Boxning

Här i vår lilla stad så finns det något så eminent som en idrottsskola. Det är ett flertal av stadens föreningar som slagit sig samman och ger barnen möjlighet att under 6 veckors perioder prova på olika idrotter. Idrottsskolan finns från årskurs 1 t o m 6. Kul är att det är lite annat än bara rena idrotter som är med bland annat scouterna och fågelskådning.

skridskor
Just nu kör min lilla kille skridskor med konståkningsklubben.....han var mycket tveksam till detta..... att det var konståkningsklubben. Piiiiiinsamt ......men rätt kul när man väl är där. Nästa aktivitet på schemat är dans.......också piiiiiiinsamt (han är 7 år) dock lös han upp lite när han insåg att han skulle få prova på streetdance.





De stora killarna testar just nu 6 veckor boxning - skitkul träning i en absolut klockren lokal - källare och svettlukt boxningoch allt som hör en boxningslokal till. Fattas bara lite Rocky-musik i bakgrunden..... Ledarna kör stenhårt med barnen och håller hårt på disciplinen. Och ungarna älskar det.....älskar det så mycket att de vill fortsätta.....och då drabbades jag plötsligt av lite funderingar. Boxning....hmmm.....man ska ju slå varandra på huvudet. Detta sker ju inte på träningarna men målet är ju att gå matcher....och där slå varandra på huvudet.....gör man det när man är 12-13 år? När börjar det? Ser framför mig hur de blir däckade med platta näsor och hjärnskador.....får väl lugna ner mig lite.... otroligt bra fysträning är det i alla fall....


Kommentarer
Postat av: Tierra

Hej vännen !

Tack för stöd och kommentarer... skönt att känna omtanken :-)

Scouterna kan jag verkligen rekommendera, det är en rolig, givande och lärorik aktivitet... både för barn, ungdommar och för oss vuxna... vet det mycket väl av egen erfarenhet och en STOR fördel är just att ALLA kan vara med, inte bara de bästa ;-)

Sköt om dig och ha en fortsatt bra vecka !

Varma hälsningar, Tierra

2008-01-16 @ 21:48:06
URL: http://filmjolk.blogspot.com
Postat av: Socrate

Många tycker ju att sysslar ungdomar med kampsport blir de trygga i sej själva och använder inte sin kunskap "ute i verkligheten"...vad vet jag...men den animerade bilden med boxaren är ju klockren...
Håller med om att idrottsskolan är toppen - finns ju här i Sävsjö oxå och är en sluss in i idrotts- och föreningslivet för många barn.


HA NU EN FIN TOSSDA säger vännen Socrate

2008-01-17 @ 08:56:19
URL: http://socrate.blogg.se
Postat av: amonym

Skönt att höra av dig Tierra, blir alltid lika glad. Mina tre stora barn är alla med i friluftsfrämjandet och det är ju lite scoutlikt. Superkul och mycket utomhusverksamhet.
Socrate.....har nog inga problem med kampsport...men just boxning.....man ska ju slå varandra på huvudet....hua=/

2008-01-17 @ 21:13:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0