2 dagar kvar!

Nu är det bara två dagar kvar!!!!!!

Tack för alla stöttande kommentarer!

Idag avslutade vi tränandet med ett morgonpass. Och jag kan bara säga en sak.......o ve!

Morgonträning är verkligen inte min grej. Jag gick ut löst och promenerade raskt i 10 minuter och joggade sedan 2 km och avslutade med 10 rask promenad. Allt som allt tog det hela drygt 30 min, 32 för att vara exakt. 32 minuters pina.....eller.....nja inte riktigt. För visst var det vackert med en spegelblank sjö och fåglar som kvittrade. Men min kropp var inte alls med på noterna. Sprang tillsammans med mannen och om inte han varit med hade jag gett upp för längesen! Jag är liksom mer gjord för att ligga under täcket och sträcka på mig lite sakta, vända mig och snooza 9 minuter till och 9 minuter till och ytterligare 9 minuter....... Nåja nu är det gjort och nu är det fullt fokus framåt på lördagens strapatser. Klockan 14:00 går starten och med risk för att röja min amonymitet (vilket jag inte är så skrajsen för) så avslöjar jag här mitt lilla startnummer ifall någon liten vän runt banan skulle råka se mig och kan ropa några glada tillrop.

K3739 - det är jag det! Jag kommer mest troligt springa i en rosa tröja, förmodligen svarta shorts, keps på huvudet (denna är ännu inte inköpt så jag vet inte färg...) och tofsar i håret. Så om ni ser mig! Ropa att jag ser fräsch ut, att jag springer med lätta steg och att det ser ut att gå som en dans!

En helt annan grej.....idag pratade jag med en man och upptäckte efter ett tag att hans ögon ständigt sökte sig ner mot bröstpartiet...... Alltså jag upplever mig inte direkt vara den superduber yppiga saken. Hade en vanlig tunika på mig och hade dessutom ett linne under så det var liksom inte "fri insyn" heller. Men vad märkligt det kändes. Hallå!!! Hör du vad jag säger hade jag lust att säga....... Snälla någon man, förklar detta! Kan ni inte rå för det ? Sker det utan att ni märker det?

Du vet att du har PMS....

.......när du:

1. Ställer dig på vågen och väger plötsligt 200 kg till - kan tyckas märkligt men sant!
2. Vill äta nått var 30 minut (förklarar kanske ovanstående....) och med nått menar jag inte mat enligt kostcirkel och tallriksmodell eller GI. Nått i detta fall är choklad, nötter och chips. Och faktiskt så hjälper det! Plötsligt ser man ljuset i tunneln...... i cirka 25 minuter sen är det dags igen.....
3. Känner dig som en retad kobra - fräser på allt i omgivningen. I princip räcker det att omgivningen närmar sig. Man utstrålar "leave me alone!"
4. Det enda man vill göra är att ligga plant på sängen och på sin höjd spela memory i mobilen.....

Och detta trots att jag började dagen med frukost på sängen som var morsdagspresent från yngsta sonen. Han hade gjort ett jättefint kort med hjärtan och allt. Och på baksidan stod det:

"Grattis på mors dag! Du får en frukos på sengen av mej" Under var det en ruta där jag skulle bocka i när jag fått frukosten. Det gällde bara för en gång var han noga att påpeka. Gullpluppen!

Nåja ska väl avslöja att ovanstående PMS dimma har lättat och troligen mycket tack vare kvällens löprundan. Idag sprang vi korta intervaller på löparbanan, 300m åtta gånger. Kändes skönt att blåsa ur både kropp och knopp! Nu är det bara två träningspass kvar..... 4 km på tisdag och 6 km på onsdagsmorgon. Sen jädrans!!!!!!!
Med andra ord så har hesheten, slem och snor gett upp och man är tillbaka på banan! Tjoho Tjoho!

Fortfarande hes....

......och nu har dessutom lite snor och slem tillkommit...... Men trots allt upplever jag mig piggare idag än igår. Och om jag känner efter riktigt noga så är jag nog lite mindre hes idag.....fast det är nog för att jag har lyckats hålla klaffen lite mer idag än igår=)
Men jag sköter mig exemplariskt och äter massor av frukt och grönsaker och dricker vatten och äter vitaminer....det enda som saknas är whiskey..... men det förrådet är slut så det fick bli en Martini i stället... är nog inte lika effektfullt men om jag tror på det ordentligt så kanske det funkar.

Nu har vi kasat fram grillen och laddat upp med kyckling och lite annat smått o gott. Mums mums!

hes....

....igår vaknade jag med halsont och feber.....suck!!!! Inte nu!!! Ingen bra timing alls!!! (Fast när har man någonsin sakt att den här förkylningen kom riktigt lämpligt.......) Det var bara att svälja alvedon och ge sig av på skolresa. Inte vill man väl missa Liseberg?
Mådde trots allt bättre under dagen och vi hade en helkul dag som startade på Universeum och gick vidare till Liseberg. Liseberg var, som alltid, kanon! Inga köer att prata om så vi kunde åka och åka och åka. Jag är inte förtjust i saker som går runt, runt, runt o runt men gärna upp och ner i häftiga svängar. Och jag älskar att bli skrämd i Gasten. Mest puls fick jag nog i Höjdskräcken. När jag satt längst upp där så tänkte jag "men varför gör jag detta, jag har ju fyra barn......"   och sen SVIIIIIIIIIIIIIIIIIIISCH! Så var man nere! Så häftigt!
Fast lite märkligt är det ju att vi människor bygger sådana här anläggningar och betalar dyra pengar för att bli yra i knoppen och drabbas av lätt skräck o panik och sedan säga: Men Guuuuuuud va häftigt! Vi är konstiga djur vi människor.....
 
Det var en buss med nöjda och trötta barn (och vuxna och lärare) som anlände vid midnatt. Tack och lov hade barnen sovmorgon idag och det hade tydligen jag med......=)

Idag är jag hes.....jag är megahes. Men känner mig rätt ok i övrigt. Lite trött men det kan nog mer bero på gårdagens äventyr. Fast nån löprunda blev det inte idag. Jag hoppas att det ger med sig .......fort.....för på nästa lördag är det ju dax! Just nu är det 8 dagar och 16 timmar kvar!!!! Nedräknar finns på marathon.se!

Kräminlägg...

Nu har jag tagit ett stort steg på krämmarknaden! Jag har köpt Dove summerglow! För er som inte tillhör Dove summerglow kretsen så här det en milt tonande hudkräm. Jag siktar alltså från att byta min blekrosa mot kanske i bästa fall lite beige..... Jag tillhör de blekare blekansiktena och tål inte solen över huvudtaget. Det är megamaxi solskyddsfaktor och kläder och skugga som gäller. Jag får en och annan fräkna och intar i bland lite rödbrun nyans som snabbt bleknar igen. Tror inte på att sola solarium när man tillhör de bleka blekansiktena..... kan inte vara bra ......eller så är det bara att jag tycker att det är dödsläskigt att ligga som en hamburgare (vit hamburgare...? finns det?) mellan två lysande bröd och bli genomasvett. Så nu tror jag stenhårt på Dove summerglow!

Imorgon bär det av till Göteborg och där ska åkas karusell och ätas karamell! Skolresa med de stor killarna! Så skönt det ska bli att byta en dag på jobbet mot att susa fram i Balder och kasta mig ner för höjdskräcken och uppskjut och annats skojsigt!

Och idag har jag sprungit igen=) Men bara lite - 7,5 km typ=) Nu är det bara 10 dagar kvar......

Sista långpasset....

.....innan "uppkörningen" den 31 maj! Eftersom min löparkompis var bortrest så fick jag tvinga med mig en av sönerna. Han cyklade med mig hela rundan. Skönt med sällskap! Dessutom fick han ju ha lite extra vatten, banan och kexchoklad i en ryggsäck. Hade fantastisk bra service hela rundan=) 2 timmar blev det idag. Sprang igen runt Vimnarp fast lite kortare. Det är så otroligt vackert! Sprang på flera ställen förbi blommande syrener och de luktar ju så gudomlig gott! Passerade även nyfikna hästar och spralliga kvigor. De måste ju undra vad man är för en prick.....
Och som sagt detta var då alltså sista långpasset innan maran. Det var otroligt skönt att springa i 8 graders värme jämfört med förra helgens 25 grader. Sprang i korta tights men med långärmad tröja. Det funkade bra. Lite kallt om benen i början men det gick snart över. Nu är det bara fem träningspass kvar. Lite fartlek, intervall och några kortare rundor. Sen SEN ÄR DET SKARPT LÄGE!

Om att sjunga.....

Läste i Borthys blogg om vilken härlig dag hon haft och om hur härligt det är att sjunga.
Att kunna sjunga är en gåva!!!
Älskar att sjunga! Man blir så glad av det. Är dock ingen jättetalang.......fast tror egentligen inte att jag är så kass på det som jag tror.... Men vissa saker sitter djupt rotade....när jag gick i lågstadiet och vi gick lussetåg så sa min kompis mamma att  det nog var bättre att hennes dotter sjöng eftersom det inte lät så bra när jag sjöng..... (jädrans du tant!) Tillbringade hela mellanstadiet och högstadiet med att mima.... Nu "skiter" jag i det. Och har faktiskt kommit så långt att jag sjunger "offentligt" ...... som babysimsfröken sjunger jag med bäbisarna och föräldrarna varje söndag! Det är ett stort steg för mig! Ingen grinar jätteilla......förmodligen är de väldigt väluppfostrade.....

Idag har vi haft en härlig dag. Har fixat i köket och tagit lite småsteg framåt där. Köksarbetet har legat lite i träda - det har varit så himla mycket annat. Sedan bjöd vi bort oss själva till mor min på middag och hade en trevlig och glad stund där. Mycket skratt och god mat. Nu har jag en påse M & M som väntar.......vad mer kan man önska?

Rengöring del 2

Igår tvättade jag mig med spindelmannentvål!!!! Orkade inte leta reda på nått bättre utan körde på det som stod framme. Kan dock inte rekommendera det.....tvättade inte bort mascaran så himla bra.....

Idag har jag gjort absolut ingenting och nu planerar jag att vila! Det ska va' gôtt o leva!


Rengöringskrämer.....

Detta är ett område jag är ypperligt slarvig med!

Har en föredetta kollega som säljer ett exklusivt (=dyrt) märke som heter Mary Kay. Jag har haft några visningar hemma hos mig och skäms alltid lika mycket. Hon frågar:

- Vad använder du för rengöringslotion....
- Eh, svarar jag, tvål o vatten - ibland nått från apoteket.

Då ler hon alltid lite och säger att det är väl bra men.......och så berättar hon om vad min hud går miste om och hur jag sliter på den känsliga huden runt ögonen.

Sen kommer nästa fråga:

- Vad använder du för återfuktare?
(Vaddå återfuktare tänker jag - har hört om avfuktare som man kan ha i källaren.......)
- Eh säger jag, menar du hudkräm?
Hon nickar
- Just nu använder jag IKEAs (och jag vet att det är fel svar, men faktum är att den funkar ju jättebra och luktar gott och kostar nära nog inget)

Sen får jag testa all sköns medel och det känns som en riktig lyxbehandling. Och så slutar det med att jag köper ett litet superduperdyrt kit men rengöring och återfukt och all sköns måste-saker. Och jag använder dem och de funkar jätte bra, inget snack om den saken! Och så tar de slut och jag "faller" tillbaka till mina gamla mönster. Förmodligen har jag jätte tacksam och tålig hud för jag kan inte påstå att jag märker någon skillnad...... Eller kan det vara så att vi blir lite lurade att tro att vi måste ha dyra exklusiva krämer för att "överleva".......

Hur gör ni mina kära cyberspace vänner?

I form

Idag har vi haft backträning. Kutat upp o ner ca 14 gånger för en 80 m lång backe. Och det gick så bra. Känner oss verkligen i form nu. Det är en härligt känsla! Att man orkar ta i och känna att kroppen svarar. Nu gäller det att samla positiva löpupplevelser - de sista skälvande 17 dagarna som är kvar to the big event!

I morgon har vi sovmorgon. Ska på kurs i residensstaden. Så skönt!

Ordningen återställd=)

Å så var det måndag igen. I och för sig annandag pingst men nu är det ju en vanlig måndag och mannen är tillbaka=) Skönt!!!!
Idag har jag nog inte gjort ett skapandes dugg......jo jobbade ju halva dagen och städade en toa när jag kom hem. Men sen, sen har jag bara slappat och slöat! Inte kutat ett enda steg dessutom! Så gott det är med en "bara vara dag"!  Jo kom på att jag har ju supportat min mor som för första gången skulle leta finlandsresa via nätet. Och detta skedde via telefon. Spännande! Mor min har ju inte direkt någon datavana och vet till exempel inte var backspace knappen eller deleteknappen sitter.......så det tog en stund. Men vi lyckades! Och hon var så nöjd så. Även om hon var lite rädd för att hon skulle göra fel och förstöra något!

Nu har jag bokat flyg till Lissabon! Så kul det ska bli! Det blir ju en form av husmoderssemester=) Bara jag! Så gott!
Jag får 5h väntan på Amsterdams flygplats. Det var nån på jobbet som tyckte att det verkade ju jobbigt o trist....... Tycker inte jag! 5h helt för mig själv - hur gott är inte det!


Nu ska jag fortsätta att göra ingenting och sen ska jag vila=)

låångpass

Jisses vad enformig jag känner mig i detta skrivandet. Jag bara springer o springer. Idag var det VARMT!!!! Och benen gick bra i 2 h sen blev de TUNGA! Tror det är sviter av de två senaste passen som avverkats i Lövhult som är mycket kuperat...... Vi fick hur som helst ihop 2 h och 39 min och bestämde oss för att vara nöjda med det. Åh måtte det inte vara 25 grader den 31 maj...... Fast nu när man sitter här känner man ju sig hyfsat fräsch igen. Visst känns det i benen och man är konstant hungrig men ändå otroligt välmående. Idag står det 31501 steg på stegräknaren.....häftigt!!!

Idag fick jag inget skav!!! Av BH:n alltså. Jag har en jättebra Stay-In place men det är knepigt när man håller på länge. Det  är lätt att det nöter lite. Detta var liksom inte PÅ bröstEN utan på bröstET lite mer mittfram liksom. Tack och lov för, skav på bröstEN hade ju varit en mardröm!!!! Det är inte få män man ser med blödande bröstvårter under långloppen. Hua! Fast vad är väl det mot att amma en liten stört hungrig bäbis som suger hejvilt.......där kan vi snacka blodblåsor!

Här är en liten film om hur det är efter maran:

Och löpning igen=)

Idag hade vi ett "lätt" pass på 6 km. Vi valde att springa i skogen i Lövhult. Härliga böljande stigar men väldig kuperat! Och varmt! Otroligt så mycket mer flåsig man blir i uppförsbackarna när det är över 20 grader. Det är ju med en viss fasa man funderar på hur maran ska gå om det ska bli lika varmt som förra året. Om ni minns så var det den dagen som det var sommar förra året - 30 grader - phu! Då får man nog släppa alla tankar på att prestera en viss tid. Då blir det bara till att fokusera på att ta sig igenom. Och vad ska man ha på sig? Den rosa t-shirten eller ska man ha linne......med linne så kanske man får skav under armarna och så kanske man bränner sig i solen....? Måste hitta en bra keps också...... Lite bekymmer med sport-bh:n också, tenderar att få lite skav fram på bröstet.....får nog tejpa lite där. Ska man ha shorts? Eller korta tights? Många frågor blir det=)
Hur som helst imorgon är det dags för ett mega-mastodontpass igen på ca 3h. Det blir det sista långa. Skönt!

Förresten så ska jag nog åka till Portugal första veckan i juli! Min kusin som bor i Australien ska dit på konferens med jobbet. Härligt jobb... på min "firma" går vi bara upp på andra våningen, till konfernsrummet, och har konferens....och får dubbel ost-fralla..... inte det sämsta! Men det vore superskoj om vi kunde träffas. Det blir ju inte så ofta med tanke på avståndet. Ska surfa och leta flygbiljett, gärna aaaaasbillig=)

gubbmilen

Idag sprang min löparkompis och jag gubbmilen som finns i ett friluftsområde utanför stan. Oehört härlig runda som går längs en kuperat (mycket kuperad) bana i skogen. Vi har inte vågat ge oss på den än eftersom som den bitvis är väldigt sank......simfötter och snorkel krävs. Men nu var det bara lite geggigt och lite små skutt här och där för att komma förbi pölarna.....såg ut som en redig terränglöperska när jag kom hem=skitig långt upp på benen=)

Det är så härligt att springa i skogen! Så många dofter och så mycket ljud!


Nu ska jag krypa i säng.......ensam........mannen står väl i skidbacken i Björkliden eller Riksgränsen nu. Tycker det är så trist att ligga ensam i sängen=( Mannen och jag pratade om det här om kvällen att det är lätt räknade gånger de gånger vi inte lagt oss samtidigt........mysigt att ligga sked och småprata lite innan man somnar!!!!! Får väl ligga i mitten o skramla helt ensamen nu.......blir det för hemskt får jag väl gå och hämta lite barnungar att trycka ner i sängen.

Tierras utmaning!

Tre namn du går under:
Hmmm Jag har ju förstås mitt eget namn, som jag då ännu inte avslöjat här......ett dubbel namn som jag tyckte var sååå jobbigt när jag var yngre och fick då smeknamnet Evis, fast det är inte många som använder det idag. Bara de riktigt gamla goa vännerna=) Och sen så har jag ju ett tjusigt andra namn: Gunhild.......

Tre saker som skrämmer dig:

Finns ju egentligen många saker....... miljöhotet, döden, missunsamhet för att nämna några. Men man får liksom inte lägga allt fokus på dem.....det gäller att hitta strategier för att hantera dem. Köra huvudet i sanden är en.......=)

Tre saker du har på dig:
Pyamas och två strumpor, en på varje fot=)

Tre sanningar:
Att livet är ett mirakel! Att tomma tunnor bullrar mest! Att jag är lyckligt lottad!

Tre saker du verkligen vill ha:
Behålla min hälsa, min livsglädje och min envisa tro på det goda!

Vilka tre utmanar jag:
Det blir då en sann utmaning......eftersom min kära vän Tierra redan utmanat mina mesta läsare. Men det får bli
Fia, Christel  och så kanske Jennie som brukar titta in i bland och lämna en kommentar.

Mera kloka ord!

Hittade ett kinesiskt ordspråk........


"Miraklet är inte att flyga i luften eller gå på vatten,
utan att få vandra på denna jorden"

mycké nu....

De' e' mycke' nu! När jag öppnar min almanacka känns det som jag måste göra det lite försiktigt. Ungefär som Brasse i 5 myror när han öppnade Lattjolajban lådan......man får glänta lite för det liksom bara VRÅLAR till...... Och jag vet att det är självvalt!!!! Så jag borde inte gnälla.....och jag gnäller inte för det är rätt roliga grejor. MEN mycket!

I helgen försvinner mannen norrut, Björkliden, för skidåkning och hur äckligt är inte det att åka skidor i sol......vem vill göra det....ja, inte jag i alla fall......

Hur som helst så är han borta till söndag. Fredag och lördag har jag två extra barn åt en kompis som jobbar och vars man också är i Björkliden.......måste vara nått som går..... Två jätterara gossar men där den minsta liksom kan hålla en sysselsatt (4,5 år)......... Fredag till lördag ska 3 av mina barn på hajk och allt vad det innebär men liggunderlag, sovsäck, korv och transport dit och hem mm.  Och utöver detta så är det ju alltid det vanliga med träningar och så. Och för att inte tala om mina egna löppass som måste klämmas in. Torsdag en mil, lördag 6 km och på söndag ett härligt mastodont pass på tre timmar. Och på söndag ska jag hinna till en kompis på kalas också.

Dessutom måste jag ju jobba också och det schemat börjar också så härligt ut, mycket hit och dit och väldigt lite tid på arbetsplatsen. Hur kan det bli så? När man bokar alla dessa konferenser, utbildningar, studiebesök, möten, avslut med mera med mera verkar det ju vara en jätte bra idé? Men sen när det liksom är dax så undrar man ju allvarligt hur man ska få till alltihop. Men sen sviiiiiiiisch så är det juli och så ska man ha semester och förmodligen så har man överlevt....... Och sen sviiiiiisch så är det dax att julpynta igen......Nä nu ska jag lugna ner mig....... en sak i taget....... och som jag så i början så är ju detta mitt val, det är ju ingen annan som tvingat mig. Jag tror jag ska göra en lista. Det brukar alltid vara en bra start....

handtagen.....

Borthy undrade om mina handtag försvunnit och om träningen blivit till ett gift än och om jag kommer att fortsätta springa efter maran (som är den 31 maj)

På fråga ett svarar jag......njaaaaa. Det syns inte så jättemycket på vågen kanske (minus 3-4 kg) men konsistensen har definitivt ändrat sig. (Och vissa kroppsdelar har absolut blivit mindre......hmmm .....hihi) Handtagen har blivit mindre och absolut fastare om vi säger så. Känner mig stark och uthållig och det påverkar ju ens mentala inställning. Jag menar om jag känner mig och upplever mig som stark och vältränad så påverkar det ju i sin tur hur jag beter mig. Det blir liksom positiva spiraler. (herregud vad jag svamlar)

Om det är ett gift......hmmmm.....kanske inte ett hysteriskt gift men när jag har en två dagars vila så VILL verkligen kroppen springa. Eller träna på någotvis i alla fall.

Och om jag kommer fortsätta. Absolut ja!!! Men jag kommer inte ägna söndagarna och 2-3 timmars pass utan lite mer humana insatser. Tror även att jag kanske kommer byta ut något löppass mot kanske kick'n box som jag tycker är jätteroligt och ger bra träning. Men lägga av skulle kännas hemskt med tanke på all tid man investerat hittills. Jag kollade i min träningsdagbok att jag hittills i år sprungit 50 mil och lagt 53 h på löpning (63h totalt på träning). Häftigt!!!

Och ikväll blir det backträning och sedan möte med stans idrottsskola och då får man räkmacka. Lyckos' mig!


Tunga ben

Hade en liten runda på 7 km idag. Men oj vilka stockar till ben. Det var inget flyt någonstans. Men nu är det genomlidet....... Förmodar att det är torsdagens lopp som sitter kvar i benen. Men varmt o gott var det och rundan avverkades i t-shirt och korta tights. Det var härligt!
Nu ska vi grilla. Inget speciellt utan det blir korv med bröd, barnen var sugna och så går det smidigt o fort. Så  i kväll blir det ett glas rödvin och en grillad korv. Det funkar väl???!!!!

Dove evolution.....

Kolla in detta.......

Hitta den hos Neverkeso. Tänkvärt tänkvärt.................

Om att vara vilse....

Hörde några tänkvärda rader:"Om du är vilse tillräckligt länge börjar du känna dig som hemma."
Växjöloppet

Nä det blev inte under x h men väl 2:02:14 och det får vara helt godkänt! Under x h, som i detta fallet då var 2 h, hade varit bonus. Och dessutom var ju detta ett steg på vägen mot det stora målet.

Rundan var superhärlig! Gick till stor del i underbar bokskog. Platt och fint var det och ett jättebra arrangemang. Kan varmt rekommmenderas om någon är löpsugen!

Idag är baksidan av låren ÖMMA! Vilket känna lite oroväckande med tanke på att jag ska springa DUBBELT så långt den 31 maj. Dock är smärtan inte så påtaglig under själva löpningen (bara lite.....) så jag få leva på hoppet att det inte blir värre.  Nu har vi "bara" två långpass kvar innan le grande finale!!! Ett 3 h pass och så ett litet kortare på 2 timmar.....visst låter det väl härligt!!!!??? Och däremellan ska vi klämma in lite intervall, lite backe och massor av kolhydrater=)

RSS 2.0