Skogskalaset

Fick en liten undran om hur vi organiserade skogskalaset. Så här kommer en liten kort beskrivning:

Vi var där i god tid innan och startade i gång en välkomnande brasa (som jag stolt klarade utan tändvätska!!!). Dessutom hade vi packat med en stor kasse med extra regnkläder, vantar, fleecar och mössor i. Eftersom det var så blött kunde vi lätt haft med dubbelt så många vantar.

Sen samlade vi alla barnen och jag och mannen övade lite på deras namn. Det var ju minsta tjejens kalas, som precis börjat förskoleklass, så det var många nya ansikten.

Sen fick de uppdrag:
Hämta en:
- tallkotte
- grankotte
- 10 löv
- 5 stenar
- pinnar
- en gul sak
- osv......

Vi lekte en lek som egentligen heter fruktsallad med som fick bli skogssallad här. Barnen fick bli antingen tallkotte, grankotte eller sten. Sen ropar man till exempel tallkotte och då ska alla tallkottar byta plats. När man ropar skogssallad ska alla barnen byta plats.

Nu hade vi förmånen att vara vid friluftsfrämjandets läger i vårt friluftsområde Lövhult. Där finns en skogslekplats som de gjort med lite av varje. Där lekte barnen sedan vilt...jag menar fritt en stund tills korven blev klar.

I väntan på korven så improviserade vi en lek på skogslekplatsen. Jag ropade alla fötter ska nudda sten.....alla ska krama ett träd.......alla händer på mossa.........alla fötter i luften osv. Det var bra med lite rus och spring så att vi fick upp värmen.

Sen var det korv och paketöppning.

Och så avslutade vi med vilt bus i skogen=)

Vi höll på två timmar och det var ganska lagom med tanke på busvädret vi hade. Och inte en enda unga tappade vi bort=)

Kommentarer
Postat av: Socrate

...och HUR MYCKET behövde ni städa därhemma efter kalaset??? FEGISAR!

NEJ!!! Jag tycker att det är en enastående bra idé att vara ute. Vi har kört liknande varianter och barnen tycker det är toppen. Fick en hel del nya inputs i din beskrivning idag. Tack för det.

Öva på namnen hade undertecknad behövt en vecka innan. Ska tänka på det nästa gång.

vännen Socrate...som fortfarande småflinar vid tanken på dina barns knackande på dörren och frågande "varför får vi'nte störa?" ...

2008-10-07 @ 09:01:15
URL: http://socrate.blogg.se/
Postat av: Borthy

Det var imponerande! Inte lätt att hålla alla glada och nöjda ute i busväder. Jag tror att jag kan behöva en kram av ett träd i bland också... Kram

2008-10-09 @ 06:47:01
URL: http://borthy.blogg.se/
Postat av: Fia

Vad mysigt! Det måste väl ha blivit ett uppskattat kalas?

2008-10-10 @ 15:18:55
URL: http://neverkeso.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0