Leva som jag lär.....

Det var en av mina (eller rättare sagt min enda läsare....hihi) som undrade om jag lever som jag lär med motionerandet. Jo, men självklart!!!! haha! Men inte hela tiden! Men jag gillar att röra på mig och blir pigg och glad och fylld av energi.
Finns en del som ibland kommenterar mitt tränande och mitt engagemang i annat än hemmet och familjen. Får till exempel höra "hur hinner du det som har fyra barn" - ja du brukar jag tänka om jag inte tränade och engagerade mig i annat skulle jag förmodligen inte orka alls. Dessutom är jag inte ensamstående! Har en fullt kompetent man och barn som är urduktiga på att fixa och dona. Sen är det ju så att jag kanske inte har så höga krav på mig själv när det gäller att ha ett hippt och trendigt och up-to-date hem. Med andra ord jag lägger inte en massa timmar på att fixa hemma. Tillbringar dessutom extremt få timmar med att se på tv. Fast datorn sitter jag ju vid ibland=) Men det är väl så att saker man tycker om att göra ser man till att prioritera och få tid till. Och träna är roligt i alla fall efteråt! Nu låter det ju som jag bara glider runt och tränar och inte gör något hemma....... så väl är det dock inte=) haha!

ps Har haft en läsare till!!!! Wow!!!!! Tackar och bockar för alla två som besökt mig sista dagarna!

Motionsreflektion

Läste min käre vän socrates blogg (www.socrate.blogg.se) (som för övrigt haft 14 unika besökare.... jag har som max haft 3....... suck) att han funderat runt alla motionredskap man luras köpa i tv och som sen fyller utrymmet under sängen.

En sak är säker att motion och träning är till 90 % disciplin....tyvärr! Om man ska sitta och vänta på att man får lust så kan det ta tid! Lusten är liksom belöningen man får när man är klar=) Åtminstone är det så för mig! Bäst är när det är schemalagt tillsammans med andra så att man skäms lite för att banga ur........

Det är bara att göra!!!! Ungefär som med städ o tvätt o disk o hela köret. Inte väntar man tills man får lust där inte! Då skulle åtminstone jag få vänta lääääääänge!

Så mitt tips är: Schemalägg träningen och sen bara kör - börja inte köpslå med dig själv om att vädret är för dåligt eller ska bara tömma diskmaskinen eller är lite trött idag så jag kör i morgon. Icke sa nicke! Enda giltiga förfallet är sjukdom! Och vet ni vad - jag lever alltid som jag lär.....hihi!

image4

Mumsfilibabba!

Här kommer ett recept på en supergod kaka som jag just bakat! Säger sig självt att något som innehåller 300 g smör och 5 dl socker inte kan vara äckligt=)

Chokladbrownies med hallon ca 40 st  
300 g smör
4 ½ dl vetemjöl
1 ½ msk vaniljsocker
1 tsk salt
1 ½dl kakao
6 ägg
5 dl strösocker
2 dl hallon
100 g grovhackad blockchoklad (mörk, ljus eller båda går bra)
(100g grovt hackade valnötter, jag kör med mandelspån smidigt o bra)  

1. Ugn 200 grader. Smält smöret i en kastrull. 
2. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i en skål. Sikta i kakao och blanda om.  
3. Vispa äggen lätt med sockret och tillsätt smöret. Rör ner de torra ingredienserna  
4. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna, ca 35 x 40 cm  
5. Bred ut smeten. Strö över hallon och (nöt-) och chokladblandningen.  
6. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter (ska vara lite kladdig).

Låt kakan svalna något innan det skärs i rutor. Jag brukar skära lite större rutor som jag sen delar på diagonalen.  Tror inte jag riktigt fick ut 40 bitar.....

Lycka till!

post-festum.....

....... det är då som den stora tröttheten sätter iiiiin!!!!!

image3


Var hyfsat pigg i söndags, man gick väl på ångorna=) Men i måndags och igår och fortfarande..... är såååå trött!!! Dessutom är det lite lätt vakum känsla. Vad ska vi göra nu då??? Vad ska man göra med all "ledig" tid? Nåja det löser sig nog snart, spanade på tvättkorgen idag och den var mammut-mega-stor!!! Och så ska vi ju fixa nytt rum till lill-pöjken och fixa lill-tösens rum (det med de stor bruna fläckarna i taket efter massor av vattenläckage.....) och så ska vi ju göra kök och så ska vi ju fixa vardagsrum o trädgård o bil (rost, bromsar och oljeläckage från servon eller vad det var för nått) och så vidare=))))

Visst är livet härligt! Och jag menar det faktiskt. Tänk vilken lyx att ha allt detta att bekymra sig om! En del måste lägga all sin energi på att få mat på bordet och skydda sin familj!!!!

FEST!!!

Nu har vi haft våran stora fest! Det var en så helt otrolig kväll! Allt klaffade!

Fantastiska gäster som verkligen bjöd på sig själva, maten räckte, drickat räckte och musiken var absolut i världsklass!! Amazon heter bandet. Som vi dansade och sjöng! Kvällen var obeskrivbar! Flera gånger under kvällen fick jag nästan ståpäls för att allt var så otroligt kul. Vi hade tre tjejer som skötte markservicen med bravur!!! Utan dem hade vi ju aldrig kunna njuta så av vår fest. För njöt det gjorde vi. Vi påminde oss själva och varandra hela kvällen om hur himla kul det är just nu!!!!!!! Våra gäster underhöll hos på bästa sätt med mycket roliga upptåg och påhitt dessutom fjäskade de kopiöst med oss hela tiden. Undras om det berodde på att de belönades med 40-lappar som gällde i baren? Nääää det måste ju berott på att de faktsikt tycker så himla mycket om oss=) Och det verkar som våra gäster har haft en bra fest också! Vi hade svårt att få dem att gå hem och vi hade svårt att få bandet att sluta att spela och vi hade svårt att sluta dansa också! Detta måste göras om!!!!!

Läste fest tips från Micael Bindefelt - den stora festgurun. Han skrev följande (fritt ur mitt minne)
1. Bra gäster! - hade vi
2. Maten, behöver inte vara så omständigt bara man har tillräckligt! - hade vi definitivt!
3. Någon som sköter marksservicen! - hade vi
4. Om festen inte lyfter hjälper inte mer sprit, bättre med bra musik! - vi hade båda!

I går träffades vi och städade och sen åt vi tillsammans. Vi hade massor av mat över! Och massor av drickbart också men det lät vi bli igår=)

Fantastiskt roligt att göra en sådan här grej tillsammans. Att planera och fixa är ju nästan halva nöjet. Många roliga träffar, inköpsresor, matlagning med mera har det blivit.
Och det roliga är ju inte slut än! För nu så ska vi tillverka en festbok och fylla den med bilder! Och tänk vad många gånger vi ska träffas då och skratta och bara ha kul.


Le och var glad.....

....... ty det kunde varit värre.

Jag log och var glad och det blev värre!

Alltså nu är det liiiiiiiiite motigt.

Trodde att luserihistorian hade fått en lyckligt slut efter behandling och intensiv kamning....... men se livet ska inte vara för lätt!!! Det ska vara något att bita i! Igår hittades nya små invånare i dotterns hår! Och som om inte det var nog......... de små illasinnade (det kanske de inte är, men de upplevs som så här hos oss) finns nu även i mitt hår!


SKRIIIIIIIIIIIIK!!!!

Jag har inte tid med det nuuuuu! I morgon är det stor fest på gång och jag vill kunna lägga i färg i håret eftersom nyansen närmast hårbotten är av en sort jag inte vill ha! Och ja, jag vet detta kan ses som ett i-landsproblem!!! Men just nu sitter jag inte med hårtoning i håret, filar naglarna och njuter av livet. Utan det är lössmedel (som stinker aceton) som gäller! Tur man inte tillhör sorten som ger sig så jädrans lätt.

Försöker nu tänka: Och vad kan jag lära mig av detta? Återkommer när jag listat ut det..... om jag gör det. Tar tacksamt emot tips för vilken/vilka lärdomar jag kan få av detta.
Till och med jag som är en lösningsfokuserad optimist-stolla har faktiskt lite svårt att se det positiva i detta. Men det är klart  lösningsfokuserad är jag fortfarande, hängde på låset på apoteket idag och köpte lusmedel=) (en form av lösningsmedel..... haha) Dessutom måste jag medge att det är inte hälften så äckligt att ha löss som jag trodde! Trodde jag skulle drabbas av mer hysteri-känsla än en känsla av f-n-inte-det-också-känsla!

Nej livet är för kort för att deppa! Det är bara att bryta ihop och gå vidare! I morgon är det party! Tjola hopp tjola hej!

En fredag......

Det var någon som tyckte att jag skulle blogga om fredagen..... tror nästan att den slår onsdagen. Onsdag var ju en hyfsat vanlig dag. Det var inte fredagen.....

05:30 Vaknar till "stayin' alive" på mobilen=))) Yeah yeah yeah! Käkar och fixar och donar. Väcker barnen 06:30!

07:10 Droppar av lill-killen vid fritids/skola och kör sedan med lill-tjejen till dagis. Allt flöt smooth! Härlig morgon!

07:50 Framme på jobb (numero 2). Ringer och ringer och ringer och ringer. Detta jobb är ett projekt som snart ska avslutas och det är mycket som måste klaffa och ske just nu. Dagen består också av lite patientbesök och en härlig morgonfika!

12:10 Kör mot jobb numero 1 som idag består av möte i residensstaden. Kommer bara iväg 10 min försent! Helt ok!

13:00 Framme och blir bjuden på lunch.

13:20 Vi sätter igång med hårt arbete framför datorn. Här ska produceras ett arbetsmaterial till en gruppverksamhet. Knatter, knatter, tänka, tänka, inspirera och transpirera. Kör så det ryker till 15:45.

16:00 Äntrar residensstadens köpcentrum=))) Vill hitta något att ha på stundande fest! Har hittills hittad en supersnygg ögonskugga...... kanske behöver något mer.

16:10 Hittar ett par supersnygga stövlar.... liiiiiiite dyra..... lägger undan dem för att spana vidare.

16:15 Strosar runt klädaffärerna utan att få napp! Får plötsligt en såndär liten oroskänsla i maggropen.... hur sa vi morse.... skulle jag eller mannen hämta på dagis..... Försöker nå honom men han har inte mobilen med.... Ringer tillslut dagis. Jodå lill-tjejen var hämtad! Phu! "Men" säger fröken "jag är rädd att jag har lite tråkiga nyheter....." "Lill-tjejen har löss"
ARGH!!!!! Får plötsligt maxi-klåda i hela huve't! Inklusive ögonbrynen! Och hon som sov jämte mig natten till igår...... Panik panik! Försöker få tag i mannen igen..... resultatlöst.

16:30 Mannen ringer! Diskuterar de smådjuren ett tag och bestämmer att jag går förbi apoteket för att höra hur man gör. Innan vi lägger på undrar han vem som ska stå i fotbollskiosken i kväll.......
shit shit..... och plötsligt kommer jag då även på att jag ska vara spöke i ett kulturarrangemang...... 35 km hemifrån!
Shit shit. Spelar dock coooooool med mannen och förklarar att jag ska vara spöke, så det vore ju bra om han kunde vara i kiosken. Förklarar dessutom att Lill-tjejen ska på gympa 18:00 och frågar om jag kan köpa de halv-dyra stövlarna. Köp o köp säger han!
Ringer också och konsulterar mamma om lösseriet och bestämmer att jag kommer förbi i morgn så hon får spana i mitt hår.l

16:35 Ringer och kollar att jag fortfarande behövs som spöke (hoppas inte!!!) Men si det gjorde jag och det känns rätt ok - ska bli kul o träffa mina medspöken som jag inte sett på ett tag. Fast får reda på att jag inte alls ska vara spöke utan munk. Tur man är flexibel! Munk eller spöke - spelar kvitta!

16:40 står på apoteket och våndas lite. Känns ju så där kul att säga "hej, hur får man bort löss". Men livet är fullt av utmaningar och det som inte dödar en..... det härdar en. Får hjälp av en fantastisk kvinna som förklarar sakligt om proceduren att kamma alla och spana och hur de ser ut och allt sånt. Köper en behandlingsomgång (93:-) och hoppas att inte alla i familjen har löss. 93x3 känns ju trist..... bättre att köpa stövlar.

17:00 Köper stövlarna (lika bra att slå till innan man vet om man måste lägga alla pengar på lusmedel) och ger mig av hemåt! Försöker leta lusar i backspegeln ..... fy f-n vad det kliar! Får dock inse att det är svårt att se löss o köra bil samtidigt.

17:30 STOPP! Hamnar i värsta bilkön! Ser ut som en lastbil ligger på tvären över väg och mitträcke långt där framme. Vänta o vänta.......

17:45 väntar än.... ringer mannen och säger att de nog får cykla till gympan att jag kommer så fort det löser sig.

17:50 Ja, det rör sig! Blir dirigerad via värsta småvägarna och anländer hemorten 18:20. Åker och tittar på gympan. Mysigt! Trevligt med en liten stund med familjen..... Vi bestämmer snabbt att det blir pizzarestaurang idag. Kallar även in storkillarna och vi träffas på pizzerian 18:10.

18:50 För att mannen ska hinna i tid till fotbollskiosken så får han ta bilen. Jag cyklar hem med barnen för att sen cykla och byta till mig bilen. Tur vi inte bor i Stockholm=)

19:00 Väl hemma så inser jag att min väska ligger ju kvar i bilen.... vilket även innebär att mina nycklar ligger där! Blä! Cyklar som besatt till fotbollskiosken! Ringer spökkompis och säger att jag nog blir sen - eller rättar sagt "jag blir sen!"

19:15 Anländer fotbollsplan och byter till mig bilen. Brum brum - kör hem och släpper in barnen. Letar reda på munkliknande kåpa för att inte sprida eventuella små hårdjur. Hittar kåpan på en gång! Wow!

19:30 Brummar mot spökvandringen.... eller ska man säga munkvandringen.

20:00 Anländer och har missat halva genomgången men jag hakar på och blir snabb informerad. Fint ställe vi är på och väldigt spännande miljö med vatten och en slottsruin med brinnande marshaller i fönstrena. Min uppgift blir att bli en välkomnande munk.... inte skrämmas utan vara trevlig.  Suck ville ju få säga bu lite i alla fall.
Välkomnar  och välkomnar!

21:00 Spökvandringsstart.... utan spöken men med en massa trevliga munkar. Spännande historia och en bra berättare!

22:00 allt klart och på väg hem igen!

22:30 Hemma! Pust pust! Sätter i gång och luskammar mitt hår frenetiskt. Jädrans vass kam alltså!! Och tid tar det när man har mega-massor av hår! Hittar inte en enda levande varelse men kliar gör det bara jag tänker på det. Kammar mannen också. Känner mig som värsta ap-hustrun! Närmaste två veckorna ska familjen kammas varje dag..... 6 st! suck! Lill-tjejen sover dock sött med sina lusar så henne får vi spana på imorgon.

PROLOG: Jodå vi hittade 4 lusar i huvudet på henne!!! Och de syntes och var inte alls så läskiga som jag trodde.  Hon fick behandling av något som luktade som nagellackbortttagnings medel.

Nu har vi kammat i dagarna 4 och inte hittat fler. Nu ska vi bara kamma i 10 dagar till!

Har nu ögonskugga och stövlar till festen.... det kanske räcker.... eller kanske inte.......

Ändan ur!

"Om man bara får ändan ur vagnen så slipper man ta sig i kragen"

Ibland sitter dock ändan fast limmad......... Tänk att man ibland är ett under av effektivitet och ibland har man sådana igångsättningssvårigheter så att man tror att man har Parkinson (jo, det är ett av symtomen i Parkinson att man inte kan komma igång med en rörelse till exempel gå). För mig handlar det dock om en hel serie rörelse - städrörelser i detta fallet. Men i morgon kommer en ny dag!!!


Mitt liv!


Tänkte bara att jag skulle delge en hyfsat vanlig onsdag i mitt liv:

05:15 rise and shine..... nja klev upp i alla fall, sken gjorde jag nog inte så mycket. Ni som känner mig vet att morgonen är ju inte min starka sida. Äter frukost o gör mig vacker (går fort - man är ju en naturlig skönhet =)))!) och åker till 1a arbetet (jag har två). Vägen dit inramas av en fantastiskt orangeröd soluppgång och häftig dimma över sjöar som passeras.

06:20 stämplar in på jobb numero 1 - egentligen är det bara jobb numero 2 som gäller idag - men men jobb numero 1 hade några "måste-saker" som prompt behövdes fixas med innan dagens slut.

08:20 transport till jobb numero 2 - restid 30 minuter. Lyssnar på Pink och sjunger glatt i bilen! I'm not here for your entertainment..... yeah yeah yeah!

08:50 jobb numero två. Som i dag faktiskt är ganska lugnt eftersom jag ska vakta vår monter på en utställning. Fixar och trixar med lite smått o gott under dagen och har det riktigt lugnt och trevligt. Pratar med mycket spännande och roliga människor samt ser en "riks-kändis" - Anders Järryd.

15:45 slutar i god tid och far hemåt (30 minuter)

16:15 hämtar på dagis - solstråls-tjejen idag. Myyyyyyysigt!

16.30 mannen lagar mat, jag hänger tvätt, sätter på ny maskin.

16:35-16:40 letar försvunnet benskydd (fotboll) samt rena kalsonger till 12-åringar som ska på fotbollsträning. Vart tar alla kalsonger vägen??????

17:00 äter med man och de två minsta barnen. Röjer efter middagen. Manne klättar upp längs husfasaden och fixar med fönster.

17:20 beträder 12-åringarnas rum på jakt efter kalsonger. Bingo napp på 5 par bättre begagnade som låg lite här o där.... forslar dem till tvättkorgen. Gu' va' snäll man är!

17:45 dags för gympa för lill-killen. Planerar att ta en promenad under tiden.... men möter mor min i dörren som bara tittar förbi och är sugen på kaffe.... skjutsar till gympan - han får åka med en annan kille hem. Hämtar upp lekkompis till lill-tjejen på vägen hem.

18:20 Sätter på kaffe till mor, ny date med tvättmaskin och i med alla kallsingar vi kan hitta!

18:30 fikar med mor och  mannen som har klättrat ner en stund. Klättrar dock snabbt upp igen.

19:05 Lill-killen hemma från gympan. Lill-tjejens kompis åker med sin mamma hem (hon som också skjutsat hem lill-killen). Spanar in på rummet om tjejerna lekt i - oooooh myyyyy goooood - men de har nog haft roligt=)

19:10 Stor-killarna hemma - fortfarande inga rena kalsonger att iträda efter dusch. Men meddelar dem att hava förtröstan för de är i tvättmaskinen samt rekommenderar dem långkalsonger under kvällen.

19:15 Läxläsning med en pojk och 12 mattetal. Går riktigt bra! Skönt!

19:20 Byter i tvättmaskinen och hänger massor av fräscha kalsingar på tork!

19:30 Spelar finns i sjön med mor och lill-tjejen samtidigt som jag förhör engelska-glosor med pojk nr 1

19:45 Spelar "steka ägg" med ovanstående och förhör engelska glosor med pojk nr 2 - dåligt påläst så jag skickar iväg honom att träna en stund till.

19:55 Tittar på Lordi film som lill-killen velat visa hela dagen...... läskigt!

20:00 Nytt försök med glosorna - mycket bättre.

20:10 Läser igenom stor-killarnas kändis-fakta. De hade i uppgift att leta info om en kändis på nätet. En har googlat på Ronaldino och en på Burt Reynolds (gu va' gammal han var född 36!)

20:15 Vild jakt efter batterier till fjärr-kontrollen till TV:n. Någon hade "lånat" dem till datormusen. Lånar från en cd-spelare..... Fixar kvällsmat till de minsta.

20:20 kör hem mor .... alltså kör hem henne i bilen så hon ska slippa gå.

20:30 Jagar ner mannen från husfasaden det börjar ju bli mörkt. Dock tvingar han upp mig för han tycker att jag bör se hur det ser ut. Vi håller på att lägga om taket och har byggställning runt om och då tycker han att man måste ju ha lite koll. Fy 17 - 11 meter är jädrans högt på en byggställning där man ser rätt igenom allt. Håller krampaktigt i taket och säger - ser bra ut - klättrar ner snabbt igen. Det var värre ner än upp!

20:45 läser saga för de minsta.

21:00 snabb koll av mail, planerar lite simlektioner för nästa vecka (låter seriöst...... tog two minutes....)

21:10 tvättmaskinen igen.....

21:20 fixar matlådor.....

21:30 landar i soffan och se där kommer mannen också. Han har fixat fönster, cykelpunka, cykelbroms och lite annat smått o gott. Slö tittat i en halvtimme på inget vettigt alls.

22:00 landar i bingen. Snudd på personligt rekord! Klockan brukar lätt bli 23:00. Läser några sidor i Martinakoden och konstaterar att man har ett lugnt och sansat liv jämfört med den stackars kvinnan....

22:20 tittar mannen djupt i ögonen och frågar  "är det detta som är meningen med livet (se ovan)?"
"Ja" halvmumlar han. "annars skulle vi ha för mycket tid att fundera över meningen med livet och då kan man bli tokig" mmm så är det nog!

22:30 over and out i morgon är en ny fantastisk dag!


looooong time.....

noooooo writing!

Alltså mitt problem är ju att jag har så in i vassens roligt hela tiden, vilket innebär att tiden går alldeles för fort. Och därför sitter jag sååå lite vid datorn. Men hav förtröstan! Jag kommer inom en snar framtid berätta om en hyfsat vanlig dag i mitt liv.

Så tills dess! Lev väl, akta dig noga, nu är det din stund på jorden!

(det sista är stulet av av Wilhelm Moberg!)

RSS 2.0