ljuspunkter!

Jaha idag kunde man vaknat på ett hotell i Lissabon och haft en hel dags shopping, sol, bad och en massa annat trevligt framför sig......men det gjorde man inte......vaknade av värsta ösregnet klockan 6:00. Och sen dess har det strilat, regnat, öst ner, vräkt ner, hällregnat och just nu, när jag sitter här på jobbet, så dundrar regnet mot rutan. Hade inget paraply idag och på den korta stunden från huset till bilen, till o från dagis och in på jobbet hann jag bli duktigt blöt. Totalt onödigt att fixa håret med plattång och allt. Frisyren kan nu bäst beskrivas som "fluff". Så nu känner jag att jag måste lista lita positiva tankar, beskriva saker som fungerar och som jag är nöjd med, för att tränga bort alla neggiga tankar och mentala bilder:

1. Taket läcker inte - underbart att höra regnet dundra ner och samtidigt inte höra något dripp dropp någonstans. För det har vi ju upplevt!
2. När vi ändå är inne på tak.....1/3 av taket i köket är uppspikat och det blir såååå snyggt! Inte mycket kvar nu.....=)
3. Ska ha semester imorgon och onsdag=)
4. På onsdag ska jag till.........*trumvirvel*.......Ullared och Gekås!!! Tjoho! Hela familjen ska åka och alla planerar vad som ska köpas. Usch ett sådant i-lands problem egentligen! För inte är det så att vi behöver himla mycket men ändå....... roligt ska det bli!
5. Igår sprang jag en mil, det längsta sedan maran. Hade tunga ben som 17 men hängde ändå i. Sprang med mannen så snitt hastigheten vart 30 sekunder snabbare per km.....men kämpade på ändå.  Han däremot sprang väl ca 1 min långsammare per km. Kändes som att ha en galopphäst brevid sig, som var tvungen att trava......stackarn!

Sådär ja! Nu känns det genast lite bättre. Det gör faktiskt skillnad att koncentrera sig och tänka på de saker som funkar. Hade förmodligen lika lätt gjort en lista med icke-fungerande saker.....och känt mig helt tyngd och nedfälld sen. Nu ska jag ägna mig åt lite jobb. Skaffa er en bra måndag!


Ljusa stunder!

Just nu försöker jag desperat samla på ljusa stunder. Allt för att dämpa deppigheten och faktiskt inse att det finns trevligheter!

1. Har fikat med Socrate idag! Så trevligt så! Och dessutom lyckades vi ju pricka in tårta och allt! Och en lång o trevlig pratstund fick vi också om ditt o datt och livet i stort och smått. Och bjuden blev jag med. Jag tackar och bockar!

2. Sprungit med bästa kompisen i skog och mark - och pratat och pratat=) Vi måste ju ha superkondis som orkar springa i kuperad terräng i 36 minuter och prata HELA, och jag menar HELA, tiden!

3. Vår schersminbuske blommar och luktar fantastiskt!!!!!



4. Solen har  lyst hela dagen!

5. I morgon ska jag shoppa med kompisar (dock undrar jag för vilka pengar då.....dagen före lön.....kan vara dags att plocka fram det "svarta" kortet......lite.......=)

Såååååå allt är inte nattasvart trots att jag inte ska till Lissabon på lördag....... fast det är lite svårt att sudda ut den mentala bilden av mig i bikini vid pool med drink, mig på en mysig restaurang eller hur jag vandrar gata upp och gata ner bland trevliga affärer.......Jag måste ersätta mitt mentala bildspel med något annat. Fast just nu är det lite tomt på alternativ.........Planer för helgen är att spika panel i taket i köket och göra en riktig VRÅÅÅÅÅLstädning och på någotvis är det svårt att göra mentala bilder att njuta av utav det..... Jag får jobba på det lite!

Deppig!!!!

På lördag skulle jag åkt till Lissabon och träffat min kusin från Australien som skulle dit på konferens med jobbet. Nu har hon fått sin konferens inställd.......så det blir ingen trip för mig heller. SÅÅÅÅÅÅÅÅ TRIST!!!!! Gissa om jag har sett fram mot att träffa henne, 30 grader, sol och lyxhotell och allt!? Dessutom är ju en sådan trip inget som direkt händer bara sådär i min familj....eftersom vi inte har börjat odla pengar än....... Och ytterligare ett DESSUTOM är att jag inte kan få tillbaka pengar på flygbiljetten. Det kostar att ligga på topp! FUCK! BIG FUCK!!! Usch vilka fula ord.......men de behövs just nu!!!!!!
Min kusin har lovat att betala halva flygbiljetten.......men pengarna är ju inte allt heller. Hade ju varit sååå  kul att få träffas. Vi gör ju inte det allt för ofta.......

Nu ska jag bryta ihop......och gå vidare! Närmaste planen är ohämmat chokladätande, ska jag vara olycklig kan jag lika gärna vara fet också. På torsdag ska jag på ohämmad shopping med två kompisar.......kanske kan lägga lite plåster på såren........ och sen i helgen ska jag förmodligen sitta i snålblåst, regn och 8 graders värme och tjura......




BLÄH!



Fast kom på att jag ska ju fika med Socrate i morgon... det blir skoj!









 

Helgensummering

Nu är midsommar avfirat och de sanna pessimisterna upplyser en nu om att  "nu vänder det, nu blir det mörkare o mörkare igen".......visst är det en härligt upplysning att få!?

Vi firade midsommar i glada vänners lag. Vi var totalt 24 personer, 10 vuxna och 14 barn/ungdomar. Vi fick snabbt ändra planer då vårt ursprungsställe som vi brukar vara på drabbades av en sinande brunn på morgonen. Så vi blev i stan och det blev jättebra det också. Vi lyckades både spela fotboll och brännboll mellan skurarna och inga skador blev det. Vi hamnade i en härlig diskussion om att ha rätt kalsongmärke synligt över byxkanten. Detta ämne debatterades livligt av våra tonårssöner när plötsligt mannen utbrister vill ni se mina Björn Borg (har han såna tänkte jag......hann att tänka lite annat också....hmmmm....det var ju ändå en del småbarn närvarande....) Följande bild säger väl det mesta:

Garanterat billiga också!

I lördags var vi lite sega efter den sena kvällen men tog oss en lite tur på kvällen och hamnade här!!!!



Haha!!! Skickade den som mms till några kompisar som stenhårt gick på att vi var i the big apple. De trodde vi vunnit pengar! Nåja stället vi var på var himla trevligt också och god mjukglass hade dem. Kanske att vännen Socrate vet var vi var.....han ska få en chans att gissa!

Idag har vi ägnat dagen åt lite köksskruveri (NÄÄÄÄ vi är inte klara än.......suck). Har flyttat in i skafferiet. Ja, inte jag då alltså utan specerier av alla de slag. Jisses vad massa olika saker man har!!! Cous Cous, bulgur, ris av alla de slag, råsocker o rörsocker o vanlitt socker, mjöl i olika kategorier.......jag lastade o lastade o lastade. Och burkar o byttor har man också massor av......tänkte lite på Masajerna (läste böckerna om den Schweiziska kvinnan som levde med masajerna för ett tag sen)...... de hade typ ett kokkärl.....ibland undrar man ju lite över det liv man lever.....

Idag har även löppass nr 2 i de nya skorna klämts in........4:e passet denna vecka......lite aj i baksidan på ena benet....... men inget som inte fyra härliga dagar i Lissabon nästa helg kommer bota ! Jippi!

nya skor!




Nya löparskor är äntligen inköpta! Ett par Saucony Progrid Omni 6! Låter väl himla bra!? Som ni ser så har dem ordentligt pronationsstöd (det gråa som syns på höger fotens sula). Detta behövs eftersom fötternas fotvalv är non existing här......
Har provsprungit dem på en 5 km-runda på asfalt idag och jag sprang lätt som en Kenyan! Underbar känsla med nya skor!

Nu ska det firas midsommar! Glad midsommar på er alla! Och kom ihåg att sillen är redan död så den behöver inte dränkas..... bara lite att simma i=)

Beröm!

Beröm behöver vi alla!

Klicka här för att få din dos idag!

Skaffa dig en bra dag!

Sorgligt sorgligt.....

Så blev det då en sorlig avslutning på skolavslutningsfredagen...... två flickor tar en bil, båda är onyktra, hon som kör utan körkort......och allt slutar, efter en vansinnesfärd, i ett träd. Flickan som är passagerare dör........den andra tösen skadas.....så sorgligt.......så sorgligt! Tragiskt och onödigt! Tack o lov att de inte körde på någon under färden....
Hur överlever man att man kört ihjäl sin kompis? Hur överlever flickornas föräldrar!? Platsen är full av blommor och ljus...... Man blir så ledsen!

Hade allvar-samtal med mina 13-åringar. Om de inte lärt sig något annat av mig så "kör ALDRIG onykter" och "åk ALDRIG, ALDRIG med någon du misstänker druckit sprit". "Jag hämtar er eller betalar taxi var ni än är!!!!" Än sålänge är detta en helt främmande sak för dem.......men tiden går fort!

Tänker på flickan som lever, hon som körde........måtte hon få insikt om vilken gåva hon fått som lever. Att hon använder gåvan på allra bästa sätt - ägnar livet åt att göra gott mot sig själv och andra.

Livet är skört........var rädd om det!



skolavslutning

Så var det då sommarlov för de små liven.....ja för de minst blir det ju inte det på ytterligare 3 veckor. De ska ju gå på fritids och dagis lite till. Men skolavslutningen var stämningsfull och fin som alltid. Inte klokt att mina stora killar slutar 6an! Man blir lite mållös när man tänker på hur fort det gått....går!

Började dagen med att baka cheesecake på morgonen, blev inspirerad av Borthy som gjorde det för någon dag sen. Den blev asagod! Men det blir det ju ofta när man blandar en massa socker och smör och  dyl=)  Tänkte att jag skulle fotograferat den. Såg himla smaskig ut med jordgubbar på och allt. Men det sa bara vips o nu är det en liten flisa kvar som jag sparat åt mannen.

Behöver hjälp med ett bekymmer. Har ett par jeans som jag inte blir klok på...... alltså vägde mig i morse och väger som jag brukar, lite mindre t o m. Men jeansen sitter som berget! Vad är detta? Muskler väger mer än fett men vad är det för muskel som löper ett varv runt magen??? Dom måste ha krympt i garderoben......suck! Är det någon där ute som har en aning?

Näha nu ska jag speeda på lite. Lilltjejen ska på kalas till en dagiskompis. Dessutom en som hon planerar att gifta sig med så småningom.......fast om han inte vill har hon två andra på lut. Känns bra att hon garderat sig! Denna har dock mycket trevliga föräldrar......

6-årsmiddag

Idag har vi varit på en fantastiskt trevlig tillställning. 6-årsmiddag på dagis! Detta ordnas varje år för de barnen som ska sluta och börja förskoleklass. Barnen bestämmer själva menyn och kokerskan (oehörd lyx att ha egen kokerska på dagis!) lagar maten som sedan serveras av personalen på dagis (förskolan). Vi fick en tre-rätters meny som bestod av en liten smörgås först, sedan favorit köttfärssås med spagetti och det hela avslutdes med marängswiss med jordgubbar. Men först bjöds vi på fantastisk underhållning! Vi fick vara med på Barbapapa teater. Barnen har jobbat med Barbapapa tema hela våren. Här skulle ni nu få se en bild på Barbagänget men det blir bara error när jag försöker ladda upp bilder..... Efter teatern fick vi höra barnens favoritlåtar. Och naturligtvis avslutades sångstunden med "Idas sommarvisa"........denna sång är en sann utmaning för mina tårkanaler! Hua! Dessa små goa ungar som strålar av glädje.......och sjunger för liv och lust! Inte ett öga torrt! Men det är tur jag värmt upp för på fredag blir det skolavslutning och då blir det båda "Idas sommarvisa" och "Den blomstertid nu kommer"! Det blir tufft mina vänner!

Vet ni vad! Under tiden jag suttit här har Sverige gjort två mål! Det är något magiskt när jag sätter mig vid datorn..... för igår så blev det likadant när vi tittatde på Italien-Holland. Jag kände mig rastlös och satt mig vid datorn och vips så var två mål gjorda! Och samma sak idag! Jag lovar att gå hit under alla Sveriges matcher!!!!! Tack o lov så kan jag snegla på tv:n samtidigt!

gudars så trött!!!!

Oj en monumental trötthet har innfunnit sig denna eftermiddag/kväll! Visste jag inte bättre skulle jag tro att jag är gravid....såååå trött är jag! Måste göra något åt mitt sena sänggående tror jag. 23:30 funkar inte..... Dessutom lämnar kvaliteten på sömnen lite att önska..... Det är precis som Neverkeso konstaterar i sin blogg FÖR VARMT! Dessutom har ju kroppen bunkrat upp värme i solen och är hur varm som helst. Man vill ju helst ligga i luften. Tänk om man kunde plocka fram denna värme i vinter när jag behöver både raggsockar och pyamas...... Det blir ju inte bättre av de minsta småliven här hemma kommer vankandes mitt natten och knölar sig ner mellan oss. I natt kändes det som jag lekte hela havet stormar och jagade desperat en ledig säng. Nåväl det är en kort period i livet som det är varmt och barnen är små.....så det är bara att bita ihop, bryta ihop och gå vidare=)

Här är en liten historia som jag fått. Om den är sann vet jag inte men det vore sååå gott om den var det!

The following scene took place on a BA flight between Johannesburg and London . This is a true story - apparently

A White woman, about 50 years old, was seated next to a Black man. Obviously disturbed by this, she called the air Hostess. "Madam, what is the matter," the Hostess asked. "You obviously do not see it then?" she responded. "You placed me next to a Black man. I do not agree to sit next to someone from such a repugnant group. Give me an alternative seat." "Be calm please, the Hostess replied. "Almost all the seats on this flight are taken. I will go to see if another seat is available." The Hostess went away and came back a few minutes later. "Madam, just as I thought, there are no other available seats in Economy class. I spoke to the Captain and he informed me that there are also no seats in the Business class. All the same, we still have one seat in First class." Before the woman could reply, the Hostess continued: "It is unusual for our company to permit someone from Economy class to sit in First class. However, given the circumstances, the Captain feels that it would be scandalous to make someone sit next to someone so disgusting." She turned to the Black man and said, "Therefore, Sir, if you would like to, please collect your hand luggage, a seat awaits you in First class." At that moment, the other passengers who were shocked by what they had just witnessed stood up and applauded.

semesterstämning

Är det någon mer än jag som drabbats av semesterstämningen? Känns som en utopi att man ska till jobbet och prestera något imorgon! Har haft såna härliga laidback dagar med lite småpyssel hemma, bad hela eftermiddagen och avslutat med grillning och färskpotatis. (Färskpotatis mina vänner! Hur gott är inte det!!!!! Med smör på=) Mmmmmmm ) Nåja imorgon är det knegdax igen och det ger väl sig bara man kommer dit. Det är ju inte överdrivet många arbetsdagar kvar nu till semestern så det ska säkert gå bra.

Idag gjorde jag en liten kraftansträngning på förmiddagen och gav mig ut i den 27 gradiga värmen och kutade. Mina vänner funderar allvarligt på om jag inte behöver sinnesundersökas=) Tog en liten minirunda på en halvtimme i Lövhult. Hade redan innan planerat att jag kutar på till den "stora backen" och den skulle jag gå uppför. Jag sprang ju trots allt Stockholm marathon förra helgen. Men problemet var att det försiggick tipspromenad där ute och just i backen gick det folk. Så då var jag ju tvungen att studsa upp på lätta steg. Mina ben skrek i förtvivlan "kära ägare cooooola ner, vi vill inte!!!" Tack och lov vek min rutt av från tipsrundesvängen så jag kunde pusta ut lite. Men faktum var ju att det faktiskt gick att kuta upp! Man får inte lyssna FÖR mycket på sin kropp...... iallafall inte ibland. Jag tror den spelar lite trick med en och skickar lite "ge upp signaler" i alltför god tid ibland. Bara för säkerhetsskull liksom.


En liten undran: Hur länge kan man äta som en häst efter ett marathon? Jag menar hur länge kan man ha det som ursäkt för att ta en extra portion potatisgratäng helt dränkt i grädde eller två ton glass till efterrätt? En mara i juni borde väl räcka över ett par julbord i december i alla fall? Eller vad tror ni?

Post marathon...

......det känns lite tomt ........ nu när det är gjort..... men jag är oehört sugen på att kuta. Nästa löppass är inplanerat till lördag. Ska vila fram tills dess, tror att det är snällt mot kroppen. Sen får det bli nya målsättningar!

Nummer 1

Prestigefyllt stadslopp i grannkommun (socrate's)


Nummer 2

Lidingöloppet 15km

Om jag inte har ett mål så har jag nog svårt att ta mig ut. Mål är alltid bra! Några stora och sen så får man dela upp sträckan i små delmål. Babysteps.....

Idag har det varit studentbal här. Åh så mycket vackra klänningar och flickor och pojkar! Studenten var en härlig tid.....*djup-suck-av-nostalgi*. Fast jag kan inte låta bli att förvånas lite av hur upptriggat allt har blivit alla är superbruna, fantastiska håruppsättningar, perfekta naglar........kan tänka mig att ett och annat flickebarn (och pojkar med för den delen) har haft en del ångest för att få till allt. Och för att inte tala om deras stackars föräldrars plånböcker=)

Imorgon är det nationaldag. Hur ska ni fira den? Själv blir det planeringskonferens med simklubben hela dagen. Tack och lov är den förlagd till ett ställe som finns nära en sjö - så det får nog bli ett och annat dopp imorgon.
Har ni badat än förresten? Det gjorde jag i måndags och det var, hör och häpna, 25 grader i vattnet! Jag lånade termometern och höll den vid botten där var det 21 grader. Då badar till och med jag!




Utmaning!

Jag har blivit utmanad av Borthy att i första, närmsta bok leta upp sidan 123 och att här på bloggen publicera sjätte, sjunde och åttonde meningen på den sidan. 

Tog en bok som låg på sängbordet:

"Otherwise, this is my show. You are off duty." As Joe was busy with correspondence in the study, Isabel took jamie through to the music room and they sat down in front of the high Victorian fireplace.

Meningarna är tagna ur boken The right attitude to rain av Alexander McCall Smith

I min tur utmanar jag Neverkeso, Kottenliv och Mr M som besöker mig här ibland=) Och kanske någon annan trevlig läsare som tittar in.

Marareflektioner.....

Äntligen funkar bloggen igen! Typiskt att det skulle till å krångla nu när jag ville skriva om min mara!
Såååå häftigt det var!!!!! Här kommer följer några av mina reflektioner från loppet:

* Ett marathon är lååååångt, 42 195 m är ju faktiskt 4,2 mil och lite till. Det är duktigt långt att springa!
* 29 grader är vaaaaaarmt! Tack och lov droppade temperaturen något  under resans gång. Men vätskekontrollerna kom tätt och vi hade verkligen tränat på att äta och dricka medan vi sprang. Dessutom hade de fantastiska vattenbad som man kunde köra ner hela huvudet i. Det var som en halv tunna med en slang i ena änden som pumpade ut fräscht vatten. Lite spännande var det dock att en del fyllde sina vattenflaskor där......där några av oss körde ner hela huvudet eller blötte våra kepsar och svampar (som man fick).......men men det som inte dödar en det härdar en.
* Stockholm är fantastiskt vackert!
* Tog 45614 steg under loppet!
* Kan tyckas märkligt men visst var Västerbron mycket brantare på andra varvet........
* Man får väldigt, väldigt platta fötter efter man sprungit i nästan 5 timmar.......
* Min kompis och jag har fantastiska kroppar som tillgodogör sig all näring och håller kvar den på ett enastående sätt! Vi vägde nämligen 2 kg mer efter genomfört lopp jämfört med innan...... Tänk att sportdryck, banan och saltgurka direkt vet att det ska omvandlas till fett och sätta sig på rumpan!!! Visst är det märkligt!?
* Det finns tillfällen i livet när två varmkorvar och en halvljummen folköl smakar GUDOMLIGT! Prova att springa 42 195 först så får ni se=)
* Solskyddsfaktor 40 funkade! Inte bränd någonstans!
* Att ha stöd av glada kompisar runt banan var GULD VÄRT! Tack E med lille E och C (som är en min löparkompis man)
* Fick bara en ny blånagel  - hade en sedan innan......fortsätter jag så här kan jag nog skippa nagellack på tårna i sommar.
* Det finns vissa likheter med att föda barn......först undrar man vad man gett sig in på, man svettas som en tok, man drabbas stundtals av lusten att bara ge upp och gå hem, direkt efter vill man aldrig göra om det, det svider när man kissar (lite skav......) MEN sen så plötsligt efter två dagar så känner man.......detta måste bara göras igen!

Nu gäller det att sätta upp nya mål...... närmast står nog ett litet men väldigt prestigefyllt stadslopp i Socrates hemstad...... sen får det nog bli Lidingöloppet 15km i september.....

Och så till en helt annan sak......vart tog mina bilder vägen på min sida.....nån som sett dem??? De verkar ha försvunnit i flytten.......

4.57.56

Nu är det klart! Benen är stela och benens ägare är mycket NÖJD!

RSS 2.0