Nostalgiattack!

Har ni varit med om det någon gång när det liksom bara suger till  i magen och man kan precis minnas och känna något man upplevt för längesedan?

Hände mig härom kvällen. Gick en promis medan lill-killen var på gympa. Passerade en av bästa kompisarnas barndomshem. Hennes pappa bor fortfarande kvar så man liksom känner igen sig när man kikar in. Och plötsligt kände jag precis hur det var när vi satt i hennes soffa, åt grill-chips och tittat på musik-videos som hon spelat in på deras video2000. De var bland de första av mina kompisar som hade video. Vi spelade in från TV - Kaj Kindvall hade någon form av videotopp. Oj vad vi tittade på M Jacksons "Billie Jean", Cindy Laupers  "girls just wanna have fun", Madness "Our house", Dexies (?) Midnightrunners "come on Eileen" och mycket, mycket mer. Vilken järnkoll man hade på musik då! Spelade in från Poporama (och sen Tracks) varje lördag. Man tryckte in play+record+pause knappen på bandspelaren....... hur många gör det idag?????? När jag gick där på gatan utanför hennes hus kände jag precis känslan när vi satt i soffan...... var tvungen och stanna och njuta lite=)
Härligt!!! Kan förnimma känslan nu när jag sitter här och skriver - härlig känsla att starta fredagen med!

Njut av fredagen!

Kolla in denna tävling!

image16

Spana in detta ljus i novembermörkret!!!!! Klicka här! Vilket underbart initiativ!

Presenter

Presenter fortsätter att komma!!! Wow! Igår när jag kom hem var brevlådan smockafull. Stort paket från kusinen down-under med massa smått o gott och en stor lååååång gosig halsduk. Det kom ett jättefint halsband från en fd jobbarkompis!



Och redan i fredags kom det också paket och kort (som jag klarade av att spara till lördagen!) Fick bland annat en CD med en massa goa låtar på! En 40plus blandning. CD kom från Socrate. Kul att få musik av någon! På något sätt får man veta lite mer om personen.... känns det som. Många härliga Eagles låtar - älskar Hotel California!!! En annan personlig favorit är Agolo, men Stenmark, Zucchero, The Hooters är också bra. TACK SÅ MYCKET!!! Får lite lust att ge en CD tillbaka.... för att "visa" lite vem jag är.....  men jag vet ju inte när Socrate fyller år.... och man kan väl inte bara ge bort saker utan anledning eller? Hihi! (Kan man jue!) Fast det kommer ju en jul också. Och då får ju alla snälla barn julklappar!!!
Fick ytterligare en CD från en moster och morbror men lite gamla bilder på mig när jag var en månad gammal. Så söt så söt men ack vad jag skrek=0

Måste bara skriva något om vädret också. Vilken dag! Vilken dag! Solen skiner, snön ligger vit och det är 5 minus grader. Jag VILL UT!!!  Jag vill åka skidor!!!


snö!

Åh vad härligt det var att vakna idag!!! Snö! Det blir ju så just och härligt!!! Förra veckans dimma och dis var ju inget vidare! Lite halkigt att köra bil bara..... man får ta det lugnt!

Blev så grattad i lördags! Vilken härlig dag! Mest imponerand och glad blev jag nog över brorsans present. Han hade köpt ett smycke! Känns så fint att få det av honom. Trodde nog att han skulle komma med en peng.... Fast himla mysigt är det också när man får ett handskrivet kort av sin sjuåriga son där det står "vi älsgrar däj mama!" och så hälsningar från alla söta barnen. Åh vad det är mysigt att fylla år och ha alla nära och kära omkring sig. Prata, äta och skratta en heldag! Vad mer kan man önska sig?

40!

Nu är jag 40! Ligger i sängen och lyssnar på familjen som fixar i köket. Spännande! Måste låtsas att jag sover. Konstigt... vaknade hur pigg som helst i dag... Måste vara åldern. Tänk om jag äntligen ska bli morgonpigg? Nä dax att sova räv! Over and out! (Med mobilen under täcket)

Supergod fryst tårta!!!!!

Här kommer ett dundermegasuperrecept!
Denna frysta tårta är inte att leka med! Och garanterat fiberfri=)

(har inget namn på den.....)

½ påse maränger
2 ägg
2 msk socker
5 dl grädde
400 g Nutella (350 funkar för det är det i en burk)
1 rund marängbotten

Krossa marängerna
Dela äggen. Vispa vitorna med en 1 msk socker och vispa gulorna med 1 msk socker (var för sig)
Vispa grädden hyfsat fast.
Blanda ihop märängerkrosset, äggvitor och äggkulor med grädden.
Värm nutella lite i mickron (så att man får ut allt ur burken).
Blanda i Nutellan i smeten.
Lägg marängbotten i en form med avtagbar kant.
Häll över smeten och in i frysen ett par timmar.

Ta ut 20-30 minuter före servering.

Garnera med rostad flagad mandel eller chokladsås eller något annat gott o smaskigt!

ÄT o NJUT!!!!!


Sista dagen.....

...... i 30-årsåldern!!!!! Tjohosan och tjohejsan!

Vaknade mitt i en dröm av att telefonen spelade "if I can't have you....." minns inte ett skvatt vad jag drömde men roligt var det för jag hade en härligt skratt-känsla i kroppen. Och nu är jag på jobbet och borde hugga i lite, men jag jobbar dubbelt så effektivt om en liten stund bara. Vill ju gärna dokumentera mina sista 30-års timmar=)

Idag består dagen av:
Jobba halva dagen.
Hämta småliven.
Städa och fixa lite inför morgonen.
Laga paj inför morgonen.
After Work!
(kanske måste klämma in lite matshopping oxå)

Såååå detta kommer absolut att bli en bra dag!

Skaffa er nu alla en bra fredag! Man får inga bra dagar - dem får man skaffa sig! Så tror jag i alla fall=)

Lövblåsfundering

Inser att lövblåsning är en oehört världslig sak men jag kan ändå inte låta bli att förvånas...... lite i alla fall.

Mitt jobb är beläget i ett område med mycket träd vilket naturligtvis till hösten genererar mycket löv. Vi snackar lönn och kastanj = stooooora löv!

Det jag måste  ventilera lite är sättet dessa löv samlas ihop på. Insamlande sker med en bensindriven (tror jag) lövblås som LÅTER!!!!! Och den låter länge! Hela dagen! Och luktar - tränger in överallt. Mina tankar går till stackaren som håller i lövblåsen......hur nyttigt kan det vara?!

Nu till min tanke/åsikt: är det inte komplett vanvettigt att spy ut avgaser för att samla ihop alla dessa löv? Finns det inget annat sätt?! Dessutom samlas sedan lövhögarna ihop av en traktor som puttrar runt och har en enorm sug som suger upp alla löv.

Hur ska man göra i stället då? Förmodligen är det inte förenligt med någon arbetsmiljö att låta honom kratta... sånt kroppsarbete är nog nära nog livsfarligt åtminstone om någon ensam stackare ska göra det. Men alla som är "daglediga" av någon anledning då? Skulle inte de kunna kratta? Blir ju mindre slitsamt om man delar på bördan. Naturligtvis inte de med diskbråck, nackskador och andra sjukdomar men de som är mellan två jobb? Eller de som ibland intar lite förmycket av en del substanser - de kanske kan kratta lite? Jag har dessutom hört att arbete med kroppen kan vara bra.....
Fast smidigare är kanske att såga ner alla träden..... vad vet jag?!

Löpt!

I går blev det en härlig löprunda tillsammans med en kompis. Vi har just påbörjat vår väg mot..... ett än sålänge top-secret mål! Men nu är vi på G!!!!

Sen avslutade vi kvällen med ett besök på ett av stadens uteställen.... ett cover-band vi gillar spelade där. Och de var jätte bra och det var kanon-ös till allt frå AC/DC, Rolling Stones, Proud Mary till 800 grader och Sven-Ingvars.
Härligt att shaka loss!!!!

MEN.... drabbades en kort stund när vi kom in i lokalen av en väldig dinosauriekänsla........ Alltså man börjar ju undra om man tillhör en utrotningshotad art när man är närmare (hysteriskt närma) 40! 90 % av folket var inte en dag över 21! Och så vi då...... Ja, kära nån! Men vi bestämde oss raskt för att inte drabbas av "självuppfyllande profetior" utan skakade av oss dinosauriekostymen och körde järnet=))) Det går ju inte att smyga runt längs väggarna och tänka "skit vad alla är unga här"! Mannen och jag vågades oss till och med in på "de ungas dansgolv" där det pumpades hysterisk disco - och SÅÅÅ KUL DET ÄR ATT DANSA! Jag gillar ju all typ av dans men detta är något alldeles speciellt. Hjälp vart går vi om 5 år??? Tur mannen är lite yngre - jag får låtsas att han är min toy-boy. hihi!

Fredag=)

Åh just nu är det så gott!!! Slutat tidigt, hämtat barnen och hela helgen ligger framför!!!!!

Undrar om det är något i luften just nu som gör att det känns som om allt flyter på lite bättre. Läste just i Borthys blogg (som också känner sig uppåt o full av kraft) om misstankar om doping i kaffemaskinen..... undrar vad de har för märke på sin... tänk om vi har samma.... tänk om det är doping? hihi!

Har börjat känna igen mig själv lite bättre de senaste dagarna, driven och lusten är på plats igen och saker blir GJORDA!!!! Av lust! Inte av måste. Och det känns så gôtt! Har haft en liten period med en svacka i min obotliga/kroniska optimism.... men nu känns som om jag är tillbaka på spåret igen.

Eller kanske det är pre-julsymtom? Eller sista-rycket-i-30-års-åldern..... Eller så ska jag kanske sluta o analyser o bara njuta=)

En liten fundering

Ta inte dig själv eller livet på för stort allvar - du kommer i alla fall inte ifrån det levande!



Gillar de här orden, vet inte vem som sagt dem, men ibland tror jag vi glömmer bort att ha roligt mitt i alltihopa! Livet är ju inte ett gen-rep - det är ju på riktigt här och nu! Så det gäller att ta tillvara på det!

Yesterday is history
Tomorrow is the future
Today is a gift that's why it's called the present!

disco

I går hade mina stora killar disco på sin skola. Det var deras klass som ordnade det hela och inkomsterna ska gå till vårens Lisebergsresa. Vilka duktiga och ambitiösa ungar!!! Som de jobbade och stod i!

Första passet var mini-mini-disco från F-3e klass- den yngsta sonen deltog där. Kön blev snabbt lång utanför. Och väl inne så var kön till kiosken enorm hela kvällen. Inte så många som dansade...... men söta var dem! Det ordnades bästa-frisyr-tävling, limbo-tävling och dans-tävling med priser.

Sen var det disco från 4-6e klass. Helt annan stämning... mycket mer spanande, lite mindre godis och läsk köp och mer dans. Och en och annan modig kille fanns det som faktiskt vågade dansa med tjejerna till och med när det var tryckare.

Ska erkännas att undertecknad kunde inte låta bli att bli pinsam (=dansade)  och jag var inte ensam vuxen om detta. Fick till och med en kommentar av en okänd gosse som sa "Schysta moves" - det värmde för en 40 to be!!
Fast han kanske bara var snäll o väluppfostrad.....

all time high!!!

wow! igår hade jag 10 unika besökare!!! Nytt rekord är satt! Ställer fram tårta och champagne till alla som tittar in dag.

                 image11

Tack allihopa!!!!

kramen

Milstolpe....=)

JAG HAR NU ÄNTLIGEN BÖRJAT JOBBA DELTID!

Från och med i måndags så är det 80 % som gäller. Detta innebär att jag måndag, torsdag och fredag går hem klockan 13 eller 13:30!!!!


Hur gôtt är det på en skala!!!!!!!????????

Milstolpe ......=(

Har denna veckan gjort två stora saker i livet. Börjar med den "sura"

I måndags lagade jag en tand!!!!! Detta har jag inte gjort sedan mellanstadiet! Ska ärligt erkänna att jag faktiskt sov dåligt natten till i måndags. Oroade mig för hur ont, hur stort och hur dyrt det skulle bli!
Tänk att jag under mina barns födslar har varit tvärsäker på att inte ha någon form av bedövning utan känt att detta fixar jag och jag vill vara med fullt ut! Kan säga att det fanns nada av den känslan i måndags när jag kl 07:10 la mig i tandläkarstolen. Hade han erbjudit narkos hade jag blixtsnabbt sagt JA! (Känns ju rätt larvigt nu när jag skriver det....) Så naturligtvis tog jag bedövning.... och hur läskigt var inte det!!!! Själva stickandet var väl inte så dödsläskigt (möjligen den i gommen....) men känslan som uppstod!!! Usch!!! Plötsligt kändes ju halva munnen helt bortdomnad, förmodar att det var meningen med det hela.....

Nåja det borrades och fixades och det gick väl hyfsat. Försökte slappna av bäst jag kunde..... borde ju vara bra på det. Men en sak är säker att det är lättare att tala om för andra hur de ska hantera olika situationer än att göra det själv=) haha! Vilken mes man är!

Eftersom det var en tand längst bak i munnen så krävdes det att jag gapade STOOOOORT! Fick efter stund så nedrans ont i käkleden att jag bara hade lust att bita ihop hårt även om tandläkaren hade fingrar kvar i munnen. Klarade dock att stå emot den känslan. Tänk jag som blarrar så mycket .... trodde jag skulle vara bra på att gapa!

Det var inte så stort hål så det gick på mindre än 40 minuter. Och sen till kassan! Och till min stora glädje kostade det bar 450:-!!!! Frågade om det var möjligt och si det var helt korrekt! Wow! Och jag som trodde att här rycker säkert en tusenlapp. Stora frågan nu: Vad ska jag göra med de 500 jag liksom tjänade?


halloween tips!

Läste i Borthy:s blogg att hon skulle fixa fest imorgon kväll. Här kommer ett annorlunda tips när det gäller att klä ut sig på skräcktema. En gång när vi var på en sådan fest så klädde en kompis (kille) ut sig till flour-tant! Sååå bra! Förmodar att man måste vara född på 60/70-talet för att förstå "skräcken" med en flour-tant. Han hade kort vit rock och en blond peruk samt en bricka med små muggar på! Klockren!

Kom på ett skräck-tema till för oss 60- och 70-talister - man kan ju alltid klä ut sig till Staffan Westerberg.

Post-Gekås-syndrom

Nu är det gjort! Höstens tur till Gekås-templet i Ullared. Och inte heller denna gång fick jag vandra i gångarna helt ensam och fundera över behöva eller icke behöva. Många var vi som var där om vi säger så! Fick cirkulera en stund på parkeringen (och ni som varit där vet ju hur stor den är - MEGA stor!) innan vi beslutade oss för att parkera på gräsmattan. Fick smidigt tag i en kundvagn (kan vara ett helt företag ibland!) och entrerade paradiset vid 13-tiden.
Sedan shoppade vi järnet. De två minsta barnen var med och klarade det hela galant. Vi fick börja med att besöka leksaksavdelningen där de fick välja två grejor var. Sedan fick vi lägga in lite fikapauser med jämna mellanrum för att hålla blodsockret upp på både dem och mig o mannen. Vi lämnade Ullared 19:30 - nöjda o glada men bilen full i gula påsar! Dagens kap blev nog en skinnrock till mig för 669:-. Resten av påsarna var fyllda med diverse småkap som strumpor, handskar, fleece-underställ, julpynt, godis, spel, pussel, film, cd, skärp, väskor (hur många kan man behöva undrar mannen - massor svarar jag!), verktyg (hur många kan man behöva undrar jag - massor svar mannen!), pysselgrejor, hårtoning och massor massor mer=)

Visst förstår jag att det är en kortvarig lycka med shopping men ack så härligt det är!!!!
Eller hur!?

Och post-gekås-syndrom lite mer detaljerat innebär tom plånbok, saligt leende på läpparna, småvärk i hälsenor efter ett antal påkörningar och trött fötter!


RSS 2.0