Blåst o snö....

....oroar mig lite just nu. Av helt egoistiska skäl......jag ska ut och åka tåg imorgon.......och vill gärna få göra det!!!
Något säger mig att SJ kommer att ha svårt att leverera om det fortsätter så här.....suck=(  Klarar av lite försening.....men inte mer än 1,5h.........håll tummarna!!!!

Trögpass....

Jaha så kom det då......det trööööööga träningspasset! Det kan ju faktiskt inte gå som på räls hela tiden. Fatta ju jag också! I dag var benen TUNGA och sinnet var inte speciellt möjlighetsinställt..... Vädretsmakter erbjud BLÅÅÅÅÅST! Hur vi en sprang så var det motvind......kan det ju inte ha varit.....men upplevelsen var sådan.  Smärta en stund i vaden, i ena knät, baksidan av låret, andra knät.......tror det är hjärnan som djävlas med mig....skickar ut massa smärtsignaler helt planlöst.....men så lättlurad är jag inte HA!!!! 
Så som den optimistsökare man är så tvingade vi oss att under resans gång lista saker som ju faktiskt var bra!
Det regnade inte.
Vi kan springa, inte alla som kan det.
Vi hade varandra. Sprang med en kompis.
Det gjorde i alla fall bara ont på ett ställe i taget.
Vi flåsade inte allt för mycket.
Och när vi var färdiga så hade vi ju faktiskt fått ihop dryga sex kilometer och vi var fortfarande vid liv och alla kringflyttande lur-smärtor var som bortblåsta! Och någonstans långt där inne så spred sig må-bra känslan igen!
SKÖNT!

Junitjej.blogg.se :s Fotouppdrag

Mitt bidrag till junitjejs fotouppdrag. Dagens bästa var när jag hann åka hemom och äta min lunch i ett tyst och stilla hus.......som bomull för själen!

image66

Löppass......igen

Ni måste väl tycka att jag är tjatig... men ni får stå ut åtminstone fram till 31 maj.......sen får vi se hur entusiastisk jag är=)
Igår sprang jag tillsammans med mannen igen. Han höll sig ett halvt steg bakom. Han vet att jag blir lätt psykad av hans lätta löpsteg och känslan av att jaga honom......så snäll han är=) Tyckte vi sprang som tokar igår men ända blev genomsnittstiden per km 5:50....hmmm=/ Men de två första gick i rätt långsamt och de 4,5 sista som på räls=) image64Då är det häftigt att veta att de som vinner maran snittar 3:20/km för männen och 3:43/km för kvinnor. Undrar om man skulle kunna springa det tempot i ens ett par hundra meter????
Vi avslutade med 4 snabba hundringar - jisses trodde hjärtat skulle flyga ur kroppen.

Även där är mannen snäll att ge mig försprång så att vi avslutar våra hundringar samtidigt. Fast igår gav han mig lite förmycket.....han kom inte  i kapp.....fast det beror kanske snarare på att jag är såååå utomordentligt super snabb=))))image65

Jeanstävling!

Modeakuten.se har just nu en tävling där du Kan vinna ett valfritt par Jeans ur deras sortiment.
Till fler som tävlar till flera Jeans kommer de tävla ut, Så det är bara vi tävlande som sätter gränsen på hur många
Jeans det kommer att bli. Jag är självklart med i tävlingen om ett par Nya Jeans, och det hoppas jag du också är?
Dessa Jeans har de i sitt lager just nu.
Här går du in för att vara med och tävla
Lycka till!!

O.B.S TÄVLINGEN AVSLUTAS DEN 29 JANUARI KL 19:00

Ny vecka!

image63Måndag igen och ny vecka!!! Och nu är det bara två veckor kvar till skidsemester! Oj vad vi längtar! Tänk om vi kunde få en eller två dagar med sånt väder det var i går! Sol och bara ett par minusgrader....mmmmm det vore gôtt det=) Nu gäller det att börja se över utrustning, underställ, fixa mat mm mm. Får se om det blir resa i ny bil.......nu har lördagens "köp-ångest" lagt sig......tänk att jag ska må dåligt av att handla ........det var nog en första gång ...hehe! Borde nog utveckla den känslan lite mer så att den slår till även vid mindre inköp.....

Söndagens långpass

Jodå det blev ett långpass i går också. 12 km!!! Vi hann att springa lite i solljuset också. Fantastiskt!!!! Dock var det isigt och knaggligt och lite halt så det blev en "trippande" löpning. Gick inte att skjuta ifrån med fötterna utan det var bara att sätta ner och lyfte vilket ledde till att nya muskelgrupper hittades........detta känns idag. Var hyffsat stel när jag "svingade" benen över sängkanten i morse....fast det gäller att tänka positivt! Hoppas det är så här det känns EFTER MARAN!!! Blir det inte värre än så kan man ju leva med det......befarar dock att det kommer vara EN HELT annorlunda känsla.

spenderbyxor på

Alltså idag har det rullat kosing.....eller rättare sagt inget har rullat än......vi har bara beställt och image59reserverat.

Först en "ny" bil...ja inte ny NY alltså utan ny för oss. Vi har tittat runt ett litet tag nu. Vi räknade ut att vi under senaste året spenderat 1800:- per månad på att reparera vårt gamla as.....kanske att vi kunde lägga dem på att byta upp oss lite tänkte vi. Och hur skönt var det på en skala att sätta sig i en bil från 2004 som gått 3200mil????? Jämfört med 11 år gammal och 22600 mil och med ett helljus som spontanlyser varje gång vi blinkat eller kör i gupp..... suck! Kände oss som Askungen som skulle på bal..... En Mitsubishi Grandis körde vi.... nu har vi betänketid till på måndag. Men försäljaren sa att vi måste skynda oss det var flera i kö på bilen.....Hm vilken kurs hade han lärt sig att säga det på?

Sen for vi till IKEA för att beställa vårt kök som vi nu äntligen hade bestämt oss för. Det kommer att levereras vecka 9. Uschenamej vad pengar! image60

Kände mig helt tom när jag kom hem......har vi råd....?!

Fast vi har ju definitivt varken råd eller tid att ha en bil på verkstaden var och varannan vecka. Och köket lånade vi till samtidigt som vi lånade till taket.....fast nu blir det ju liiiiiiiite dyrare då..... (både taket och köket.....)

*suck* det kostar att ligga på topp! Nä nu ska jag stoppa undan alla pengatankar för denna dag och dricka ett gott glas vin, se på tv och sedan sova på saken. I morgon tar vi nya tag!

Jag får nog skaffa mig en sådan här växt! Är det någon som har frön?       image62


Fredag Friday Vendredi Freitag Perjantai!

Åkte buss till jobbet idag - skönt! Passade på att lyssna på kära herr Uneståhl och lite målbildsträning.....kan behövas nu inför maran. Därefter fick det bli The Ark och Prayer for the weekend! Vilken glad låt det är! Fullkomligt studsade in på kontoret var tvungen att dansa lite.......undras om någon såg en.....hihi. Man sitter ju som i ett akvarium när det är alldeles mörkt ut och man tänt lampan i sitt rum. Men det bjuder jag på  i så fall! Man ska ha kul på jobbet!!!! Nu ska jag försöka hitta lite av gårdagens effektivitet! Den finns här någonstans det känner jag.


Medelhårt distanspass

...... så stod det i träningsprogrammet i går och så fick det bli! 6,5 km plus 4x100 m så kallade koordinationslopp. Och så avslutade jag med lite sit-ups och så! Härlig runda! Vi var tre som sprang tillsammans igår. Och vi mötte så många som var ute och sprang! Kan det vara nyårslöftena??? Hoppas de håller i! Det var till och med kul att springa i uppförsbackarna i går! Måste vara nått fel som är sönder hos mig=)))


Frågor som förbryllar.....

Besökte min gode vän Socrates blogg och blev inspirerad!image57

* Kan man gråta under vattnet?

* Varför säger man "slept like a baby" när de sällan sover mer än ett par timmar i stöten?

* Varför åker man upp i ett utsiktstorn och stoppar i pengar i en kikare för att kunna se saker på  marken?

* Om majsolja är gjord av majs, rapsolja av raps och olivolja av oliver - vad är babyolja gjort av?

* Och hur kommer det sig att en hund blir arg om du blåser på den men om den åker bil gärna sticker ut huvudet genom fönstret?

Man bara undrar alltså!?
Och by the way it's raining cats and dogs här!
image58


Easy come easy go

Jaha det var då kort och intensiv snö. Idag var vi tillbaka där vi började med regn och snötomt. Trist! MEN en fördel har det för i kväll ska vi ut och löpa en runda igen och då är det ju lite smidigare när det inte är halkigt.image54

Idag har jag varit super effektiv på jobbet. Vad härligt det är när man får en såndär dag där man får image55MASSOR gjort och man riktigt känner hur man är ett under av struktur och koncentration! YES! Skulle man ha denna takt och struktur varje dag skulle man väl snart bli arbetslös.....hehe!
image56

Tror en anledning till att denna effektivitet uppnåddes idag var för att jag hade sovmorgon. Startade med ett BVC-besök med minstingen  (det sista sen blir det skolhälsovård.....hjälp vad tiden går) och var på jobbet klockan 09:30. Det var hur lätt som helst (eller nästan i alla fall) att kliva upp klockan 7:00 jämfört med 05:30. Jag är inte skapt för såna tidiga timmar. Jobbade till 15:00 - helt lagom - skulle kunna leva med såna arbetstider=) Frågan är om arbetsgivaren vill betala ut heltidslön.......hmmm ska fråga det nästa gång jag har lönesamtal.

10 min power nap

Gud så skönt!!!! Åkte buss hem från jobbet mitt på dagen i dag (ska vidare snart och jobba i residensstaden). Har inte åkt buss på länge. Satte mig långt bak blundade och ill somnade. Vaknade med ett ryck 10 minuter senare och kände mig som en ny människa! Njöt av att titta på naturen, som förärats med lite snö, den sista biten. Kände mig så HÄR och NU! Ska jobba på att behålla den känslan resten av dagen.

Lugnt i lägret=)

Har tillfälligt fått låna min snälla grannes plattång......haha! Visst är jag rolig=) Allvarligt talat så är jag inte så hysterisk med plattången ...... men det är lite kul att hetsa lite om det. Dessutom snabbar det upp processen på morgonen en hel del.

Gårdagen gick ihop sig, trots hektiskt schema. Kände mig dock inte speciellt delaktig i hemmets och familjens skötsel......och det överlevde jag det också.......var till och med riktigt skönt.....om man får säga så=)

Idag finns det inget inplanerat efter jobbet. Ska försöka hinna med en liten runda till stan med minsta sonen. Vi ska ju snart inreda hans nya rum! Lite nya saker måste vi nog pimpa det med. Har sett jättemysig lådor med dödskallar på i en affär - billiga var de också om jag minns rätt. Fast det kanske inte passar med dödskallar och spiderman.....? Men å andra sidan hur synkroniserat måste en 7-årings rum vara? Huvudsaken är väl att han trivs och har saker som han tycker om..... ytterligare ett i-landsproblem att brottas med.

snabba puckar!

Idag är det fullt schema vilja lova! Så det får bli en snabbisbloggning här!

Jobbat hela dagen och det har varit fullt upp.....och lite till....tur det är en dag i morgon också...och på torsdag .....och fredag.....osv.....

Hemma för 20 minuters sen, tankade i havregrynsgröd av den enkla anledningen att det är snabb bukfylla. Gympa om en kvart och sedan hem och förhoppningsvis hinna slänga i en toning i håret.....ska fotas på jobbet i morgon. Och NEJ jag har inte hunnit köpa plattång! O VE! Men eftersom fotograferingen äger rum på eftermiddagen så tror jag att jag hinner fixa en plattång på lunchen. Helt normalt beteende.....hehe!

Och efter toning så bär det av till möte med idrottsskolan och då får vi räkmacka! Tjoho!!!! Och sen hem och se toppform hoppas jag. Vår käre ordförande är inte känd för snabba möten, men väldigt roliga! Man kan inte få allt!

Have a nice evening!

kris......

.......nu har min plattång lagt av helt! Under en period har jag fått den att fungera genom att vicka och vrida på sladden....har ju inte känts helt bra.... Förstår helt om en del av er inte alls begriper denna kris situation..... men tror att någon kan hålla med mig om att det är lite besvärligt... eller hur? MÅSTE köpa en IDAG!!!!

blondinskämt....

.........fast på riktigt eller......... mina fördomar om amerikaner fick lite näring.....


kolla in denna länk: http://www.biertijd.com/mediaplayer/?itemid=4702

Långpass

Idag har ett långpass avklarats. 11,5 km på 70 minuter......vilket då enligt Anders Szalkai (personlig tränare på www.marathon.se är för snabbt tempo.....men jädrans vad lätt det går!!!!! Sprang tillsammans med två kompisar och mannen (som behöver springa saktare p g a smärta i ett knä - passar bra att damspringa med oss då).
Stockholm Marathon here I come..... ska ju bara springa knappt 3 mil till....... baggis.......=)

dramatisk lördag....

I går var det simtävling för hela slanten. Ja, jag tävlar alltså inte men är funktionär=) I går hade jag desimage53sutom det angenäma nöjet att, förutom vara vändnings kontrollant, marschera in med alla finalisterna. Härligt med förväntansfulla, laddade och lite nervösa (en del massor) barn (ungdomar).

Dramatik nr 1 
Bästa kompisens son (lagom disträ 14-åring) var i final på 200m frisim....och hade chans på på guld och värsta konkurrenten...... vad gör pojken? Blir i starten osäker på vilket simsätt och startar som om det vore bröstsim.....reder ut det men blir plötsligt osäker på hur många längder han simmat och stannar vid 150.....jagar ikapp men förlorar med 2 tiondelar. Gissa om har var sur och arg och besviken? Men det lägger sig......det är ju bara en simtävling.....världslig sak.....

Dramatik nr 2
Mitt i alltihopa så går strömmen. Poff! image52Några små lampor, som gick på reservbatteri, fortsatte lysa. Efter lite diskussioner hit och dit så beslutar vi att avbryta tävlingen. Känns inte bra att vara ett par hundra i en simhall med bara ledljus i. Tidtagning och data var båda kopplade till reservkraft så för den delen hade det väl gått att fortsätt. Men nu kändes det rätt att avbryta. Lite snopet. Dessutom var ju hela stan utan ström.....det blir väldigt mörkt! Ett och annat barn brast ut i gråt över att de inte skulle få simma hem en medalj.....det var ju bara finaler kvar....i-landsproblem......fast lite led jag med dem..... Tävlingsledningen beslutade att dela ut medaljer efter tiderna i försöksheaten.....slutet gott.....

Denna kommentar kom av en gosse som funderat lite.....eller inte......:
"Nu blir det ju beckmörkt på motorvägen.......vi kommer ju aldrig att komma hem......." hmmmm!

Strömmen kom tillbaka till de norra stadsdelarna ganska tidigt så vi våldgästade ett par kompisar där och fick lite mat i oss. Och efter ett par timmar hade alla ström igen. Hu vad sårbar man är! Bra att man har koll på ficklampor och batterier och sånt.....NOT!!! Från och med nu ska jag ha det!

Bowling....och förnedring=)

Jaha nu har man varit med familjen och bowlat image50....... fick ihop 230 poäng.............på tre serier......suck........image51
Fick ju faktiskt offra mig för familjelugnet och låta mannen vinna..........hehe!

Vårtecken

Jaha...... nu är våren här....eller......fast jag VILL ju faktiskt ha lite vinter innan det blir vår......men så här såg det ut utanför mitt hus idag:


    snödroppar2          snödroppar1

Ord inför helgen

To be is to do (Socrates)
To do is to be (Sartre)
Do be do be doo (Sinatra)
Att vara och att göra är viktigt men kom ihåg att ha skoj!

Träningen flyter på

springa

Idag så vart det en 6 km runda igen. Tillsammans med en kompis och hennes jobbarkompis. Det blev som vanligt mycket prat om allt och inget. Vi pratar och funderar mycket hur det ska gå på Maran och hur vi ska lägga upp det, vad vi ska äta innan och efter och så. Hur som helst så känns kroppen stark. Härlig känsla att orka! Att ha lust att springa! Tror det är Adidas som haft i sin reklam något typ ju mer jag springer desto mindre blir på problemen.....ligger mycket i det. Må-bra-hormonen rusar i kroppen! Härligt att kunna springa!

Boxning

Här i vår lilla stad så finns det något så eminent som en idrottsskola. Det är ett flertal av stadens föreningar som slagit sig samman och ger barnen möjlighet att under 6 veckors perioder prova på olika idrotter. Idrottsskolan finns från årskurs 1 t o m 6. Kul är att det är lite annat än bara rena idrotter som är med bland annat scouterna och fågelskådning.

skridskor
Just nu kör min lilla kille skridskor med konståkningsklubben.....han var mycket tveksam till detta..... att det var konståkningsklubben. Piiiiiinsamt ......men rätt kul när man väl är där. Nästa aktivitet på schemat är dans.......också piiiiiiinsamt (han är 7 år) dock lös han upp lite när han insåg att han skulle få prova på streetdance.

De stora killarna testar just nu 6 veckor boxning - skitkul träning i en absolut klockren lokal - källare och svettlukt boxningoch allt som hör en boxningslokal till. Fattas bara lite Rocky-musik i bakgrunden..... Ledarna kör stenhårt med barnen och håller hårt på disciplinen. Och ungarna älskar det.....älskar det så mycket att de vill fortsätta.....och då drabbades jag plötsligt av lite funderingar. Boxning....hmmm.....man ska ju slå varandra på huvudet. Detta sker ju inte på träningarna men målet är ju att gå matcher....och där slå varandra på huvudet.....gör man det när man är 12-13 år? När börjar det? Ser framför mig hur de blir däckade med platta näsor och hjärnskador.....får väl lugna ner mig lite.... otroligt bra fysträning är det i alla fall....


kloka ord...om utveckling

Läser lite om lärande organisationer och utvecklingsarbete just nu.

Hittade denna dikt av Alf Henriksson, som jag tycker säger en del.......

Utveckling
"Det var som det var
tills det blev som det blev.
Det blir som det blir
när det är som det är.
Det är som det är
tills det blir som det blir.
Faran är att det blir
som det var."
förmiddagslöpning

Har förmånen att jobba hemifrån idag på förmiddagen så efter en timmes läsande i en inte alltför roligt skrift så gav jag mig ut och kutade. Och om det var lätta fötter sist......så kändes det som denna löpning gav utslag på Richtersskalan....åtminstone den första kvarten. Därefter blev det en liten nyans bättre men inte alls som sist. Tror jag springer bäst tillsammans med andra. Härdade ut i en dryg halvtimme sedan fick det va.....det blir bättre nästa gång.
Nu ska här läsas lite till och sedan bär det av till resisdensstaden för arbete.

Tråkig o trött....

Men vilken seg dag.....har inte gjort många knop idag......och det beror inte på saknade arbetsuppgifter vare sig på jobbet heller hemma......men har bara inte haft lust att ta tag i nått vetigt.....gjorde väl det jag skulle på jobbet men inte mycket mer (snarare mindre) och efter att jag kom hem.....så har det inte hänt något. Känner mig absolut off - dubbel off! Måtte det komma lite kreativitet och lust med sömnen! Hade 4 julstjärnor att ta ner men de hänger kvar...... julgardinerna också..... tur det var idrottsgala på tv.....så man gjorde något.
Jo en vetig sak har jag ju gjort! Hur kunde jag glömma den? Jag och mannen tog en promenad på nära nog en timme. Det var gott! Mysigt att få prata i lugn o ro en stund. Åh nu känns det lite bättre=)

Redan måndag....

Oj vart tog söndagen vägen?

Här kommer en snabb resumé över gårdagen.

Simhallen, ut-med-granen, mat, promenad...... nått mer gjorde jag nog. Jo det kändes som jag röjde diskbänken femtio elva gånger..... Hur som helst så var det enormt skönt att få ut granen. Dock den bästa gran vi haft på flera år. Det var inte många barr den fällde. Minns ett år när vi i prinicip bar ut ett skelett. Så fort vi rörde vid granen bara rasslade det av barr. Nu är det bara gardinerna i köket som ska bytas men det får blir eftermiddagens göromål. Skönt att man inte är sysslolös.....=)

Idag ska jag hämta min trasiga mobiltelefon......volymknappen  la av för ett tag sen och den är ännu inte ett år gammal så jag lämnade in den. Fick beskedet att fuktskador inte går på  garantin..... fuktskada...va? Inte har väl den varit utsatt för fukt......(kanske lite då...... men jag var jättesnabb...... råkade ha den i bakfickan vid fel tillfälle.....suck.....) Nåja telefonen fungerar och det enda som inte går att göra är att höja ljudet. Får väl stå ut med det ett tag då! Men det var ju värt ett försök...eller?

Idag är lunginflammationspojken i skolan för första gången på en vecka. Skönt att han är på G igen!

Nu ska jag hugga in på dagens arbetsuppgifter......tur att dagen slutar 13:30 idag........jag har det så bra=))))

Personlighetstest

Hittade ett personlighetstest hos Borthy, det var lite kul och gick snabbt att svara på!

Utåtriktad Upplevande Abstrakt Känslostyrd person  

I grafen nedan kan du se, hur du är placerad i de fyra centrala personlighetsdimensionerna. Ju närmare ändpunkterna du är, desto mer uttalade är dina karaktärsdrag
 | 
InåtvändUtåtriktad
PlanläggandeUpplevande
KonkretAbstrakt
TänkareKänslostyrd


SÅDAN ÄR DU:

Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du flyter med strömmen och tar beslut i sista stund - ibland låter du t.o.m. andra personer fatta dina beslut åt dig. Du är en mycket flexibel person, som trivs med fria ramar och lösa avtal.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.


Kändes nog som jag=)

Här kan ni desta er själva! Test


11km

Idag hade jag ytterligare ett sådant där halleluja-moment-löppass!!!! Kompisen och jag gav oss ut vid tre tiden på en 11 km runda. Och det var ett sådant härligt ljus och ett par plusgrader och fötterna och benen gick liksom av sig själva.... Härligt!!!! Jösses vad det rensar ens sinne detta med att springa. Och energi får man också!!!

Nu har jag satt deg på jäsning och ska baka lite hålkakor. Sen blir det mys i tv-soffan......fast det är sagan om ringen och den är jag såååå där sugen på. Så jag kanske hamnar här igen sen..... Blir så trött på allt krigande i de där filmerna. Det räcker att se dem en gång. I går var vi förresten på bio och såg "National Treasure" - den var lite småmysig! Vi var med de stora killarna och de gillade den jättemycket.

mammor......

Måste skriva några rader om min mamma som jag tycker hemskt mycket om och som är en riktig fighter på många sätt MEN....... ja, hur ska man nu säga...... Jag berättar i stället!

Min mamma är 78 år och pigg och allt. Men så länge som vi har haft barn så har detta jag ska berätta om inträffat. De äldsta fyller 13 i februari..... så det är ett tag.

Vet inte hur det är hemma hos er (mina 4 läsare) men här hemma bor 6 personer. Varav två är under 8 år. Vi har, håll i er nu, saker på golvet. Till exempel bilar, en liten nalle, teckningar, lego, böcker och andra små leksaker. Och tro det eller ej men våra barn leker inte med en sak, plockar undan den, och börjar sedan med nästa lek..... vi har nog gjort något gravt fel i uppfostran där. Och inte håller de sig på sina rum heller...... utan finns i hela huset........mottager gärna uppfostringstips på detta ämne.

Men det som inträffar varje gång min mamma kliver in genom dörren är detta:

Ska den nallen ligga där? Undrar hon och pekar på en nalle som just nu råkar befinna sig under köksbordet. Ska legot vara i vardagsrummet (tre legobitar på bordet i vardagsrummet)? Varför står det en dinosaurie i köksfönstret? Och så vidare!

Vaffö frågar hon på detta viset?

Mina svar tänker jag inte delge för de beror helt på dagsformen......och passar inte alltid i pränt=/.  Och varför blir jag så irri!!!!

Detta är en världslig sak och rätt fånig men kände bara att jag behövde få skriva av mig det. Så nu känns det redan bättre!


Sol!!!!!

Bara måste skriva och säga att just nu mellan molnen skiner ett gult klot!
Härligt!!!!!!
Och det är ljust ute!!!!
Och det är fredag!
Och om en timme slutar jag!!!

Tjolahopp Tjolahej!

kutat

Jaha så har man kutat igen. I kväll var vi 3 st som var ute. En riktig liten löparklubb=) Sprang lätt idag, vad härligt det är när det liksom bara flyter på........och man springer tyst.... ibland känner man sig som klumfot och det klampar och dånar när man springer. Men så blir det en sådan här gång då det känns som gatan rinner iväg under en och man springer och småpr........

märkligt men när jag skrev detta igår slutade det inte där.... vart tog resten av min text vägen.....? Någon som sett den? Lost in cyber-space.....?

Ska försöka ta vid igen och skriva klart.....igen...

Vi sprang alltså och småpratade om allt och inget. Det härligaste är sedan när man kommer hem och man är fyllt av en känsla av lugn och man känner sig säker och trygg. De små söta barnungarna kan testa en med vad som helst och man är cool-lugn. Den känslan var kvar i morse när jag vaknade, ska försöka konservera den.

Nu är det dags att ta tag i dagens arbete igen!

Skaffa er en bra fredag!

Ord...

Satt och läste vännen Tierras blogg och kom plötsligt tänka på en dikt av Alf Henriksson som stämmer så bra!

"Ett ord som en människa fäster sig vid
kan verka i oberäknelig tid.  
Det kan framkalla glädje till livets slut.  
Det kan väcka obehag livet ut.  
Ja, det påverkar livet på jorden,
så slarva inte med orden."

Alf Henriksson


Superkondisen....?

Tack för alla uppmuntrande kommentaren om min träning! Det stärker och ger extra motivation! Just nu har jag "superkondis" för att springa 6-10 km..... alltså det är så att man blir bra på det man tränar. Skulle jag däremot ställa mig på basketplanen (gammal passion) och försöka mig på en 10 minuter där skulle jag förmodligen falla ihop som en blöt disktrasa. Och alla är vi barn i början! Löpning är, om man har möjlighet, väldigt enkelt att bli bra på och hyffsat lättillgängligt. Allt du behöver egentligen är ju ett par hyffsade dojjor. Jag har aldrig köpt några för över 800:- - fast det är ju ganska mycket, men det finns värre! Sen gäller det att börja smått, springa (jogga, lufsa, lunka) 1 minut gå 2 minuter och växla så några gånger t ex 5 gånger och sen även om man känner att man kan mer så ska man vara nöjd, gå hem, stretcha och duscha. Detta upprepar man någon gång till och sedan öka på springpasset med en halv minut åt gången efter hand. Felet man ofta gör är att man plötsligt flyger upp ur soffan och säger "nä nu jädrar" och så sticker man ut och springer som en tok i 20 minuter för att sedan drabbas av blodsmak, utmattning och total nedstämdhet för att det gick så kass.
Viktigt är dock att man hittar något man tycker är kul! Och för mig är det så att jag mår såååå mycket bättre när jag tränar, tror min familj instämmer. Det är lite mental träning att springa också, man hinner liksom tänka och fundera en hel del. Detta funkar ju även när man promenerar.

Måste citera Blossom Taintons slut replik i Toppform igår.

"Den som väntar på något gott, blir inte fet"

Nu är det dags för sagoläsning!

Löpning och gympa

Idag har det tränats så svetten fullkomligt sprutat!

Körde 6 km på löparband.......36 minuter......alltså....löparband är ju förvisso lättsprunget men det är ju så där skoj att stirra in i en gråvit cementvägg i 36 minuter.
Det finns en spalje på väggen så man kan ju roa sig med att räkna rutor i spaljen. Men när man räknat till 40 (tror jag det var - får kolla igen nästa gång) ett par gånger så är inte det heller kul.
Och jag kan inte tittat åt sidorna, på mina medtränare, får då blir jag vimsig i kolan och faller av det där bandet.....fast man är liksom förankrad med en död mans grepp - kanske heter död fots grepp på ett löparband...?? Hursomhelst så är det en liten mojäng man sätter fast på sig och faller man av så dras nödstoppet ut.
Man kan ju roa sig med att titta på displayen..... men tiden går ju något så makalöst långsamt när man glor på den.....och metermätaren i det där gamla löpbandet är kaputt....jag kom 1,7 km på 36 minuter i 10km/h fart.... när så den kan man inte titta på heller.
I bland försöker jag roa mig med att räkna till 60 för att se hur nära minuten jag kommer....lite spännande....men inte askul. Alltså borde man skåda innåt..........men på något sätt så är det mycket enklare när man springer utomhus...
Bra musik brukar ju funka. Men på de 36 minuterna jag stod på bandet så var det på radion (mixmegapol) 3 låtar! Övrigt var prat, reklam och nyheter.....MEN hur somhelst så var det gôtt efteråt=) Ibland undrar jag om jag har löparskalle över huvudtaget?????
Efter löpning blev det hederlig gympa i en timme och SEN, sen var jag trött, nöjd och hungrig! Tur man hade en banan i väskan annars vet i 17 om jag klarat mig hem=)

Godmorgon

Seeeeg start idag..... första morgonen på länge där jag klev upp 5:30.....
Och vilken strulstart det blev.... lämnade in min mobil igår för volymknappen hade lämnat in. Men det är ju lugnt jag har ju en jobbmob så jag tryckte i mitt minneskort i den..... men tror ni det gick att lyssna på mina musikfiler i den. Två gick att lyssna på The Ark "Prayer for the weekend" och Greenday "Boulevard of broken dreams" - två låtar jag gillar mycket men kanske inte i 20 minuter..... jo, Basshunters "Boten Anna" funkade också men jag hoppade över den..... Väl framme så funkade inte mitt passerkort så jag kom inte in! Har totalt ramlat ur systemet för förra veckan funkade inte mina logg-in i datorn heller. Jag kanske inte behöver vara här.....?=)))) Stod och funderade en liten stund (i iskallt småregn.....) och hade tur att en kom ut ur huset så jag kunde smita in och nu sitter jag här med kaffekoppen och ska start igång dagen och lyssnar på Mixmegapol så det ska nog så sakta ordna sig med denna dag också=)

Denna dag....

........vart tog den vägen??????

Har varit hemma för vård av sjukt barn idag, vilket ju inte var så smidigt när eftersom gossen passerat 12 år..... nåja det löstes med ett läkarintyg. Vet i 17 vad jag gjort idag..... var och hämtade ut penicillin på förmiddagen och fixade hem hostmedicinen som var på tillfälligt besök och min mor. Köpte Proviva och Dofilus till den stackars gossens mage som inte gillar penicillin (varken gossen eller magen). Lagat mat och promenerat......men det kan väl ändå inte tagit hela dan???? Ja, ja dagen gick fort i alla fall och imorgon blir det jobb halvdag.

By the way - sonen är mycket bättre - otrolig skillnad. Härligt med medicin! Herregud tänk att det inte är så värst längesedan penicillin inte ens fanns...... åh vad tacksam jag är för att det finns!!!!

Natt natt på er!

Köksrenovering

Ska öppna en ny kategori hade jag tänkt - köksrenovering med mera!
Vi bor i ett snart 100-år gammalt villa-villekulla hus och har precis lagt om vårt tak - plåttak. Det mina vänner vill jag lova var INTE billigt! Men nu är det gjort och efter en vår och sommar med lite takdropp INOMHUS så är det nu garanterat droppfritt=härligt! Just nu håller vi på att fixa ett eget rum till lillkillen (lillebror och lillasyster har delat rum hittills) och därefter ska lilltjejens rum pimpas lite men SEN, SEN är det dags för köket.
Behovet har funnits läääääänge men nu känner vi oss redo! Så jag har väl tänkt att uppdatera lite här om hur vårt renoveringsarbete fortskrider.

Sonens rum är snart färdigt det ska "bara" tapetseras en fondvägg och inredas. Här kommer lite härliga bilder på vad vi stött på påvägen när vi började riva i det gamla på väggarna..... rummet var ett kök från början - typ 100 årsen då=)
image42


image43


renovering
många lager tapet var det....och pappskivor.....

(Nu vart ju inte det med genomskinlig bakgrund så jädrans kanon.....eftersom även bilderna blev genomskinliga men men man kan inte få allt)

Lunginflammation

Efter en natt med massor av feber och orolig sömn och host och krax och prat i nattmössan så fick vi tid på vårdcentralen idag. Kanonvårdcentral! Räcker att få en tid så skönk febern under 39 grader för första gången. Diagnosen blev lunginflammation och penicillin. Stackarn! Men nu ska det väl vända i alla fall!
Skönt att få besked!


sjukstugerapport

ojojoj vad gossen har varit risig idag. Hade som värst 41 grader i feber......då kan jag säga att jag som i vanliga fall är rätt cool blev lite stirrig och ringde rådgivande sjuksköterska. Fick många bra och lugnande råd. Lyckades tillslut få i den yrande gossen lite Alvedon och febern gick ner till "ynka" 39,7..... Nu har den hållt sig lite lugnare runt 39..... fått i honom lite coca-cola..... som inte kommit upp! Jaha, nu återstår att se om resten av oss håller stången eller om vi ska genom skärselden alla..... håll tummarna!

Kärlek

Läste i Fs blogg om barns sätt att beskriva kärlek och kommer ihåg vad en son till en av mina bästa kompisar sa för ett par årsen. (Återberättat av mamman) Sonen var då 13 år och pratade mycket med sin mamma om kärlek och tjejer och frågade en dag:
"Mamma hur vet tjejer om de är kära?" Min kompis hade väl då ett litet utlägg om pirr i magen och glädjerrus och lite sånt och ställde som motfråga:
"Hur vet ni killar att ni är kära då?" Enkelt svara sonen "Det är när man får fjong....." Gissa om min kompis hade ett långt utlägg om att DET min vän är inte kärlek utan LUST som är något helt annat......eller?! Jobbigt att vara tonåring och ha hormonrus förmodar jag......det var ju ett tag sen=)

Kräkerirapport....

....det stackars lilla barnet (ungdomen) har kräkts ytterligare en gång..... fast denna gång på helt rätt ställe.
Inga andra visar på symtom än......tack o lov. Så nu kör vi stenhårt med handtvätt, handsprit och vitpepparkorn! Och en starkt tro att "sånt drabbar inte mig". Fast kanske att det skulle vara en bra kick-off på lite viktminskning....eller nä förresten hoppar nog över det.

Min man = hjälte!

I natt väcktes vi av en av storpojkarna (12 snart 13...herregud vad tiden går) som meddelade att han kräkts....i sängen.... Och innan jag ens hann svinga mina ben över sängkanten var mannen i badrummet och hämtade hink och skurutrustning. Vilken hjälte!!!! Eller hur!!??? Det visade sig sedan att sonen kräkts vid sängen.....vilket ju underlättade det hela lite. Asjobbigt och läbbigt med kräk i en säng...... tycker jag! Min uppgift i natt blev endast att eftertorka allt med ytdesinficering, är lite nojig mot kräksjuka. Har till exempel handsprit i min väska....lite hysteriskt eller hur?! Det har inte blivit något mer kräkande men däremot 38,7 i feber och ont i hela kroppen. Usch, stackarn - han är inte alls pigg.

Tack för alla positiva komentarer om min bloggpimping! Har allt att tacka Junitjej och Borthy som fick mig att våga och lämnade mycket pedagogiska tips. Och sedan Webkockens utmärkta designsida! Där, mina vänner, är det lätt att fastna och prova smått och gott. Ni ska höra hur min hjälte till man suckar och frustar över att behöva konkurrera med en dator om min tid......hihi. Men kika in på designsidan och börja testa - mycket lätt förståeligt.....det mesta i alla fall=)

Hacker=)

Ha! Vad roligt det är när man fixar saker! Och detta var ju sååååå enkelt......konstigt att jag inte såg det igår..... Internetkabeln från modem till datorn satt på sniskan och se!!! När man petade in den så funkade det hela igen... määäääääkligt tyckte att jag kollade allt igår. Men tydligen inte.


Fortsatt internetstrul

Fick höra från en förtvivlad 12-årig son att internetet fortfarande inte fungerar hemma...... så det kanske inte blir så mycket skrevet i helgen...... Kanske dags att se över internettandet hemma. Just nu har vi huvudjacket på en våning och datorn på en annan. Vi har liksom flyttat runt lite i vårt villa-villekulla hus...... Ska nog ta tag i det och slippa långa sladdriga sladdar som ligger härs och tvärs!

Nu ska jag åka och hämta mina nyinköpta slalomskidor och sedan bär det av hemåt! Tjoho!

Skaffa er en bra helg allihopa!

Marathontankar

Igår var mannen och jag ute och sprang. Kände mig som en riktig viking (eller galning kanske).....det var 5 minus, snöfall och blåst. Mycket blåst!!! Snön piskade i ansiktet...det som inte dödar en härdar en....eller?

Hur som helst överlevde detta träningspass också som varade i dryga 40 minuter och avslutades med lite intervaller.....tror knappt det är mig själv jag skriver om.....löpning i snö o blåst o intervaller.....märkligt!
När vi kom hem tog vi fram kartboken och tittade på bansträckningen i Stockholm Marathon.... Start på stadion, över gärdet, Strandvägen, Kungsträdgården, slottet, slussen, Södra Mälarstrand, Västerbron (svälj), Stadshuset, Järnvägsstation, Odengatan, Karlavägen, Stadion.......och så ett varv till!!!! Fast då får man ser mer av Djurgården och mindre av Gärdet.....hoppas man är istånd att se saker då!
Kan nästan känna lite övermäktigt, men å andra sidan så är det ju bara januari nu=) Och långpasset är bara 1h långt - ska upp i 3h så småningom. Så det kommer att gå som en dans=)

Här ser ni bansträckningen! Visst är det inspirerande!
image41

Internetstrul

Sitter nu med lilla mobilen och skriver. Internetet strejkar hemma , hoppas det är något tillfälligt. För det här ju begränsat roligt! Så nu blir det over and out härifrån.

82 frågor och svar!

1. Vilken svordom använder du mest ?
Svar: sk-t

2. Äger du en iPod ?
Svar: Näpp

3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på ?
Svar: 05:30 vardagar, inte alls på helgerna (oftast)

4. Hur många resväskor äger du ?
Svar: hmmm vi är ju en stor familj men rena resväskor är nog 1 stor, och 2-3 små....

5. Använder du flip-flops ?
Svar: Händer nog på sommaren=)

6. Var köper du dina matvaror ifrån ?
Svar: Willys, ICA Kvantum, Netto, Lidl, Konsum men mest de 3 första

7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden ?
Svar: Tar nog helst bilden...... så att den blir som jag vill ha den=)

8. Vilken var den senaste filmen du såg ?
Svar: På bio var det Natt på museet, här hemma var det den 3e Pirates filmen, Johnny Depp är trevlig...mmmmm

9. Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän ?
Svar: Hel barnfamilj så att barnen kan underhålla varandra!

10. Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa ?
Svar: En resa till Australien

11. Har någon någonsin kallat dig lat ?
Svar: då har jag slått dövörat till=)

12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare ?
Svar: Nej har inte behövt det ännu.

13. Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu ?
Svar: Daughtry

14. Vilken är världens bästa artist/grupp just nu ?
Svar: Oj, just nu? Hmmmm gillar Bruce Springsteen mycket....han håller i längden, men lyssnar mycket på Mika just nu.

15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD ?
Svar: hemligt hemligt=)

16. När var senast någon stötte på dig ?
Svar: Min man stöter på mig hela tiden.....men bortsett från det så var det nog ett tag sen....

17. Vad åt du till middag senast ?
Svar: kyckling o pasta

18: Använder du huvtröjor ?
Svar: Har bara en just nu men gillar dem skarpt

19: Kan du vissla ?
Svar: jajamensan! Busvissla också.

20: Vem var den senaste som ringde dig ?
Svar: En kompis som var promenadsugen

21: Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält ?
Svar: Allt som inte bara går runt.

22: Tror du folk pratar bakom ryggen om dig ?
Svar: Förmodligen, jag bjuder på det.

23: Vilket riktnummer befinner du dig i ?
Svar: 0380 Backyard Babies barndomsland

24: Tittade du på tecknat när du var liten ?
Svar: Absolut, det lilla som fanns......

25: Hur stort är ditt närmaste köpcentrum ?
Svar: A6 störst mellan Stockholm o Malmö säger reklamen.....vet i 17

26: Hur många syskon har du ?
Svar: 1 storebror

27: Är du blyg inför det motsatta könet ?
Svar: Nej, inte det minsta, inte ens lite klädsam blyghet.

28: Vilken film kan du alla replikerna till ?
Svar: Oj inte nån tror jag.... fast många i Pretty Woman

29: Äger du några band t-shirts ?
Svar: Ingen just nu

30: När flög du senast ?
Svar: september 2006

31: Hur många stolar står kring ditt köksbord ?
Svar: 6 stycken

32: Läser du för skojs skull ?
Svar: Periodvis mycket - annars lite grann

33: Pratar du några andra språk ?
Svar: Engelska (har läst franska i 6 år..... men det är djupt lagrat på hårddisken......har inte hittat det på länge)

34: Diskar du din egen disk ?
Svar: Ja och andras men har diskmaskin

35: Har du gråtit offentligt ?
Svar: Absolut - skolavslutning, bio, luciatåg.....

36: Har du en stationär dator eller en laptop ?
Svar: Stationär

37: Försöker du alltid lära dig nya saker ?
Svar: Varje dag var sig man vill eller inte!

38: Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar ?
Svar: Absolut inte tatuering.....möjligen piercing......men troligen inte

39: Tycker du att killen borde bjuda på första dejten ?
Svar: I princip inte men det är ju trevligt att bli bjuden

40: Kan du kasta macka ?
Svar: Hjälpligt.

41: Har du någonsin varit på Jamaica ?
Svar: Nej inte än.

42: Vad har du med dig in på bion ?
Svar: Trevligt sällskap och godis (M & M)

43: Vem var din favoritlärare och varför ?
Svar: Oj det var ju ett tag sen.....men gillade min svenska/historielärare Jan Broberg

44: Har du dejtat någon av en annan religion ?
Svar: Nej inte vad jag vet

45: Vad har du för väder ?
Svar: Snö o några minus

46: Har du en favoritblogg ?
Svar: Har några stycken.....kan inte plocka ut någon speciell.

47: Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet ?
Svar: Engelska, gympa och matte (men gillade det mesta i skolan....ja, sån var jag)

48: Gillar du att flyga ?
Svar: Ja, för semesterkänslans skull men nej för läskighetens skull (olyckor och så)

49: Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner ?
Svar: Humor!

50: När sov du senast på golvet ?
Svar: I vindskydd för något årsen - hårt men mysigt.

51: Vilken är din favoritdrink ?
Svar: Gin o Tonic.

52: Vilken är din mammas hemstad ?
Svar: Ypäjää Finland

53: Din pappas hemstad ?
Svar: Nässjö

54: Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera ?
Svar: 7

55: Är dina dagar fullbokade och stressiga ?
Svar: Fullbokade men oftast inte stressiga, det går alltid att tränga in lite tid för eftertanke och vila.

56: Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna ?
Svar: Nej inte trubbel direkt men prata gillar jag=)

57: Vilken är din favoritfrukt ?
Svar: Oj svårt - apelsiner och mango är två som sticker ut lite.

58: Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper ?
Svar: Jo det gör jag men är inte helt hysterisk.

59: Hur gammal blir du nästa födelsedag ?
Svar: 41 - häftigt!

60: Är du petig när det kommer till stavning och grammatik ?
Svar: Jo, litet tror jag.... men har mer överseende med barnen åtminstonde de små.

61: Tror du på liv på andra planeter ?
Svar: Känns ju märkligt att vi skulle vara de enda i hela universum.......

62: Vem var den sista personen som gjorde dig arg ?
Svar: Yngsta sonen igår när han inte alls tyckte att han behövde gå och lägga sig klockan 21:00.....

63: Tror du att Gud är man eller kvinna ?
Svar: Tror att Gud är vår vilja att göra gott och rätt så kön beror på vem man är själv....

64: Vad var det senaste du åt ?
Svar: Fikade på våfflor nyss....med grädde och sylt mums!

65: Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta ?
Svar: Hugget som stucket

66: Hur valde dina föräldrar ditt namn ?
Svar: Har dubbelnamn och det första är bara för att mor tyckte det var fint och det andra är efter barnmorskan som förlöste mig.

67: Gillar du senap ?
Svar: Begränsat, men det är gott i mat typ Dijon.

68: Vad säger du till dig själv när allt känns svårt ?
Svar: If it's to be it's up to me.......

69: Skulle du någonsin hoppa fallskärm ?
Svar: Spontant tror jag inte det...

70: Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv ?
Svar: Oj..... inte en susning.....jag är ju bara en vanlig människa....

71: Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall ?
Svar: Nej

72: Tycker du om att krama folk ?
Svar: Absolut!

73: Skulle du säga att du är trendig ?
Svar: På en skala ett till tio är jag nog en 6a.

74: Äger du en digitalkamera ?
Svar: Ja, en Olympus av något slag, vill ha en ny med bättre kräm i!

75: Vilka kändisar har du blivit jämförd med ?
Svar: Marie Lindberg.....inte för att jag sjunger men för att våra frisyrer o glasögon är lite lika.

76: Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det ?
Svar: Nej, det har säkert sina randiga skäl för det.

77: Vilka böcker, om några har fått dig att gråta ?
Svar: Oj det är många det! Ängeln på 7e trappsteget är en minns jag.

78: Tycker du att du är attraktiv ?
Svar: Usch vad svårt att svara på.....är ju ingen kioskvältare men tror inte hundarna pissar på mig heller=)))

79: Vad är du allergisk mot ?
Svar: Kiwi o katter

80: Får du dåligt samvete efter du ätit kött ?
Svar: Nä fast det kanske man borde men nä jag gillar kött.

81: Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat ?
Svar: Vet inte, tror mamma har nämnt det någon gång men inget jag kommer ihåg just nu.

82: Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om ?
Svar: Alla 4=) Och två har redan gjort det så de andra två då!

Förkylningstips!

Här ska ni få två utomordentligt bra tips mot förkylning. Har redan tipsat Junitjej och Tierra om dem.... men det är nog bäst att sprida dem till mina andra två läsare också=)

Nummer 1: Varm svartvinbärssaft och en rejäl skvätt Koskenkorva - smakar inte världsgott men ont skall med ont fördrivas!

image38       +         image39      =     image40 
                                                                                    (bilder www.picsearch.se)

Nummer 2: För den mer försiktige...... Friggs Echinacea Brustabletter - de är nog allra bäst när man känner att man är på väg att bli sjuk.

Nu vet jag ju egentligen inte hur dessa kurer fungerar på en man......eftersom vad jag förstår så har de ju betydligt svårare förkylningar än vi av det andra könet.... tror det behövs en rejäl dos med TLC till er dessutom=)

Nytt utseende

Så där ja! Nu har jag fixat o trixat lite tack vare god hjälp från Borthy och även Junitjejen. Detta är ett första litet embryo...... en liten designbäbis! Vi får se hur det hela kommer att utvecklas!

Naglar

Blev lite nostalgisk när jag läste om nagelmålning i S A R A s blogg i går. Hon hade nämligen målat jättehäftiga naglar på sin mor och syster. Förrförra sommaren var jag och mitt tjejgäng i Bulgarien på en pre40 resa. Vi var sex tjejer som åkte dit. Gissa om vi hade det gott?! Vi bodde i en stor lägenhet, käkade ute både lunch och middag, låg på en solstol och läste hela dagarna, badade, tog härliga långa strandpromenader och pratade och pratade. Njöt att lyssna på alla familjer vars barn skrek och gnällde=) Det var en riktigt lyxvecka! Och billigt som 17 var det! Då passade några av oss på att måla naglarna och så här snyggt blev det! Slängen in en bild på stranden med. Alltså jag gillar vintern och skidåkning och allt men nu fick jag allt lite sug i sommartarmen!

image31
min tumme

image32
3 par händer

image33
Sunny Beach i skymningen


Långpass

Idag avverkades detta första riktiga långpasset = löpning över en timma. Skulle egentligen inte ske förrän på söndag men kompisen jag springer med ska iväg och åka skidor ett par dagar så då körde vi det idag (kväll). Snöade ymnigt bitvis men det kändes bra och vi sprang lungt och försiktigt (var hyffsat halkigt här o där). Gick i den brantaste backen.
Gick över förväntan bra med tanke på vad man laddad kroppen med sista dygnet. Exotisk planka igår, chips, godis, vin, whiskey och champagne (i små mängder) och idag körde vi resterna av den exotiska plankan och nötpaj med grädde=) Frukt är gott men saker händer med magen när man äter stor mängder=) Nu vet jag i alla fall att exotiska frukter ska jag inte ladda mer innan maran!


RSS 2.0