på väg hem!

Nu är de 3 första dagarnas Brief coaching i Karlstad avslutad. Det har varit 3 mycket lärorika och användbara dagar. Har träffat ett fantastiskt gäng med coacher....så mycket kraft och energi, och så prestigelöst! Det är ett så kraftfullt och användbart förhållningssätt att arbeta med förändringsarbete på. Känner mig fylld av lust och iver att komma hem och testa! Men jag får ge mig till tåls......är inte hemma förrän strax före nio. Sitter just nu på buss från Karlstad till Örebro....segt.
Nu ska jag blunda lite och procesa allt som har hänt och pågått under dessa dagar=)


marathonträning 25

Jag överlevde! Jag har nu varit ute på Karlstads gator och sprungit med en främmande MAN! Modigt eller hur! Han var inte det minsta farlig=) Åtminstone inte den halvtimman vi umgicks. Vi sprang en jättefin runda runt älven. Måste vara hur fint som helst här på våren och sommaren med allt vatten.

Och nu är jag tillbaka i min lilla kabyss igen. Har lagt mig raklång på mage på den lilla strimma av golv som finns mellan sängen och skrivbordet i rummet. Det var rent av svårt att lyckas med stretching på denna lilla yta.

Så här ser det ut från ena hållet


och så här från andra hållet


Som ni ser så springer man inga långpass här inne=)

Jag har också precis pratat lite med barnen där hemma. Det är mysigt när de berättar om sina dagar. Lilla-tjejen berättade med stor iver om att hon varit på gympa och både hjulat och hoppat trampett. Mycket spännande tyckte hon.

Nu ska jag duscha och sen ska jag njuta av möjligheten att se på vilken kanal jag vill på tv:n.

Förresten utbildningen är spännande och intressant! Men som jag trodde så går det åt energi! Är sugen på att hitta "övningsobjekt" att träna på....hehe! Så akta er ni som finns i min närmsta omgivning.....=))))

marathon träning 20-24

Oj oj den ena träningen avlöser den andra. Det flyter på bra! Vi har börjat på med lite fartlek som är en form av intervallpass fast utan givna intervaller utan man improviserar lite med farten, ibland snabbare och ibland långsammare. Vi har kört två sådana pass nu. Den sista i torsdags var riktigt svettig men kul!
 Två långpass har det också blivit. Ett på 15 km och  nu i söndags blev det nästan 14km. Det är förvånande hur lätt dessa långpass går. Det är sådan skillnad från förra året. Då var dessa pass riktiga utmaningar, som planerades noggrannt med vatten och sportdryck och chokladbitar och bananer. Nu har vi bara vatten med oss och överlever!  Och de känns inte alls som så stora utmaningar utan mer som ett vanligt löppass. Härligt känsla. Vilka förmån och lycka att kunna springa och vilja springa!


kurs igen!

Nu är jag på kurs igen! Jo, jag har jobbat lite innan idag=) Har anlänt till Karlstad för en stund sen och installerat mig på hotellet. Rummet är så litet, så litet, som en liten kabyss. Men allt man behöver finns och det är fräscht på alla sett. Längtar efter hotellfrukost! Hur härligt är det inte med hotellfrukost. Och jag ska vara här till torsdag! Lyckliga jag!
Ser verkligen fram mot denna utbildning som är en fördjupning i det jag gjort tidigare inom lösningsfokuserat arbetssätt. Kommer att bli intressanta dagar men förmodligen är jag väl helt slut sen. Jobbigt med mycket intryck och input och i regel väldigt mycket stillasittande...... Det brukar bli mycket att processa i  skallen=) Sen brukar jag har lite svårt för att sova helt ensam.......saknar att krypa in till M.......

I morgon har jag dessutom bokat en löpardejt! Herregud ska ut och springa med en total främling......man dessutom! Hittade denna löparvän via sajten där jag registrerar mina löppass. www.jogg.se  Eller rättare sagt jag hittade en av de löprundor han lagt ut och fick sällskap på köpet. Inte kan väl en person som tränar för marathon vara oseriös och opålitlig!? Eller hur!? Jag har lovat mannen och löparkompisarna att fota honom innan vi ger oss ut och mms:a till dem så att de vet hur han ser ut....i fall jag försvinner. Usch inget att skoja om i egentligen......

Dags att sova!
Ska bara blogg ifatt min marathonträning också

Mitt i natten blogg!

Är på utbildning med jobbet tills i morgon. Kanon utbildning! Human Dynamics! Om ni får chansen, gå detta. Mycket tankeväckande och många funderingar. Det handlar om ens personlighet och man får lite förklarat varför man reagerar och agerar som man gör!

MEN nu har vi ett stort problem! INGEN TANDKRÄM!! Varken jag eller rumskompisen har TANDKRÄM! Kan tyckas som ett ilandsproblem men efter värsta middagen som avslutades med chokladtryffel och pannacotta och närapå en flaska vin så står tandkräm rätt högt i kurs nu........men receptionen var stängd så jag förmodar att vi får härda ut........ Och vi har noll koll på vem som bor i vilket rum så vi vågar inte börja knacka dörr heller.....
Hur som helst:

Fantastisk kväll men MASSOR  av skratt! Vad det är härligt att skratta tillsammans med andra! Har förlängt livet massor i kväll!

sjuka barn

Idag är jag hemma med en sjuk son. Fast just nu har han ingen feber och känner sig rätt hyfsad. Mycket snor är det dock......och mycket nys......

Vi passade på att baka lite:Chokladbollar på G. hmmm S lyckas alltid blunda på bild och just när jag skulle försöka ta en ny så la batteriet av så därför ser han lite "skum" ut, men go ändå och kladdig!

I går var det en liten artikel i vår lokaltidning. Det var en kvinna från Vänsterpartiet som varit i Tranås (tror jag) och föreläst. Och det viktigaste hon hade meddela kvinnor var att vi skulle jobba heltid. För annars blir pensionen urusel. Men visst finns det väl lite mer värden i livet än en hög pension? Och nog får man väl så att man överlever? Åren när man har småbarn och för den delen tonåringar (om man har sådana) vad är de värda? Personligen är det mycket värdefullt för mig att ha några extra timmar med barnen så att vi kan umgås och mysa ett par timmar på eftermiddagarna. Och det handlar ju inte bara om att mysa.....det handla ju om att vårda sin egna fysiska och mentala hälsa. Vår familj skulle inte ORKA att vi jobbade heltid bägge två. Saker och ting går ju inte av sig själv precis utan en hyfsat fysisk och psykisk insats krävs för att driva runt familjen. Tidigare när jag jobbade heltid så var mannen hemma 20 %. Men det är ju vårt val........ Förmodar att vi alla är olika och att alla inte har samma möjligheter. Men själv tänker jag fortsätta att varandra i "kvinnofällan" och jobba deltid (80%) och njuta av barn- och tonårstiden och ta risken att få urusel pension. Och om inte jag går i fällan så gör min man det - finns det en mansfälla? Det får väl bara lösa sig på något vis. Eller? Allting ordnar sig, tror jag i alla fall.


Mycket nu...

Frågan är om jag tagit mig vatten över huvudet.....hmmm.....

Idag har jag varit på högskolan. Har skrivit in mig på en fördjupningskurs i vetenskapligmetod, 7,5 p på halvfart. Den består av en teoridel och av statistik. Detta är egentligen inget jag behöver för att klara jobbet. Men eftersom min arbetsterapeutexamen räknas som uråldrig, gick ut i början av 90-talet, så känns det som om en komplettering vore på plats.
Vetenskapliga metodkursen ska leta fram till ett 10p projektarbete som helst ska göras i höst. 10p uppsats tenderar att SVÄLLA och bli hur mycket jobb som helst.

Detta i sig är väl inte så jätteblodigt......kanske. Men det är otroligt mycket aktiviteter pågång på jobbet också. Ska i väg på utbildning i Karlstad 3 dagar x 4 tillfällen under året. Det är en coach-utbildning som jag verkligen ser fram mot.

Och så ska jag springa Stockholm Marathon......

Att man aldrig lär sig;-) Man får inse att man är som man är, när man inte blev som skulle.

Om min man läser detta så bespara mig klyftiga kommentarer, tack! (hehe)

Hur som helst så var det kul att komma in på Högskolan (även om jag kände mig som en dinosaurie......hehe) och kursen kan nog bli intressant. Känner också att jag har uppslag för projektarbete. Finns hur mycket som helst att skriva om. Och min tjänst handlar mycket om utvecklingsarbete så kan jag göra mycket på arbetstid.
Som ni märker försöker jag motivera för mig själv att detta är en JÄTTEBRA idé.

En sak i taget så ordnar det sig nog med det också.

Allt flyter

I kväll har mannen och jag varit och sett  Allt flyter.


bild från SF

                     
Tycker att kritikerna har sågat den onödigt mycket. Det är väl inte en film i världsklass men mannen och jag tyckte att den var absolut underhållande. Den var vad man kunde förvänta sig i den genren. Rolig och småmysig och till och från var pinnsamhetsfaktorn så hög att jag behövde gömma mig bakom min halsduk=) Måste ju dock tillstå att killarna var duktiga!

Köpt en liten dator!

Jag har köpt en liten LG X110. Den super liten och smidig! Och snygg! Blank och svart! Var lite sugen på en rosa men mannen tittade vädjande så det fick bli en svart. Super lätt! Väger bara 1,19 kg. Får i princip plats i handväskan=)

Så här snygg är den!Visst är den cool! Tonårssönerna är gröna av avund och frågar om de får låna den. Då känner jag mig plötsligt som Smeagol , kramar min dator och säger "NO, it's my PRECIOUZZZZZZZZZ" Hehe!
Jag ska hålla dem på halster lite......

Marathonträning 19

I går flög vi fram 7 km genom stadens gator och torg! Lätt som en plätt gick det och massor av spring i benen hade vi! Och ett stort gäng var vi också, jag, E, L, H (som tillbringat julen på Inka-leden och snittat 40 000 steg eller nått) och mannen.

Marathonträning nr 18

Igår var det långpassdax. Det blev en runda på 14 km. Blåsigt och snorhalt bitvis......men rätt gott ändå. Sprang med E och vi höll behaglig pratfart hela vägen. Vi utgick från simhallen och kutade runt Brinell, Norrboda och Åker. Man får se mycket av staden när man springer=).
Mot slutet igår kändes det rätt mycket i ben och höfter, märks att vi börjar komma upp på lite distanser. Nu ska alla leder nötas in i marathonlunken och för att inte prata om psyket. Man hinner tänka många tankar under ett långpass. Och det är otroligt lätt att svepas med i en våg av negativa tankar ibland. Speciellt om det känns lite motigt och benen börjar säga ifrån. Man känner efter överallt och tycker att det gör ont både här och där och får en känsla av att NU går det inte mer. Då är det skönt att vara två och kunna peppa varandra. (och hoppas att inte båda har svackor samtidigt....) Man får tvinga bort tankarna. Vi brukar prata om att ha "reservtankar" att ta till, för det är svårt att SLUTA att tänka på en sak. Till exempel igår så diskuterar vi vilken mat vi ska ha med när vi åker till fjällen vecka 7, eller vad för gott vi ska äta efter passet, eller hur det kommer kännas när vi går i mål i Stockholm och vad vi ska äta då. Det blir rätt mycket matprat=) Eftersom vi båda är simfröknar blir det lite simprat också. Igår började vi fundera runt vad ska vi göra sen, efter Maran. Ska vi springa en till? Eller ska vi kanske satsa på att göra en Halvklassiker? Vi, E och jag, körde hela klassikern 98-99 när vi hade 30 årskris. Och nu vid 40 kan väl en halvklassiker passa? Och sen vid 50 tar vi en tjejklassiker......NÄ sa E - det får vi vänta med tills vi blir 60.......


Lite shopping!

Idag har de stora killarna och jag varit på staden och handlat för deras julklappspresentkort!

Så här snygga blev de (ja, de var ju snygga innan också!!!)

 
(spana in telefonen! Vår gamla (nya) dog så vi fick ta fram ett riktigt gammalt vrak, trogen gammal vän med nummerskiva.....coolt tycker barnen)

Extra snygga i ett grynigt mobilfoto=) Hursomhelst det blev jeans, t-shirts, mössa och en huvtröja totalt. Och två nöjda gossar. Och en mycket nöjd mamma som dessutom blev bjuden på fika (efter lite påtryckning...hehe!)

När vi kom hem så städades julen ut! Skönt! Lika mysigt som det är att pynta lika skönt är det när man får städa bort allt!

Marathonträning nr 17

Idag slog vädret om radikalt! Från härliga 10 minus i morse till trista 0 på eftermiddag. Värsta halkan ute! Men mannen och jag slirade i alla fall 5 km. Kändes som det gick två fram och ett bak och tre på sniskan mest. Därefter fick det bli lite styrketräning. Nu börjar den där lustiga känslan komma i kroppen......att man längtar till helgen och långpasset.....=) Määäääklitt!* Men så är det! På lördag ska det bli 14 km, får se vart det bär hän........


* märkligt på svenska=)

våffelmix....

....fanns inte med som livsmedel på viktklubb.se ! Kan det vara så att man kanske inte alls bör äta våfflor om man försöker minska lite på kilona? Vad tråkigt i så fall! Jag tillhör den skaran som gärna tjänar ihop till en våffla eller en semla genom frenetiskt motionerande.....eller så får det "gå back" ibland=) Som väl är kan man ju lägga till egna livsmedel och då fick jag fram att en liten våffla innehöll 127 kcal i "naket" tillstånd. Och vem äter en våffla utan något på? Jag brydde mig inte om att räkna ut hur många kalorier en "färdigklädd" våffla innehåller=) Det blir nog bra ändå.......ordnar sig med skridskor bara det blir is....eller hur!?
Och vem äter 1 st våffla?
På mina våfflor var det hallonsylt och grädde och smör och socker! Jag inte allt på en då utan hallon och grädde på några och smör och socker på några. Mums mums!

Och om någon av mina kära bloggvänner undrar varför jag aldrig hälsar på nu förtiden är det för att våran dator här hemma är synnerligen elak och kastar ut en från internet titt som tätt.......mer tätt faktiskt! Nyinköp närmar sig.....

marathonträning nr 16!

5,2 km tillsammans med mannen i Lövhult. I dag var det mildare på termometern men snålblåst och råkallt. Dessutom åkte jag och mannen till Malmbäck och gympade efter löpningen. Det blev cirkelträning, kick'n box och gympa i två timmar! OCH NU! NU ska jag äta=)

Och i morgon är det dags för jobb igen. Man blir allt lite arbetsskygg av all ledighet.....=)


Skidåkning i Ingatorp

Vi har haft en härlig dag med skidåkning i Ingatorp. Vi löste halvdagspass och njöt för fulla muggar i solen. Efter två timmar tyckte barnen att vi kunde fika. Aldrig! svarade mamman. Har jag skidpass för 3 h ska jag åka 3 timmar=) Elak mamma=) Pappan mutade de små med kexchoklad och det gjorde susen. Även de orkade en timma till.Yngste sonen på backens topp. Valbacken är en liten lagom backe. Och det är otroligt billigt att åka där. Helt perfekt för de små barnen.Att ha hjälp kliar tycker dottern och vi var tvungna att "lufta" huvudet och rafsa lite då och då.

Det blir en tur dit i morgon också. De stora killarna, som precis kom hem från huvudstaden, ville gärna testa några svängar också. Och då får jag väl offra mig......;-) Eftersom mannen måste jobba.......stackarn!

Vi hann dessutom med en sväng på skridskor innan kvällen var slut. Personligen har jag inget gott förhållande med skridskor. Tycker att de gör ont på fötterna. Idag provade jag ett par vanliga så kallade "kill-skridskor". Det var svårt! Man kom ju knappt framåt på dem eftersom det inte fanns några taggar att ta fart med. Men jag fick till ett lite på slutet.....tyckte jag i alla fall.Mörkt och skumt men lyckades fånga gossen.


marathonträning 13, 14 och 15

Skulle blogga mer med en dator som fungerade.......denna är så tåååålamodsprövande. Men tyvärr så finns det lite annat att prioritera före dator.....

Men nu till träningen.

Pass 13: I onsdags (nyårsafton), dagen efter megaträningspasset, sprang vi en liten runda på 4 km. Hade massiv träningsvärk. Kändes som jag sprang sittande för benen gick inte att räta ut. Löpkompisen E och jag var nog en syn för ögat.....sprang som vi gjort i brallorna....hehe. Men det var skönt efteråt.

Sen firade vi nyår i glada vänners lag med god mat, många skratt och fina fyrverkerier i stadsparken!

Pass 14: Sent på nyårsdagen. Vi tog en lugn liten 4,6 km runda. Fortfarande lite stela och ömma muskler men mot slutet kändes det riktigt bra. Klarade även att springa i 10 minus grader. Gick bättre än jag trodde, bara lite pipigt i bröstet i början innan vi kom in i lunken.

Pass 15: Klarades av idag lördag. Nu tickar km på i långpassen och idag sprang vi 12 km. Vi sprang utåt Bråna sedan till Gissebäck och över Isåsa hem. Har glömt hur förtvivlat mycket uppför det är från Gissebäck till Isåsa. Då var det inte roligt......men sen blev det bättre=) Sist vi sprang denna runda tittade vi på blåsippor......vi kommer snart dit igen. Känns härligt att gå mot ljusare tider.

Sen hade löparkompisarna och vi, plus en familj till megafika hos oss. Vi bjöd in för att rensa frysen på alla gosaker. Och vi åt och åt=) Vilken tur att vi hade kutat 12 km innan - kändes lite bättre för samvetet och "fläskfilén" hehe!

I morgon ska vi till Ingatorp och åka lite utför. Ingen jättebacke men duger gott och det är nära och bra. Ska bli kul! Ska testa mina nya pjäxor!

RSS 2.0