Prioriterat!

Tänk att jag har klarat av att välja bort en rolig sak!!!! Först led jag av dåligt samvete och känsla av att ge upp.... men se nu känner jag mig stolt över att faktiskt ha levt som jag lär!

JAG HAR PRIORITERAT! Sug på den du!

Vad har jag då prioriterat bort! Jo, jag valde bort att ställa mig på startlinjen o kuta 5 km i spöregn. Låter ju inte som ett svårt val tänker nog en del. Men si det var det! Sån e jag!

Vad prioriterade jag då? Min hälsa och mitt väl o mina söta barnungar! ........ och en resa till Puttgarden som går av stapeln klockan 04:20 imorgon=)

Så här var det:
Kom hemsusandes från dagens arbete klockan 5, starten skulle gå klockan halv sju (en halvtimme att köra) och alla söta barn hungriga. De hungriga vargarna skulle dessutom lämnas hos en kompis innan vi vuxna skulle roa oss men ösregns-löpning. Och då plötsligt bara kände jag att NÄ-Ä det blir inget! Så det bidde pannkakor med sylt (beställt av de små) och nu laddar vi för popcorn o mys i soffan!

Mannen var däremot ståndaktig och har förhoppningsvis kutat klart nu! Bra jobbat!

Progressiva "light"

Hjälp eller suck eller förtvivlat slitande av håret eller bara nått!

Jag har alltså uppnått en ålder där jag behöver p...... pr...... prog...... progressiva glasögon - så där ja! Nu är det sagt! Satt långt inne ska ni veta! Optikern sa att det bara är progressiva "light" och inte så farligt. Inte så farligt!!! Klart det inte är farligt men ................... alltså.........    min ålder börjar ju fortfarand på siffran tre (i alla fall i 3 månader till!). Dessutom sa hon ursäktande att om man jobbar mycket vid datorn kan man behöva dem lite tidigare. Hå hå ja jaaa.

Progressiva light......................                                                                         
                                                           
Hur som helst i går landade dem på näsan. (Efter att ha burit hem många olika bågar som i min mans tycke såg jue lika dana ut..... NOT!) Och faktum var ju att jösses vad bra jag såg! Och vad skönt det var att läsa!!!! Men ändå.... progressiva..........

Och här är en bild på några glasögon som jag inte valde......


image2

rätt kvinnor o rätt bågar!

En läsare!!!!

Åh detta känns så stort! Jag har en läsare!!!! Och inte vilken läsare som helst! Denne man är ju faktiskt lite delaktig i födseln av min blogg! Den stolte fadern.... eller kanske inte. Nå väl käre Socrate du kan vara helt lugnt jag kommer inte kräva in något underhållsbidrag... eller förresten.... kanske jag ska det! I form av inspiration och glada tillrop!

Om någon mer skulle läsa detta så rekommenderas starkt att ni kikar in hos denne klurige och mycket vise man! Dessutom är han vansinnigt roligt också - alltså somliga har ju allt!
www.socrate.blogg.se 

Billig utflykt!

Wow säger jag alltså! Idag drog hälften av familjen - 3 st - till friluftsområdet utanför staden. (Övriga 3 totalvägrade - döööö trist menade de.... märkligt) Ett antal av de lokala föreningarna typ orientering, skidor, ridklubb, ornitologer, friluftsfrämjandet med mera hade bjudit in till en invigningsdag eftersom området numera kan titulera sig naturreservat. Och snacka om billigt fika och mat. 5 (fem) kronor för korv med bröd och ytterligare five swedish kronas för kaffe/saft och "fikapåse". Påsen innehöll jättemegabullen Allan samt två småkakor! I bland är det ju bara för härligt att vara smålänning!
Till detta avnjöts tipspromenad och dessutom ponnyridning à 10 kronor. Det sistnämnda var det bara dottern som avnjöt - och njöt gjorde hon. Knappast har man väl sett en gladare 4-åring!
Dessutom har jag nu lärt mig hur en ormvråk ser ut, hur en älg låter samt hur många Vasalopp Mora Nisse vann! Vad mer kan man önska av en helt vanlig söndag?

Motion

"Den bästa motionen..............................
 

...........................................är den som blir av!"
Lätt som en plätt! Eller hur!?

Fast vad gör man när trösklarna ut ur huset blir höga som trevåningshus ibland. Blossom Tainton säger att träning inte handlar om "när jag har lust" utan om disciplin. Japp så är det! Belöningen kommer efteråt! Dock är det väl så att vissa dagar saknas både lust och disciplin...... och faktum är att man överlever det också!


Om floskler.....

Hittade faktsikt orden i Svenska Akademins Ordbok!

Där stod det så här:

flos⁴kel, r. (m. DALIN (1851), LUN­DELL); best. -n, ngn gg -klen; pl. -kler.
[jfr t. flosker; av lat. flosculus, liten blomma, tänkespråk, sentens; avledn. till fls, blomma (se FLOR sbst.¹-²)]

ord l. uttryck (i allm. av välklingande form) som saknar (djupare) innehåll, tom retorisk prydnad, vältalighetsblomster, fras; oftast i pl.

....som saknar (djupare) innehåll....... nääää såna floskler ska jag inte hålla på med. Men ok en och annan sådan kan nog slinka in......

Födelsen

Så nu har då även jag en blogg.... Födelsen gick smärtfritt och enkelt, endast ett fåtal tryck och lite beslutsångest sen var det klart. Alltihop tog väl summasummarum 5 minuter. Och nu känns det bara bra!
I'm on the track! Nu gäller det bara att lista ut hur man kör den här maskinen.....

Kommer väl inte vara här och pyssla varje dag.... men när något, spännande eller inte, dyker upp i mitt sinne så kanske det även dyker upp här.

Jag kommer så småning skapa en flosklerrubrik (undra om det ordet finns)- min äkta hälft säger att jag är fylld av sådan (han ler mjukt när han säger det så jag har bestämt mig för att det är något positivt). Egentligen är ju floskler ett rätt negativt ord eller? Jag får nog hitta på en annan rubrik. Ett litet steg i taget - Rom byggdes inte på en dag.... se där redan en styck floskel (hur det nu heter i singularis....)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0