen livslång relation men jag kan ju ha fel om detta) med Linda Rosing...... Alltså jag vill inte på någotvis vara elak mot Linda Rosing som säkert är en helt vanlig kvinna med bekymmer och glädjeämnen som vi andra........ men ändå?! Var 3e man!!!??? Det blir ju nån miljon män i Sverige som fantiserar om henne.....gör vuxna män det? Gör ni det? Trodde det var något man gjorde i tonåren. Det kan jag minnas att jag gjorde, ja inte om Linda Rosing då utan mer om Hasse Carlsson i NoIce eller någon annan snygg skådis eller sångare. Men det är ju inget jag direkt gör idag.....eller kanske jag borde det?!

Hjälp mig att reda ut detta!!!

Viktigt!

Borde jobba som en liten blå.....men fick en mail med ett mycket viktigt meddelande adresserat till mammor. I dessa fars-dagtider tror jag att alla fädrer kan ta åt sig det också!

En vanlig mamma satt och fyllde i ett kvällstidningstest där bland annat frågan:

"Anser du att du är normalviktigt" dök upp.

Hon läste frågan högt för sig själv och den 9-årige sonen lyssnade och funderade. Sen sa han:

"Näää, mamma, du är inte normalviktigt. Du är ju jätteviktig"

Till alla mammor, pappor, söner och döttrar......till alla människor! VI ÄR JÄTTEVIKTIGA!!!

mycke' nu....

Alltså jag brukar inte tillhöra dem som ideligen säger att jag är så stressad och det är så mycket nu......brukar alltid finna vägar att hantera det på och förklaringar.....men just nu måste jag få säga att

DE' E' MYCKE' NU!

Det är helt galet på jobbet!!! Känns som man jobbar på toppspinn. Just nu har jag ingen tydlig bild för mig hur det ska ros i land måste jag säga.......men förmodar att det, som alltid, kommer att lösa sig. En dag och en sak i taget (en dag i taget har man ju inget val på men en sak i taget är svårt.........).

Dessutom var jag tvungen att gå hem tidigare idag då en av de stora gossarna drabbats av jättehalsont .....igen med feber och huvudvärk. Hans halsmandlar var stora som golfbollar och det fanns inte mycket utrymme att svälja på. Så vi fick en tid på vårdcentralen och halsen var full i bakterier, vilket resulterade i att resten av familjen också måste kolla sina halsar.....vi har ju liksom kört lite om varandra med halsont nu ett tag. Fast inte varit jättesjuka.....bara lite. Att gå hem tidigare var ju inte vad jag behövde........var min första reaktion......men med lite eftertanke kanske det var just det! Behöver ett avbrott och tid att fundera, reflektera och omorientera lite på. Ibland hjälper det ju inte att jobba hårdare och mer! Man måste fundera på om det finns något annat sätt än det man stångar pannan blodig på just nu...... Har dessutom unnat mig en kvällspromenad och en supermegasnabbis i solariet (typ 7 minuter) och det var skönt. Nu känner jag mig rustad att möte morgondagen. Och har sorterat ut en strategi och prioriterat lite - även denna gång så ser jag ljuset i tunneln....

hmmm har en kollega som ständigt när någon säger att de ser ljuset i tunneln snabbt inflikar

- Det är tåget!!!!

Nä det kommer att ordna sig det vet jag! Dessutom är det ju otroligt världsliga saker som egentligen inte betyder ett dyft......har kompisar som har en son som är riktigt sjuk......de har det tufft. I det perspektivet känns mina bekymmer som luft..........Ska tänka och sända positiva tankar till dem!

Saker att glädjas och vara nöjd över:

- har gått över 10 000 steg idag!
- röjt diskbänken!
- lyssnat när yngsta sonen läst högt!
- frisk och kry!
- en härlig familj!
- utmanande och spännande jobb!

fantastisk helg!

Vilken helt otroligt fantastisk helg! Det har varit snö, strax under noll grader och sol!!! Undrar inte om det är det bästa vädret som finns ändå? Fast det är klart en härlig sommardag med ett hopp i det blå är ju inte heller fel......

Det enda som möjligen saknades i helgen var MER snö så man kunde åkt skidor. Vi var ute både i lördags och söndags. I lördags tog vi med barnen på en något längre marsch än vi planerat. Vi hade siktat in oss på bokskogen utanför Anneberg och var inte riktigt 100 på exakt hur långt det var från vägen. Kan säga att lilla fröken tyckte det var FÖR långt. Men det var ingen som inte botades med varm choklad och grillade marshmallows.

   Barnaskaran

Marshmallowsgrillare!


En liten stackars frusen smörblomma....
fotad med mobilen.

Igår så tog mannen och jag en rejäl promenad, vi beslutade att det var bäst barnen fick stanna hemma - vi trodde inte de skulle palla en långsväng till=) Planen var att vi skulle gått tipspromenad men vi missade starttiden och fick göra oss vår egen promenad dock utan kluriga frågor. Riktigt gott var det!

Men ingen löpning har det blivit.....men i månn....då kanske...... fast jag gick på vattengympa igår! Och körde med hantlar i vattnet och det känns i armarna idag!

RSS 2.0