Undrens tid!

Alltså WOW! Idag har jag gjort något som sitter oehört långt inne hos mig! Jag har tagit fram symaskinen!
Jag har fixat nya gummiband längst ner på dotterns overall samt lagat minsta sonens termobyxor.
Gud vad jag är nöjd!!!!!!
Tragiskt det här med hur vinterkläderna slits när det inte är någon snö. De ser alldeles för gräsliga ut! Och sönder går dem av all sand de slipas i. Suck!!!


GOTT NYTT ÅR!

7 km

Idag har vi utökat löpandet till 7 km (7,3 för att vara exakt...) - vi hade tur och gav oss ut precis när regnet upphörde och solen tittade till och med fram lite. Sprang en härlig runda där nästan hälften går längs en grusväg utanför själv stan. Ljuset vi sprang i med lite, lite kvällssol var helt enastående. Tänk att det kan vara så vackert även utan snö!
45 minuter tog rundan och det kändes lätt och smidigt! Härligt att känna att benen svarar och att man orkar!

söndag

Har startat bra idag! Gick en promenad direkt när jag vaknade (vilket inträffade 08:30.....jisses!). Har dessutom haft date med tvättmaskinen. Ska snart ta med mig de minsta barnen till skridskobanan så de får prova att åka lite.
Hoppas den härliga känslan av energi håller i sig!

shopping

Nu sitter jag och väntar på att middagen som maken lagar ska bli klar. Dricker lite glögg mmmmm!
Vilken lyx! Sitter i min nya tunika som inköps idag. Har varit på liten shoppingrunda tidigare idag o gjorde en del fynd. Ibland är det så himla smidigt att handla här i lilla stan. Det finns typ 4 affärer som är något att ha - när det gäller kläder och 2 när det gäller skor. Snabbt o smidigt!
Här ser ni dagens "skörd"! Glittersaken är till nyårsafton. Jeans för 200! Det gillar jag! Visst blir man lite lycklig av att shoppa......en stund i alla fall!


image29



kutat

Har precis kutat 5 km + lite intervaller i Lövhult. Härligt att springa i skogen även om det är en asfaltsbana.

Nu ska jag skynda in i duschen innan jag blir kaller!

Och sen SEN SKA JAG ÄTA!!!

Förresten här ser ni målet med allt kutandet.......snart är det dags för lite längre rundor än 5 km=)

image28
Kaxig tröja tycker jag!

Jobb jobb!

Sitter på jobbet och förundras över hur snabbt man vänjer sig vid att vara ledig. Och hur snabbt man hinner lägga sig till med ovaner som att sitta uppe halva nätterna och ligga och tryna i sängen halva förmiddagen.
Barnen var som döa sillar idag när de skulle upp. De såg helt förstörda ut och inte så jag så värst tjolahopp tjolahej ut själv heller. Tack o lov att det är fredag så man får mjukstarta lite. Funderar på en liten tur till det lokala badhuset idag....kunde vara en lagom aktivitet för eftermiddagen.

Igår köpta jag skidor! Slalom! Härligt! Dock var det lite pinsamhetsvarning när jag fick lämna fram min gamla (as-ur-gamla) pjäxa så att de kan ställa in bindningen.....hmmmm läääääänge sedan vitt o pastell-lila var i ropet......
Sen fick man dessutom tala om vikten....hmmm igen...... kanske kan man säga vad man planerar att väga vecka 7 när skidorna ska användas? Ja ja - läget är ju inte katastrof men lite soft i kanterna är det allt. Men var iväg på gympa igår kväll...... jädrans kul och ösig gympa men kanonbra musik! Otroligt vad glad och uppåt jag blir av ett sådant redigt (ja, jag är från Småland!) svettpass!

Nu är det dags att fika!

Juldag

Oj vilken låååååång o seg dag! Sov till 09:30! När hände det senast????? Sen har vi i princip bara mosat runt här hemma och ätit.....o småätit ...... o ätit .......o sett på TV.......o spelat spel.......... o ätit...........o småätit! Hjälp!

Men sen attans anoda så tog vi oss i kragen och sprang ut en runda! Och nu känns det som energiandarna spritter i kroppen igen. Ska äta risgrynsgröt och sen se på Pirates med Johnny "mmmmmm=)" Depp. Känns som jag är hungrig för första gången på över ett dygn...... i-landsproblem!


Sorry alla ni (1) som sitter framför radion och bläddrar frenetiskt i tidningarna - jag ska hålla mig undan ett tag nu har jag tänkt=)



GOD FORTSÄTTNING!

GOD JUL!

God Jul på er alla!

Nu ska friden lägga sig i detta hus och det ska dricka go glögg och mysas i soffan!

Känner mig riktigt i fas och har till och med varit ute och sprungit en runda idag! Just nu bakar jag bröd också..... undrar vadför urviktig sak jag har glömt. Kan ju inte vara möjligt att jag är i fas......

Men hur som helst en riktigt go o härlig jul!

Löpt, julbord o radioprat

Intensiv dag idag. Hade "säsongsavslutning" på jobbet med massor av fina redovisningar om vad som görs runt om på "firman". Härligt med inspirerande, glada, optimistiska och motiverande medarbetare!
Dessutom blev undertecknad intervjuad i lokalradion....hua hua! Som väl är har jag inte hört det själv. Men det har däremot min gode vän Socrate gjort =) Många gånger=)))) Efter det firade vi framgångarna med ett julbord, nr 4 i ordningen för mig. Och inte heller härifrån behövde man gå hungrig!

Kvällen har just avrundats med ett löppass......igen! Gu' va' duktig ja' e'! Är så nöjd att jag gav mig ut trots att timmen blev sen! Good on me! Och även denna kväll tillsammans med mannen. Är detta en ny trend i vårt liv månne???

CATS

Igår på gympan fick vi prova på lite CATS igen (form av callanetics)..... inte så mycket ös men jädrans effektiv styrketräning. Först blir jag lite stressad av att jag inte ska få studsa runt och bli flåsig och supertrött.... alltså, gympa för mig är INTE soft musik och små rörelser. Men sen, när man väl funnit sig i lugnet blir man oehört fokuserad och närvarande. Nyttigt i dagsläget tror jag! Träningsvärken kommer som ett brev på posten.....sköntont tycker jag!

Tränat med mannen!

Idag har mannen och jag sprungit tillsammans. Det händer inte allt för ofta. Vanligtvis beror det på att det oftast krävs någon vuxenperson på hemmafronten men nu börjar det gå lättare att ge sig iväg. De småliven blir ju större för var dag!
En annan anledning är att det är lite stressfullt att springa jämte någon som tar älgkliv, hoppar över alla möjliga hinder, springer baklänges, rusar uppför backar och allt i rasande tempo och med lätta steg........medan jag flåsar, lunkar, pustar och stånkar på som ett gammalt ånglok i ett lagom segt tempo. Man blir liksom lite frustrerad av den andres lätthet......... (grön av avund.....)
                                         
jag                                                                             mannen

Idag blev det i alla fall en 6 km slinga tillsammans och det var riktigt trevligt. Han gjorde bara ett rus uppför en backen sedan höll han sig i skinnet och damsprang med mig! Vilken fantastisk man jag har!


ps jag springer inte lika fort som ett ånglok........

Måndag igen!

Och så var det då måndag igen. Inte klokt vad fort veckorna springer på! Denna vecka är full av mys på hemma och på jobbet. Imorgon är det jullunch på jobbet, onsdag julfika med julklappsbyte och torsdag är det julbord. Där emellan ska det jobbas också......lovar! I morgon eftermiddag ska vi till mina stora killars farmor och baka pepparkakor hela gänget.
Och nä, jag har inte köpt alla julklappar och nä, jag vet inte vad jag ska köpa heller. Men jag känner faktiskt ingen hets. Vi köper inte så mycket till barnen utan alla får någon grej. Det blir ju rätt mycket ändå eftersom det kommer paket från lite olika håll. Vi vuxna köper 25:- paket som vi sedan spelar tärning om - himla kul.
Och så ska ju granen fixas och kläs någon gång i veckan. Det är mysigt det!!! Megamys!

Nu ska jag koncentrera mig på att skaffa en bra måndag!

Gråa hår!

Usch vad trist det är med gråa hår! Och kvaliteten på dem är ju dessutom mer likt svinto än hår! Ja, nu sitter jag i alla fall med färg i håret eftersom det var akut krisläge idag kände jag. Undrar när jag ska förlika mig med att har gråa hår. Eller rättare sagt grått hår! Det är ju inte så att det precis är ett här och där utan mer everywhere.....

Idag har vi haft julfest i simhallen där vi ledare stod för spexeriet som vanligt. Vi hade ett utomordentligt urtjusigt luciatåg där jag var en ursnygg tomte. Förhoppningsvis (?) ska det vara fotograferat så kanske kan det bli ett litet inslag här. Luciatåget avbröts dessutom ideligen av Ipren-mannen och Farbror Frej. Vi hade hur kul som helst och jag tror även att de som tittade på tyckte att det var lite kul. (För att inte snacka om hur mycket vi garvat medan vi övat!) Sen avslutade vi seriöst och vackert med fackelsim. Pampig musig (Holy Night med Josh Groban), facklor och konstsim. Inte ett öga torrt! He he! Men ståpäls får man allt!

Nä nu är det dags att skölja och förvandlas från gråsprängd mus till tjusig brunett!

Vuxenpoäng!

Nu har jag gjort något moget! Jag har gjort melodikrysset idag! Är det vuxetpoäng på det eller?!!!

Löpt!

Idag hade kompisen och jag ont om tid (hon var bortbjuden) så vi fick springa en snabb runda. Kallt och fuktigt var det, så det satt långt inne ska ni veta. Men jädrans vilken sprutt vi fick! Vi avverkade 5,1 km på knappt 29 minuter! Kändes gott! Gu' va' vi e' bra!!!!! Tjoho!
Denna vecka har jag sprungit 2 gånger och gympat en! Det tar sig så mordbrännar'n!

här är jag!

Oj vad tiden rusar! Det har varit en hektisk vecka! Men tiden går fort när man har roligt!
I torsdags var det lucia för hela slanten. Först på dagis - sött som socker var det=) Och sen bar det av till skolan där lillkillen var med i skolans lill-lucia tåg. Där var det mycket skönsång och vackert. Inte ett öga torrt. Dramatik blev det också när en av tärnorna i det stora luciatåget svimmade. Stackarn! Men det är lätt att bli snurrig när man ska stå blixtstilla och dessutom andas över ett stearinljus. Men hon hämtade sig snabbt och gjorde sig inte illa.

Sen har jag avverkat julbord nummer två. På Asa herrgård. Oj vad fint det var och vilken god mat! Och efterrättsbordet var ett helt efterrättsrum i den gyllene salen! WOW! I foajén hängde dessutom den här coola granen! (Den var inte så suddig i verkligheten)

image25

Och igår hade jag tjejfest hemma med mina kompisar. Det blev mat, vin, prat och Rappakalja spel och mycket asgarv! Härligt! Dessutom åts det måååååånga skumtomtar. Serverade en glöggmartini som jag hittade recept till på TV4 - Leilas kök - mumma mumma! Recept här!

Klurar lite på om jag ska "pimpa" min sida lite. Har två bra coacher i Junitjejen och Borthy........men jag ska väl försöka lite själv först=) 


Önskelista just nu!

Fy för 17 vilken seg och tjurig och icke kul person jag känner mig som just nu. Tur man har eget rum så man kan sitta är och tjura.....
Igår lyckades jag till och med tjura för att mannen köpt tråkigt toapapper! Men hallå!!!! Skärp till dig (mig alltså, inte mannen)! Han kom hem med tråkpapper och jag tyckte att han kunde väl köpt något snyggt "det är ju i alla fall jul snart". Det är ju så man skäms!

Jag tror att det är så att jag behöver ljus nu! Det är så segt och mörkt! Fast idag är det åtminstone inte blött - skönt! Den 22 december är det vintersolstånd..... sen går vi mot ljusare tider igen!

Önskelista just nu:
1. Snö
2. Ljus
3. Bruce Springsteen biljetter
4. Ledigt
5. Mindre muffinsform...

Nä nu ska jag rycka upp mig lite! Nog tjurat för en stund! Alltså egentligen har jag ju det himla bra...... men ibland måste man bara grotta ner sig lite. Och jag kommer att inhandla lite roligare toa-papper idag - så de' så!

3 saker och UVI

Tre saker kan jag bocka av från listan från igår.

* handlade
* sprang
* plockade saker (många saker)

Men alltihop satt långt inne och det krävdes disciplin och pannben att få det gjort! Och nu vet jag varför!

Vaknade i natt och kände igen känslan direkt.......urinvägsinfektion. Att kissa kändes som ett halvt helvete......en plåga att vänta in morgonen och få ringa vårdcentralen. Men nu har jag varit där och fått penicillin. Förklarar tröttheten och olusten igår. Men penicillin brukar hjälpa fort tack och lov. Minns från min uppväxt att mamma hade bekymmer med detta och ständigt sprang runt med en varm filt runt rumpan och tjocka sockar.... och jag log i mjugg=/ Ha! Ler inte så mycket idag! Och det märkliga är att det känns oerhört skönt att ha något varmt om rumpen.....är ett under av snygghet nu (som alltid). Fleece tröja, mysbyxor, tjocksockar och en fleecefilt (med julmönster på) runt rumpa och ben. Stackars lilla mig=/ Måste nog äta lite choklad.....så att jag inte tappar min muffins-form!

trööööötttt!

Vilken trötthet som slog till! Hjälp var kom den ifrån? Fick gå hem tidigare - lillkillen har fått feber och har ont i halsen.
Ahaaaaa nu vet jag vad som slog till! Fick plötsligt tid!!! Livsfarligt!!! Det är bättre det går i ett och är tight. Pang! Pang! Pang! Då hinner man inte känna efter utan man gör det man ska.......och nu fick jag plötsligt massa extra timmar här hemma.........och blir helt passiv!
Nä jag ska ta mig i kragen och göra en sak:

* hänga julgardiner i köket (de är strykta o klara o ready to go)?
* städa mellanvåningen?
* ha date med tvättmaskinen?
* handla?
* springa (37 minuter står på schemat)?
* plocka saker (vem lägger alla saker över allt? vem sprider ut mina kläder i sovrummet.....? Määääärkligt!)?

*tänka, tänka* Tror jag ska sträcka ut mig på sängen och funder ett tag=) Vi får se vad det blir!


Muffinsform....

En sak är säker att om man vill bli av med muffinsformen (när kroppen hänger utanpå byxorna... se nedan) så ska man inte äta pizza till lunch och avsluta med en halv Marabou Daim...........suck!!!!!



Åh åh ja jaaaa - det är en dag i morgon också och då blir det nog mycket bättre=)


Saker att vara tacksam för (just nu)

1. Jobbar inomhus! Ute e mörkt o kallt (och blött)!
2. Ska äta lunch med mannen idag=)
3. Onsdagsfika! = goda frallor och smarrigt pålägg!
4. Faktumet att jag har ett jobb, ett roligt jobb!
5. Att jag inte har ont i foten trots ökning av träningsdos!

Tjoho! Onsdagen here I come=)

Tisdagens nöjdhetsrapport!

1. Har sprungit 25 min och  gympat en timme! YES! YES! YES!
2. Har dammsugit nere - borde skaffa en industridammsugare till hallen. Snacka om mycket grus!
3. Lyssnat på 5-åringen och soon-to-be 7-åringen sjunga alla tänkbara jul- och luciasånger innan de skulle sova. MYYYYYYSIGT!

Och nu ska jag snart landa i soffan och se på Topp form..... vet i 17 om jag inte ska ta lite whiskey.... i medicinskt syfte alltså..... förebyggande=)


5 bra saker med tisdagen!

5 bra saker just nu: (det är lite seeeeegt just nu så jag måste påminna mig om det som fungerar och är bra)

1. Slutar klockan 13:30 idag!
2. Lyssnar på Cover me med Bruce!
3. Inget regn alls just nu!
4. God kopp kaffe väntar!
5. Är hyffsat ikapp på jobbet!

Tjolahopp tjolahej!

Skaffa er bra tisdag allihopa!


Måndagsmys

Så var det måndag och ny arbetsvecka igen! Jag mjukstartar lite i skenet av adventsljusstaken.

image20
bild: jag

Fem bra saker just nu:
1. Regnet har just nu upphört!
2. Jag är pigg!
3. God lunch väntar i lådan!
4. Ett möte har blivit inställt = extra tid!
5. Minst en hyfsat rolig arbetsuppgift att hugga in i!

SKAFFA ER EN BRA MÅNDAG!


Kaxigt!

Löpträningen har börjat! Eller den har ju pågått ett tag men nu är det lite mer på riktigt. Min kompis och jag följer ett träningsprogram mot vårt "hemliga" mål och där konstaterade vi idag att vi måste springa våra långpass saktare. Tufft att var för snabb=) Så idag provade vi att var låååååångsamma. Långsamt är alltså att hålla 7 minuter per km, och det är lååååååångsamt. Det känns ju nästan som man välter. Vi sprang i 45 minuter idag och pratade och pratade och pratade. Vilken tur att vi är två. Hade varit hyfsat trögt att ge sig i väg en söndagskväll i blåst och småregn med en halv Marabou Daim i magen om man varit ensam. Då hade nog latmasken slagit till=) Och dessutom kunde vi ju då glädja oss åt att vi måste sänka farten=) Härlig känsla! Gu' va' vi är bra!!!!

Fick en ny sång på huvudet..... "De e inte lätt å va ödmjuk....." haha!


image18
foto: jag

Så här snygga var mannens skor efter Lidingöloppet!

julskyltning!

Snart bär det av till julskyltning, stakarna står i fönstren, första ljuset är tänt och igår åts det första julbordet! YES!!! Nu känner jag julstämningen komma!!! Har till och med bakat lussebullar=) Åh vad nöjd jag känner mig=)
Känner för lite julpyssel med barnen - det får det bli i veckan. Hihi! Känner mig lite lätt manisk.....kan liksom höra Adolphson och Falks låt "mer jul" bak i huvudet.

Jag är en lugn person
med takt och ton
måttfull och balanserad.
Jag är tyst och still
och det ska mycket till
innan jag blir exalterad.
Men jag har en last
som håller mig fast
i ett järngrepp varje vinter.
När året är slut
och snön ligger djup
och slädarnas medar slinter.

Jag vill ha mer jul.
Ge mig mer jul.
Jag vill ha mer jul.
Ge mig mer jul.
Tusen stjärnor som tindrar,
glitter så långt jag ser.
Av juleljus som glimmar,
vill jag ha mer.

En show glöms bort
om den bara visar opp
effekter som man knappast anar.
Så ge mig trettio grader kallt,
tomtar överallt
och en skog av gröna granar.
Jag vill ha snötyngda hus,
tusentals ljus,
kulörta kulor i drivor,
bjällerklang
som ackompangemang,
på alla julens skivor.

Jag vill ha mer jul ...

Ge mig en svårknäckt nöt,
sötare gröt,
djupare dopp i grytan,
glittrigare glim
och grötigare rim
och mer Arne Weise i rutan.
Jag vill ha rymligare säck,
segare knäck,
fetare fläsk från grisen,
krimsigare krams,
längre långdans
och raskare räv på isen.

Jag vill ha mer jul ...

Jag vill ha mer, mer.
Ge mig mer, mer.
Jag vill ha mer, mer.
Ge mig mer, mer..............phu!

RSS 2.0