Blomlådor!!!

Min kloke man gjorde en bra reflektion i helgen. Vi körde på en gata där de boende ställt ut blomlådor så att man ska sakta in. Dessa blomlådor står oehört tajt och till och med när man kör lus-sakta är det lite knixigt. Han morrade lite och sa:

"Meningen är väl att man ska köra sakta och vara uppmärksam på eventuella ungar som kutar ut, det har man ju inte en chans till! Man har ju fullt upp med att titta så att man inte kör på de ***** blomlådorna!"

Så sant så sant! Nu tänker jag på det varje gång jag kör där och faktiskt så får man hålla full koncentration på lådorna.... men tanken är ju rätt.... men det blir lite som att syftet blir uppfyllt men man missar målet. Sakta kör vi men ungarna hinner vi inte lägga märka till.

Kommentarer
Postat av: Socrate

Nu är det ju så att just på den gatan bor de mest odrägliga snytongarna i hela Nässjö stad. Därför står blomlådorna så tight att bilförarna ska ha hela sin uppmärksamhet på dem och inte se barnen utan köra på dem & därmed decimera deras antal. En hypotes bara.
NÄÄ - KAN DET VARA SÅ???

2007-10-09 @ 09:32:37
URL: http://socrate.blogg.se
Postat av: Anna-Carins:kafferep

Hej!Det förekommer här också att de står för tätt,de gångerna kör min make på trotoaren,vilket man inte får, får är snälla djur, fniss

2007-10-09 @ 11:38:39
URL: http://www.fibromy.blogg.se
Postat av: Borthy

Ja men ändå...hellre blir jag överkörd av en blomlådesnirklande bil i 20 km i timmen än en som sitter och tänker på vad som helst annat i 53 km/h! Nog bra med blomlådorna ändå! kram

2007-10-09 @ 12:41:07
URL: http://borthy.blogg.se
Postat av: Socrate

I vår stad har folk/grannar på ett par gator gått samman och fixat egna blomlådor, sökt lov att ställa ut dem och ordnat saken själva, för att få ned hastigheten på gatan. Bra initiativ. Bärnen är ju viktigast av allt eller??? Din synpunkt är ju bra, Borthy, och ordet "blomlådesnirklande" redan en klassiker.

2007-10-09 @ 16:37:35
URL: http://socrate.blogg.se
Postat av: amonym

hihi! Tror inte det bor några odrägliga ongar på gatan. Bara rara små gosingar! Och absolut är det bra att hastigheten sänks!!! Fast såg en grabb i går morse som nästan tog svängarna på två hjul.... suck en del är nog obotbara.

2007-10-09 @ 22:14:36
URL: http://amonym.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0